15.02.10
11:17
Здравейте на всички!
Казвам се Любов Петрова, Записах се на фитнес преди 2 седмици. Имам прекалено свободно време и съм решила да се занимавам активно с това. Преди години съм тренирала в България, но тогава нямах време и средства. Докато сега е обратното. В Вългария ми изготвиха програма за хора с бърз метаболизъм, защото аз съм от този тип, но за съжаление нямам спомен какъв беше режима. Снимките които съм качила са след 1-вата тренировк,а това което ми прави впечетление е , че много бързо ми се оформят мускулите. Ще се раздвам ако ми помогнете.
Въпросите ми се следните:
- Кои упражнения са най-удачни да правя? - Изчетох ги всички, но не мога да преценя кое е най-ефективно за мен.
- По колко пъти седмично е необходимо да тренирам? Може ли да са повече от 3 пъти?
- Много държа да кача и развия - дупе, крака и корем...
- Има ли значение в колко часа тренирам? Може ли тренировките да са в различно време от деня?
Към днешна дата:
- ръст: 165
- кг: 42
- години: 27
- гр.об. - 84
- талия - 68
- ханш - 71
- рамене - 97
- обиколка на китка - 15
- обиколка на глезен - 21
- спорт: - от 2 седмици ходя на фитнес
- не съм спазвала хранителен режим
- нямам хронични заболявания
- работя по 1 час всяка сутрин, интелектуален труд :)
- взимам 100 % суроватъчен протеин: + Калций и Мултивитамини
- храна има в изобилие, не ме притеснява колко ще трябва да купя
- желая да покача мускулна маса и да оформя тялото си - ефекта да е траен, и ако е възможно да тренирам повече от 3 пъти седмично.
- консумирам само пилешко и телешко
- не използвам никакви мазнини при приготвяне на ястия
Хранене:
закуска в 5:30
- 20 гр.протеин с 200 мл. прясно мляко + 1 таблетка Калции и 1 Мултивитамин
- 2 черни хлебчета с чисто масло и топено сирене + 250 мл. вода ( или плодово мляко) / или мляко с овесени ядки
6:30 - отивам на работа, като по път изяждам 1 чист кроасан ( без пълнеж), или поничка с шоколад.
9:00 - прибирам се от работа, 8 гр.нес кафе, една задушена пилешка гърда със салата + 1 пилешко бутче + 2 филийки черен хляб, 300 мл. фреш от плод ( ананас, мандарина, банан и др.) / или плодово мляко
10:30 - хапвам нещо сладко, или плод или филийка с топено сирене - зависи какво ми се яде
12:00 - 20 гр.протеин + 200 мл.прясно мляко + 1 банан
12:30 отивам на тренировка - като от фитнеса си взимам протеинов шейк с 25%протеин и 1 минерална вода 500 мл. Това го консумирам по време на тренировка.
След тренировка пия: 20гр.протеин+200 мл.прясно мляко
13:30 - прибирам се от тренировка - 1 пилешка гърда + салата + 2 филийки черен хляб, задължително плодово или прясно мляко.
от 14 до 17 ч: - през 30-40 минути постоянно хапвам по няколко хапки
17:30-18:00 - 1 цяло пилешко бутче + варени картофи ( без хляб)
от 18 до 22 ч. - през 30-40 минути хапвам по нещо, може и 2 хапки хляб да е или 2 късчета месо. Но постоянно ми се яде.
Преди лягане :
20гр. протеин + 200 мл.пр.мляко + 1 таблетка Калций и 1 Милтивитамин.
- този режим го изпълнявам от 2 седмици, като частта с тренировката е присъствала само 1 път - протеина го започнах от петък - 12.02.2010
- в 1-вата си тренировка правих бицепс, трицепс, гръб
- днес ми е 2-ра тренировка - и смятам да правя крака
Съдържане протеин: 20 г + 200 ml.пр.мляко - http://www.maxim.nl/products_en/productview?pid=800201
- Energy - 646 kJ / 150 kcal
- Protein - 24.1 g
- Carbohydrates - 11.8 g
- Fat - 0.9 g
Съдържание на таблетките:
Калций: 1 таблетка
Калций: 400 мг.
Магнезий: 150 мг.
Витамин Д: 1,25 мкг.
Много ще съм благодарна , ако ми препоръчате упражнения и програма в която да ги съчетавам.
Поздрави от Дания,
Л.Петрова
Темата беше редактирана от Qseven на 15.02.10 19:34.
18.02.10
20:14
- Кои упражнения са най-удачни да правя? - Изчетох ги всички, но не мога да преценя кое е най-ефективно за мен.
Трябва да ги усетиш - кои най-много ти харесват и от кои усещаш натоварване. Отделно - придържай се към основни упражнения като клек, тяга, тилен лег и колкото може повече свободни тежести.
- По колко пъти седмично е необходимо да тренирам? Може ли да са повече от 3 пъти?
До 4 би трябвало да ти е ОК в зависимост от групите които тренираш
- Много държа да кача и развия - дупе, крака и корем...
Клекът тук ще помогне за първите две неща.
- Има ли значение в колко часа тренирам? Може ли тренировките да са в различно време от деня?
Има значение, но е по-важно да тренираш от това в колко часа!