17.01.10
10:54
Въпроса ми е кои от евтините хран. продукти на пазара осигуряват максимален мускулен растеж по време на тренировки. Защото не всички могат да си позволят да ядат пилешко филе всеки ден или пък по не знам си колко яйца, банани, риба и т.н.
Темата беше редактирана от dimov на 17.01.10 10:55.
казано от dimov на 17.01.10, 10:54:
Въпроса ми е кои от евтините хран. продукти на пазара осигуряват максимален мускулен растеж по време на тренировки. Защото не всички могат да си позволят да ядат пилешко филе всеки ден или пък по не знам си колко яйца, банани, риба и т.н.
Ще се учудиш ако седнеш да си калкулираш елементарни неща, че истинската храна - яйца, мляко, месо, масло и т.н. ти е по-изгодна от това ако ядеш пици и джънкове. Но за това си трябва акъл, не е лесно да седнеш и да направиш елементарни математически сметки.
В училище 2 хамбургера ми струват 4 лв за да се нахраня. За 4 лв мога да си купя 300гр чисто пилешко филе + 300гр ориз !
От тея дето си написал, само филето може да го сложим към “скъпите”. Яйцата са 20 стотинки, скурмията е 3 и нещо килото, а буркан мед за 7-8 лева ти замества 2 кашона банани. Както каза @tonu всичко е въпрос на организация и пресмятане.
казано от tonu на 17.01.10, 11:21:
Ще се учудиш ако седнеш да си калкулираш елементарни неща, че истинската храна - яйца, мляко, месо, масло и т.н. ти е по-изгодна от това ако ядеш пици и джънкове. Но за това си трябва акъл, не е лесно да седнеш и да направиш елементарни математически сметки.
виждам, че си добре информиран какво ям, но за нещастие не позна. джънк консумирам максимум веднъж в месеца.
за сметка на това не мога да си позволя всеки ден да ям пилешко или риба и за това ме интересува, ако има някакви алтернативи
17.01.10
12:34
яйца цаца дроб мляко .
17.01.10
13:04
Наблягаш на яйчицата и си готов.
казано от Thrashmetal на 04.02.10, 13:28:
Изварата е зло.
п.п. Прясно мляко.
Месо и яйца.
Всичко друго излиза по-скъпо.
Рибата тон специално излиза доста скъпо - около 2 лв за 100 гр, за 4-5 лв ще си вземеш цяло кило скумрия. Изварата и прясното мляко как пък ги определиха като зло нз....толкова години ям всяка вечер извара, трябваше да съм станал мега зъл ! Мисля, че мн хора се вманиачават в това което са прочели из нета и статиите и го приемат винаги за неоспоримо вярно. За мен най-евтина е комбинацията ориз/картофи + пил. бутчета/месо/риба. Може би ще е добре да се направи някаква тема с промоции в различните градове - кои от къде какво си пазарува, за колко пари и качество на продуктите.
18.02.10
15:50
Тази тема можеше и да звучи така: С пръдня- боя! :-)
Съгласен съм, че не всички и не винаги можем да си позволим качествена храна,но всички дотук правилно ти казаха,че повечето качествени храни, всъщност, са по-евтини от останалите! Яйца,мляко, извара (за която някой по-нагоре доста некомпетентно и грешно се изказа),овесени ядки, пшеничен зародиш,макарони са сред най-евтините храни. А пилешкото е по-ежтино от телешкото месо, така че... :)
Ако искаме да минем “по-тънко” и от това значи наистина искаме да направим “с пръдня-боя”