15.02.10
20:44
След 2-3 месеца съм дъгнал около 11кг което е горедолу 1/5 от предишното ми тегло. И днес започна да ме позаболява крака възможно ли е да е от това?
15.02.10
21:47
Ставите започват да се товарят яко
17.02.10
16:56
Значи боли ме десният крак до капачката от вътрешната страна . Не го осещам много като ходя,но ако тичам след 5 метра ме заболява достатъчно за да не мога да продължа.
17.02.10
19:42
Много е вероятно да е от климатичните условия- зимно време се обаждат тия неща.
Другото много вероятно е неправилно изпълняване на упражнение/ неподходящо такова/ преумора.
Коленете са може би най-болезнените несмъртоносни места в човешкото тяло :) -моя мисъл... А най-лошото е, че причините може да са милярди.
Пробвай известно време почивка + някакви еластични бинтове, които да стягат и топлят коляното.
Ограничи храненето - това което те боли е менискус и не е приятно да го повредиш.
Не е хубаво да качваш толкова бързо - при всички положения си качил повече мазнина, отколкото мускул. И тези допълнителни кг при всеки скок от бягането мачкат коляното... Като махнеш едно 5-6кг мас и ще ти олекне и то не само на краката. Горната граница за разумно качване (без зоб) е 2кг/месец. Обикновено над тази граница се качва само мас. За свалянето - горната граница е 4кг/месец, ако са повече - ще гориш мускул. Въобще се стреми по-плавно да стават промените в тялото, за да може организма да се адаптира постепенно към новото състояние.
Хубавото е, че си се сетил да питаш преди да се контузиш - сега остава да послушаш съветите!
Успех!
19.02.10
20:12
То доста бързо качих дори учудващо за мен,между времено докато сте ми отговорили съм качил още 1 -2 :) . Добре ще послушам съветите ви. В момента не правя упр. за крака за да не ги натоварвам излишно и да могат по лесно да привикнах. Правилно ли е? Това има ли общо? Ако не ги правя по лесно ли ще се оправя? И под оправя имам предвид,че няма да ме болят краката,но няма да си се натоварват,защото ще свикнат нали така ?
19.02.10
21:16
Не са 2-3 са. Някакво чудо става тука. Миналата годона за са мъчех да стана по тежак за 2-3 месеца стана 1-2кг. повече сега. Мисля 1-2 седмици да поддържам тези килограма,а чак след това да качвам. Добре ли е? То целта ми да стана 70кг . почти се изпълни вече само за 1.5месеца, така че няма за къде да бързам.
Ти 50 кг ли си бил ? Качил си сиг само мазнини и са ти натежали на краката доста
20.02.10
09:20
Значи началото на лятото бях 50 послед ходих 1-2 месеца на фитнес и станах 53. След което зимата попораснах малко и станах към 59. След което пак започнах да ходя на фитнес от 1 Януари до сега. И в момента съм към 67. Въпроса ми е същия,който съм сложил в миналия си пост може ли отговор?