въпрос за развитието на талията

15.02.10
23:27

Здравейте. Тренирам от 5 години, на 23 съм. Днес реших да се измеря и всичко изглеждаше добре, докато не реших да сравня резултатите от преди 2 години (когато съм бил на 21).
Ето какви са били мерките ми тогава и тези които измерих сега:

2008: 180cm, 68kg, 96 - 70 - 90, бицепс 29-33
2010: 180cm, 72kg, 99 - 80 - 94, бицепс 32-37

От тези мерки ми се стори много странно, как така гърдите ми са пораснали само с 3см а талията с цели 10см ?
Като цяло си тренирам равномерно, по-скоро за маса и добре се развивам. Не съм забелязал някакво наедряване в талията, а гръдния кош го усещам много по голям от преди. Чудя се данеби тогава да не съм се измерил правилно?
70см за талия не е ли прекалено малко за мъж който е бил на 21?

Има ли упражнение което намалява талията? Но аз съм изчистен и релефен т.е. няма от какво да свалям. Можеби по скоро да спра упражненията за страничните коремни мускули.

16.02.10
00:18

Абе сега като се замисля и гърдите ми се виждат много малки - 99см. При талия 80см това прави доста малка разлика, но като се гледам в огледалото изглеждам добре като пропорция. Можеби не се меря правилно...

16.02.10
06:53

Остави ги тея мерки, важното е да се харесваш пред огледалото :)

16.02.10
07:49

добре де да кажем че можеби малко съм прекалил със страничните коремни мускули. според вас дали ще спаднат ако спра да ги тренирам? но все пак те работят като стабилизатори и това означва примерно да спра клековете с щанга не знам дали има смисъл...

16.02.10
09:07

Няма упражнения за смъкване на талията. С диета и кардио можеш да намалиш мазнините по талията и от там обиколката. Ако ти е такъв проблем, спри кллека и тягата, но си прецени дали си струва...

16.02.10
11:19

казано от korpusito на 16.02.10, 09:07:

Няма упражнения за смъкване на талията. С диета и кардио можеш да намалиш мазнините по талията и от там обиколката. Ако ти е такъв проблем, спри кллека и тягата, но си прецени дали си струва...

Клека и тягата по какъв начин действат върху талията?

16.02.10
11:50

казано от deusex на 16.02.10, 00:18:

Абе сега като се замисля и гърдите ми се виждат много малки - 99см. При талия 80см това прави доста малка разлика, но като се гледам в огледалото изглеждам добре като пропорция. Можеби не се меря правилно...

Недей да се вкарваш във филми. И аз съм много зле относно талия както и много други трениращи, наистина мерките понякога те карат да си набиеш в главата че си тесен горе, а както казваш ти пред огледалото като се гледаш да си си пропорционален. Продължавай само напред и нагоре и резултатите ще дойдат :)

btw: Браво за 5те години тренировки :) Успех

16.02.10
19:01

То със страничните мускули седи много по-добре отколкото без тях , без тях съвсем изпъква мазното според мен . Даже ако може да кажеш какви упражнения правиш за тях ще съм ти благодарен ;)

16.02.10
19:11

Клека и тягата по какъв начин действат върху талията?

Действат защото тези мускули са стабилизатори на цялото тяло т.е. държат те изправен. Когато вдигаш тежко при клек или тяга, средната част на тялото (кръста) се натоварва супер много само за да може да се задържи изправен. Това напряга тези obliques мускули, а както знаем, мускулите растат под напрежение.

Аз верно съм се вкарал в некъв филм, сега намерих мерки от 2009-та където талията съм я писал 77см. Нямам идея откъде е дошло това 70см... А сега явно съм се поомазнил с 3см покрай зимата е нормално ;)

Страничните мускули за важни за цялостната издръжливост, но моето съображение е, че когато имаш тънка талия раменете изглеждат по-широки.

За obliques конкретно съм правил това:

http://www.bb-team.org/exercise/1170/
http://www.bb-team.org/exercise/3520/

18.02.10
08:57

скъпи колега-талията наистина РАСТЕ от упражнения като споменатите
за една година извиване с тежикък за мен дъмбел се сдобих с 3-4 см
ядосвам се но се свиква
а от ПРЕКАЛЕНО МНОГО клек и тяга най-много да я загубиш съвсем-виж трибойците-пове4ето са равни отстрани
много се съмнявам да може да се свалят мускулите които си натрупал с толкова труд пък и не виждам смисъл
направи 2 пъти по голям гръб и всичко ще  е ок :P

18.02.10
09:33

Да бе, колко от вас правят серии клек и тяга чак с такива тежести, че да се притеснявате от подобни неща?
И да порастне, колко да порастне - няколко сантиметра, не повече. Ако е мускул, не се качва току-така ;)

18.02.10
09:43

казано от Петко К на 18.02.10, 09:33:

Да бе, колко от вас правят серии клек и тяга чак с такива тежести, че да се притеснявате от подобни неща?
И да порастне, колко да порастне - няколко сантиметра, не повече. Ако е мускул, не се качва току-така ;)

сантиметри ама развалят общата визия
пък не знаеш дали момчето не е скруит талант-тяга и клек над 200 да речем  ;-P

20.02.10
00:44

Аз имам проблеми с гърба, така че тягата и клека ги правя леко примерно 60-80кг.
Натрупани мускули могат да се намалят ако не се трнират. Нали знаете какво става с обема на крак или ръка като постоят 1-2 месеца в гипс. Вярно че няма как да си гипсираш корема, но може да се намалят тренировките. Примерно в период на чистене никакъв фитнес само бягане. Поне така си го представям.

20.02.10
10:41

Хихихи - аз гледах по national geografic някакво табу. Жените, а и някои мъже си слагаха корсети. Те още живееха в не знам си кой век. Носиха ги постоянно и трябва да ви кажа, че талиите им бяха колкото ръцете ви. Беше нещо ужасно. То т’ва нещо направо ти измества и органи и чудесии. Така че, който иска малка талия да слага корсета и да стяга до безкрайност!  :lol:

21.02.10
11:19

казано от deusex на 20.02.10, 00:44:

Аз имам проблеми с гърба, така че тягата и клека ги правя леко примерно 60-80кг.
Натрупани мускули могат да се намалят ако не се трнират. Нали знаете какво става с обема на крак или ръка като постоят 1-2 месеца в гипс. Вярно че няма как да си гипсираш корема, но може да се намалят тренировките. Примерно в период на чистене никакъв фитнес само бягане. Поне така си го представям.

мускулите не просто намаляват като не се тренират-=те атрофират
затова след гипс май се праи рехабилитация
има много начини да постигнеш ХАРМОНИчНА  и пропорционална фигура
не е нужно да спираш а да преосмислиш тренировката си

22.02.10
17:46

Мисля че тичането е най естественият начин...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1