17.02.10
22:15
Тренирам футбол 5 пъти в седмицата, и съответно имам 1 мач, което прави 6 пъти футбол седмично. Ходя на фитнес 2-3 пъти през седмицата и през събота и неделя правя кондиционни тренировки. Какви добавки трябва да си взеима ? Засега съм се спрял на 2-3 неща, а в момента взимам Анимал пак, но ще го спирам тази седмица. Помогнете ми, моля. Висок съм 185, тежа 78 килограма. Маса не ми трябва и не искам да качвам, по скоро ми трябва релеф.
silabg.com/bg/148-OPTIMUM-NUTRITION-CREATINE-POWDER.html
silabg.com/bg/product/detail/id/78
silabg.com/bg/176-OPTIMUM-NUTRITION-100-WHEY-PROTEIN-GOLD-STANDARD.html
Предложете ми продукти, ако може и да ми кажете защо предлагате тях, не целя да се заяждам с това, просто съм бос в тази сфера, благодаря предварително!!!
Поздрави!
Темата беше редактирана от slOw на 17.02.10 22:17.
17.02.10
22:28
Ами ако с 6 пъти футбол седмично нямаш релеф, ако не качиш малко маса, няма как и да имаш. Факт е, че маса не ти трябва, защото ще ти пречи на тичането. Лично според мен 78 кг на 185 cm не е зле изобщо, предвид това колко много тичаш.
Креатин монохидрат не ти трябва, защото задържа вода.
Протеин и ВСАА може, но последните да не са на капсули, а на прах - например на PrimaFORCE в пъти по-изгодно е. И все пак кой знае какъв ефект от тези 2 неща не бива да очакваш, само по-добро възстановяване. Което все пак не е излишно предвид факта, че имаш около 10 тренировки седмично де.
казано от Martin Tomov на 17.02.10, 22:28:
Ами ако с 6 пъти футбол седмично нямаш релеф, ако не качиш малко маса, няма как и да имаш. Факт е, че маса не ти трябва, защото ще ти пречи на тичането. Лично според мен 78 кг на 185 cm не е зле изобщо, предвид това колко много тичаш.
Креатин монохидрат не ти трябва, защото задържа вода.
Протеин и ВСАА може, но последните да не са на капсули, а на прах - например на PrimaFORCE в пъти по-изгодно е. И все пак кой знае какъв ефект от тези 2 неща не бива да очакваш, само по-добро възстановяване. Което все пак не е излишно предвид факта, че имаш около 10 тренировки седмично де.
А креатин като цяло трябва ли ми ? А защо да е по изгодно при положение, че пише, че са 400 капсули и по 2 капсули на приемане, което ще рече около половин година. А и тренировките са най- малко 10, понякога достигат и 15, но рядко :) Подчертавам, че НЕ искам да се заяждам, просто искам обяснение :) Благодаря, за бързия отговор.
17.02.10
22:40
Креатинова матрица .. минимално задържане на вода и доста пауър ^^
Трябва ти креатинова матрица или креатин етил естер да не задържа вода.Протеин и БЦАА :)
18.02.10
05:11
При толкова много тренировки и такова натоварване. За да се възстановяваш и вяска следваща тренировка да си в кондиция освен горепосочените добавки, ти трябва и здрава храна.
18.02.10
05:36
За ВСАА - на капсули е неизгодно, защото тези 2 капсули на ден, които пише да се пият са крайно недостатъчни. 2 капсули са 2 грама, а необходимия минимален прием на ВСАА на ден, за да може да се каже, че има някакъв ефект, е 15-20 грама.
Храната естествено е още по-важна, обаче щом при толкова интензивни тренировки още не си станал 65 кг, предполагам се храниш хубаво :)
Въпросът според мен е, че трябва да си изясниш какво точно искаш. С креатин, протеин и ВСАА няма да се орелефиш повече отколкото си сега. От креатина би могла да ти се вдигне силата. Пак ти казвам, според мен, ако искаш да си по-релефен, трябва да качиш малко маса, но даже и да качиш, после трябва и да я задържиш, за да не стигнеш до там, откъдето си тръгнал.
OK, нещо като малко заключение—>
silabg.com/bg/product/detail/id/3984 + silabg.com/bg/176-OPTIMUM-NUTRITION-100-WHEY-PROTEIN-GOLD-STANDARD.html
А за креатина, вие трябва да ми подскажете :) Благодаря отново за изчерпателните отговори.
18.02.10
09:32
Green Magnitudе =)
fitness1.bg/atletic-edge-anabolic-performance/
Няма да остане трева по терена от тебе :) Ще си в топ кондиция през цялото време ,можеш да тренираш двуразово всеки ден, без никакви грижи.По-добра комбинация от това, лично аз не виждам.
Мнението беше редактирано от karlo на 18.02.10 09:53.