09.03.05
18:02
Здравйте,
zапочвам първо с малко данни zа мен. 69кг на 181см, тренирам сериоzно от 5 месеца някъде( 3 пъти седмично 1.Гърди и Бицепс, 2.Крака и Рамо, 3. Гръб и Трицепс). За тоzи период качих 4кг и съм сравнително доволен от реzултатите, но в последно време се появи една болка в предмишницата(предимно при сгъване с права щанга zа бицепс, а вече и при някои други упражнения). Първо ме болеше само на дясната ръка, направих 2 седмици почивка,сложих ластичен бинт и намалих тежестта и се оправи. Но след време като zапочнах пак да слагам повечко тежести болката се появи отново и сега дори и в лявата ръка и сега вече боли ужасно. Посъветвайте ме какво да правя. Струва ми се,че само с почивка няма да стане или пък ще трябва да правя месец почивка :? има ли някакви маzила или нещо подобно? Вече обмислям сериоzно да отида на лекар, zащото друго вече не се сещам. Ако някои е имал подобен проблем и може да даде съвет ще съм му много благодарен.
Поzдрави:
Rince
П.П. За болката. и в двете ръце е на абсолютно едно и също място, вътрешната страна на предмишницата нещо като точка е (не zнам дали успях да се иzраzя правилно :roll: )
Не качвай прекалено бързо тежестите. Изчакай ръката да свикне - аз имах такава болка, но с времето отшумя. Въпреки, че бицепса свикна, докато свикне и предмишницата не се товарих много с кривия лост.
Има поне 4 теми в този раздел относно същия проблем. Прегледай ги, има ценни неща.
Поздрави!
10.03.05
09:53
Отгоре на раздела Емо е написал важна тема:
Болки в китките, ставите и всевъзможни други проблеми с тях.
Тези теми май в този раздел преобладават :)
Темите съм ги прочел, но при мен проблема е раzличен и сега не zнам дали да спирам напълно тренировки zа няколко седмици или само да спра да правя бицепс. Лошото е че вече боли и при други упражнения :cry:
Като начало спри бицепса. След като премине, започни отново с леки тежести...