Аминокиселини

14.02.10
20:33

Някой може ли да ми обясни по конкретно защо се приемат аминокиселините.По моята логика трябва да ги приемат хора които приемат много протеини с храната , за да се разграждат по-лесно в организма.Ако може някой да ми каже дали греша и ако може да ми обясни по конкретно .Мерси предварително.

14.02.10
21:34

казано от dbakalov на 14.02.10, 20:33:

Някой може ли да ми обясни по конкретно защо се приемат аминокиселините.По моята логика трябва да ги приемат хора които приемат много протеини с храната , за да се разграждат по-лесно в организма.Ако може някой да ми каже дали греша и ако може да ми обясни по конкретно .Мерси предварително.

http://www.bb-team.org/articles/858/?utm_source=forum&utm_medium=footer_link&utm_campaign=article_refs

Не знам защо 90% от потребителите не използват търсачката? Става за секунди

15.02.10
20:13

Растителните протеини не се усвояват ,защото са с не завършен аминокиселинен профил.Въпроса е ако зимам точните аминокиселини дали организма ми ще усвоява растителните протеини.

16.02.10
16:13

Значи Бакалов,аминокиселините не са ензимен препарат подобряващ усвояването на протеините,както аз разбирам въпроса ти.Самите протеини са изградени от миксроскопични къси фрагменти-аминокиселини.И протеините,които приемаш се разпадат в червата на съставящите ги аминокиселини. Едва след това се усвояват и преминават в кръвоносната система.

17.02.10
12:56

Наясно съм с това което си написал . Значи растителните протеини не се освояват ,защото аминокиселинният им строеж не е завършен .И от тук следва моя въпрос: Ако приемам аминокиселини с разклонена верига дали организма ще усвои растителните протеини.

17.02.10
17:37

Според мен се усвояват.Просто не съдържат всички аминокиселини,които ги има в в животинските протеини.А само някои.

KY

18.02.10
19:50

казано от dbakalov на 17.02.10, 12:56:

Наясно съм с това което си написал . Значи растителните протеини не се освояват ,защото аминокиселинният им строеж не е завършен .И от тук следва моя въпрос: Ако приемам аминокиселини с разклонена верига дали организма ще усвои растителните протеини.

Понякога растителните протеини не се усвояват и заради наличието на протеиназни инхибитори. В соята има няколко, като два от тях (на Бауман-Бирк/Bawman-Birk и на Кунитц/Kunitz) са изучени доста добре, тъй като са познати от повече от 50 години. Частично този проблем е решен чрез термична обработка, която разрушава дисулфидните мостове в тях. По европейските стандарти съдържанието на протеиназни инхибитори в растителните протеини се следи. За да се усвоява един протеин “добре” се следят много фактори, а не само аминокиселинния скор (баланса на отделните аминокиселини спрямо еталонния белтък определен от FAO). Приема на BCAAs в свободна форма заедно с какъвто и да е протеин повишава неговото усвояване, тъй като BCAAs са хидрофобни аминокиселини и максималното им освобождаване става доста трудно в началния момент - т.е. само хидролиза на стомашния ензим пепсин, който атакува С-края на пептида.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 19.02.10 01:22.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1