Режим за покачване на тегло?

15.02.10
18:57

Здравейте.

Аз съм на 20 години, след месец ставам на 21, студент, висок съм 186+ см, и тежа 53 кг. Гръдна обиколка - 75 см, ханш - 70 см, талия - 65 см. Обиколка на китка - 13см, на глезен - 20 см. Може и да бъркам с няколко сантиметра за ханш и талия, или да бъркам двете понятия като цяло. Не спортувам активно; плуване 1 път седмично по 1 час. Не спазвам хранителни режими, нямам хронични заболявания. Работата ми или по-скоро ежедневието ми е свързано с интелектуален труд и заседнал начин на живот. Не съм приемал стероиди, последните 2 седмици приемам протеини като хранителна добавка, на някаква френска фирма. Желая да получа мнения за подходящ хранителен режим за покачване на теглото. Интересувам се от покачване само на телесна маса за момента, като това изключва тренировки и качване на мускулна маса.

Като цяло, теглото ми е много нередно, всички мой набори тежат над 70 кг и аз не се вписвам в картинката. 53 кг за такава възраст и ръст са крайно ненормални; ако не можете да си ме представите, потърсете в Google някоя снимка на деца от бедните страни и ще добиете представа. Картинката е грозна! В интерес на истината се срамувам от себе си, и от това, че тялото ми за нищо не става.. така, че вярвам, че ако човек има воля и желание за промяна - може да се промени. Решил съм тази година да се погрижа за себе си и затови Ви моля, да ми дадете съведи за здравословно хранене (колко често и какво да ям) и ако може без хранителни добавки и стимуланти. Става дума за дълготраен режим, да кача поне едно 15-20 кг в рамките на 3-6 месеца и повече. За сега няма да дефинирам в рамките на какъв бюджет да се вмества храненето, в такава ситуация съм, че каквото й да изисква, бих го сторил.
Предварително благодаря за помощта.

15.02.10
19:18

Без тренировки няма да стане тая работа. Ако качиш само мазно, ще станеш по-зле от сега.

15.02.10
19:49

казано от Петко К на 15.02.10, 19:18:

Без тренировки няма да стане тая работа. Ако качиш само мазно, ще станеш по-зле от сега.

Много по-зле ! Тръгни на фитнес и почвай да се храниш сериозно.

15.02.10
19:57

Е, явно ще трябва да потренирам. Все пак, ако може да дадете конкретни насоки, с какви упражнения да започна и някакво специфично хранене през какъв интервал от време..

16.02.10
16:36

Направо невероятно! Темата ми се струва е*авка.13 см обиколка на китката,а цели 20 на глезените.Много странно.75 см гръдна обиколка? Много съмнително.Че друг освен някое момче на 12-14г може да има толкова.Пуберите се бъзикат с културистите.

Мнението беше редактирано от Миро на 16.02.10 17:25.

16.02.10
19:18

Не е е*бавка и не съм пубер. 20 години пубер ли ти се виждат? и това, че съм физически слаб, не значи, че съм интелектуално слаб например. Написал съм, че състоянието ми е ”много нередно” - да на 20 съм, тежа 53 килограма, и обиколката на киткаката ми е 2 пъти по-малка от тази на глезена. И това, не е защото съм раснал в мизерия, ами просто нямам апетит и ям колкото да не умра грубо казано, просто не обичам да ям. Поисках някакви съвети как да променя начина си на живот и да увелича количеството дневен прием храна 5 пъти!,а не да ме обиждате и да коментирате излишно.. благодаря! Снимка да ти пратя, искаш ли?

JA

16.02.10
19:44

Братле,няма какво да чакаш! :) взимай карта за фитнес,почвай да се храниш Стабилно,по-много..наблягай на меса,млека,сирена,яйца,овесени ядки,ориз,черен хляб,но от другите храни засега,според мен недей се ограничава.Просто наблягай на изброените и чийт-храните да са добавка към тези ;) .
Добре би било,ако започнеш с такъв сплит за начинаещи:
- 1: Лег, 3 по 8
- 2: Полулег с дъмбели, 3 по 10
- 3: Набирания
- 4: Гребане с дъмбел, 3 по 10
- 5: Мъртва Тяга, 3 по 8
- 6: Раменни преси, 3 по 10
- 7: Разтваряне с дъмбели встрани, 3 по 5-10 (Все още ми е зор)
- 8: Бицепсово сгъване с крив лост, 3 по 8
- 9: Кофички (с акцент на трицепса), 3 по 8-10
- 10: Клек, 3 по 15
- 11: Напади с дъмбели
- 12: Коремни преси, 3 по 20
- 13: Повдигане на краката, 3 по 10
Също така прочети този дневник,момчето има твоите цели,данни http://www.bb-team.org/forums/viewthread/38733/
(програмата е от там,изготвена от Оранйе) Успех!

Мнението беше редактирано от JAUN на 16.02.10 19:45.

16.02.10
21:33

казано от Amor Purus на 16.02.10, 19:18:

Снимка да ти пратя, искаш ли?

ОК изпрати една на ЛС-лично съобщение.Може пък да си прав.Аз на 20 бях с твоите килограми,ама толкова слаби ръце не съм имал ми се струва.Мога да ти дам някои полезни съвети.

16.02.10
21:35

Здравей от мен :)
Аз съм горе долу на твоето дередже.21г 175/56кг.
През изминалото лято се амбицирах да направя нещо за да променя впечатляващите ми размери и започнах да ходя на фитнес.Тогава бях 50кг,бицепса ми беше 26см,талия 69см,гръдна 88см(в момента след 6месеца 56кг,бицепс 30,талия 74,гръдна 94)
Като за начало започнах да се храня доста по често,по 6-7 пъти на ден.Както вече споменах започнах да ходя на фитнес 3 пъти седмично.От началото ще ти е трудно да започнеш да се храниш толкова често,но апетита идва с яденето :) Преди обяд можеш да ядеш овесени ядки,плодове(пр.банани,портокали) хапвай си пици(те са много калорични)гледай да имаш поне 2 хранения преди обяд.На обяд хапвай пилешко,риба,телешко,към тях за гарнитура ориз или картофи.Слетобяд към 3h пак плодове,ядки(аз си взимам пържен фастък/бадеми)шоколад хапвай също.Към 5 аз тренирам и преди тренировката нямам хранене.След тренировка(най-важното хранене)пилешко филе+ориз(картофи)(пак шоколад можеш да включиш като десетче)Към 8 аз хапвам каквото има в хладилника.Преди лягане можеш да хапнеш 200тина гр. извара.Към храненията можеш да си добавиш и яйца,млека(нискомаслени)сирене,сладки неща(за междинни хранения)Важното е да се храниш през 2 макс. 3 часа,често и по малко(желателно е по много,обаче едва ли сега в началото ще можеш да се тъпчеш)
Резултатите които съм постигнал не са кой знае какви,но и работата ми не ми позволява да спазвам стриктно режима който съм си изградил,случвало ми се е да имам прекъсвания по 1 месец и тогава всичко отива на кино.
Най-важното е да има постоянство и желание.Ако спазваш този режим постоянно без прекъсвания ти гарантирам, че ще имаш и по добри резултатиот мен :)
Успех!

16.02.10
21:57

казано от JAUN на 16.02.10, 19:44:

Също така прочети този дневник,момчето има твоите цели,данни http://www.bb-team.org/forums/viewthread/38733/

Момчето се отказа от дневника и от фитнеса още през есента,някъде през септември.И ще си остане “ходещият скелет” както сам се нарече.Е ще му остане чувството за хумор и че стана медийна звезда в нета.То хубаво се беше захванал с фитнес,ама само с приказки не става.Трябва воля и мноого блъскане.А желязото тежи и мерака на разни тинейджъри и слаби младежи бързо се стопява като мартенски сняг.И в резултат си остават същите щеки,каквито са били.Само дето стават за смях на всички. :)

17.02.10
13:40

казано от Миро на 16.02.10, 21:57:

казано от JAUN на 16.02.10, 19:44:

Момчето се отказа от дневника и от фитнеса още през есента,някъде през септември.И ще си остане “ходещият скелет” както сам се нарече.Е ще му остане чувството за хумор и че стана медийна звезда в нета.То хубаво се беше захванал с фитнес,ама само с приказки не става.Трябва воля и мноого блъскане.А желязото тежи и мерака на разни тинейджъри и слаби младежи бързо се стопява като мартенски сняг.И в резултат си остават същите щеки,каквито са били.Само дето стават за смях на всички. :)

x2

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1