Относно овесени ядки

12.01.10
07:35

От както се помня се тьпча с тия овесени ядки и са ми писнали до болка, а в комбинация с кисело или прясно мляко в стомаха ми става взрив.Каква е алтернативата им?Какво хапвате вие?

12.01.10
07:55

Напоследък започнах да ги ям накиснати във вода, но не прекалено много вода, по-скоро нещо като каша да се получи, след което добавям една лъжичка мед и един банан нарязан в купата. Така много ми допадат на вкус. Купувам си някаква немска марка фини овесени ядки, не мога да се сетя името сега, в Кауфланд ги има - синя опаковка. Ще видим кога ще ми омръзнат в тоя им вид... ;)

Мнението беше редактирано от racing на 12.01.10 07:56.

12.01.10
09:07

Аз или овесени ядки ,или яйця със сирене хапвам( ако имаш извара още по-добре)

12.01.10
09:19

казано от Fantaa на 12.01.10, 09:07:

Е то едното е вьглехидрат, а другото протеин, няма или, а по-скоро И.Аз закусвам 100гр овес + 200 мл прясно мляко + 3 яйцa, но ми се иска да сменя овеса, че ми се гади от него вече

12.01.10
09:32

ми не ги яж всеки ден,вземи си трици

12.01.10
09:33

казано от S.P.Q.R. на 12.01.10, 09:19:

казано от Fantaa на 12.01.10, 09:07:

Е то едното е вьглехидрат, а другото протеин, няма или, а по-скоро И.Аз закусвам 100гр овес + 200 мл прясно мляко + 3 яйцa, но ми се иска да сменя овеса, че ми се гади от него вече

Пробвай с хляб, ако ти понася по-добре.

12.01.10
10:31

Ето ти един вариант на закуска с овесени ядки: 3-4 белтъка/1 жълтък + овесени ядки +  1 с.л. ленено семе + малко стафиди + 1 щипка канела - и тази цялата смес се разбива и изпича на тефлонов тиган или на парти грилчето = става като питка - доста бързо става, лесно е вкусно и разнообразява закуската.

12.01.10
10:49

казано от karpi на 12.01.10, 10:31:

Ето ти един вариант на закуска с овесени ядки: 3-4 белтъка/1 жълтък + овесени ядки +  1 с.л. ленено семе + малко стафиди + 1 щипка канела - и тази цялата смес се разбива и изпича на тефлонов тиган или на парти грилчето = става като питка - доста бързо става, лесно е вкусно и разнообразява закуската.

Супер звучи!

Има много подобни теми с различни рецепти - поразрови се с търсачката.
Харесвам бъркоч от кисело мляко, овесени ядки, фурми, стафиди, малко орехи.
вариант за питки в микровълновата - овес, яйца и сирене, бъркат се и на най-силната степен за около 3 мин

DE

12.01.10
17:29

Макарони и спагети братле ;)

Хааа пичове за мен овесените ядки трябва да са едно от ястията които не трябва да се пропускат от закуската ви,много ама много са полезни не ми обяснява всеки може да прочете в google.А иначе аз си ги хапвам като предварително вечер ги накисвам в пр.мляко настутринта добавям още горещо мляко и мен и стават “бомба” и в 2-та смисала и като бомба от енергия и като “бомба” като за вкус на мен лично много ми допадат ям ги от около 3 години :)

18.02.10
16:52

То момчето каза,че му е писнало от самите ядки,а не от рецептите с тях,ама... :)) Смени ги с пшеничен зародиш- хем разнообразие,хем повече протеин(макар да са по-скъпички).
А иначе- и от мен една рецепта(когато ми писне нормалният начин)- овесени ядки+ вода или мляко по избор+ едно пакетче овкусител.
Имам предвид такива,които продават като сутрешни топли напитки във всеки магазин,от сорта на Нескафе 3 в едно,само че плодови.има страхотно разнообразие- бял шоколад, ягоди и други плодове, банан и т.н. и са добър вариянт за заместител на ежедневния вкус на закуската на мляко,овес и мед

18.02.10
21:27

Не знам, но от както ям сутрин овесени ядки, не мога да си представя как бих станал без тях! Просто закуската от 100гр овесени ядки+300мл пр мляко и 1с.л мед е нещо уникално вкусно за мен. Никакви проблеми със стомаха не съм имал. Просто дории и мнооого да ми се спи преди да стана от леглото.. само си спомням че ще закусвам след малко, и вече търча към банята!! :D

S.P.Q.R., ето ти идея - блокчета от екструдирани житни зърна.
Харесвам продуктите на Racio (виж Racio products - Square cakes).
Можеш да ги намериш в Billa, HIT и други по-големи магазини.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.02.10 21:34.

18.02.10
21:40

казано от Draken на 18.02.10, 21:27:

Не знам, но от както ям сутрин овесени ядки, не мога да си представя как бих станал без тях! Просто закуската от 100гр овесени ядки+300мл пр мляко и 1с.л мед е нещо уникално вкусно за мен. Никакви проблеми със стомаха не съм имал. Просто дории и мнооого да ми се спи преди да стана от леглото.. само си спомням че ще закусвам след малко, и вече търча към банята!! :D

За мен тая комбинация е като кафето за другите хора, просто съм свикнал и ми дава яко енергия  :lol:

19.02.10
10:27

казано от Кольо Пияндето на 18.02.10, 21:33:

S.P.Q.R., ето ти идея - блокчета от екструдирани житни зърна.
Харесвам продуктите на Racio (виж Racio products - Square cakes).
Можеш да ги намериш в Billa, HIT и други по-големи магазини.

Благодаря ти!
Имам нужда да променяма храните, защото се преврьщам в робот.Разнообразието олеснява всичко

казано от S.P.Q.R. на 19.02.10, 10:27:

Имам нужда да променям храните, защото се преврьщам в робот. Разнообразието улеснява всичко.

Разнообразието е важно, за да може храненето да доставя и удоволствие (освен определен набор хранителни вещества). Вкусът на оризовите блокчета неприлично много ми напомня вкуса на пуканки, а с пшеничните и многозърнестите понякога си готвя.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1