За кетчупа и хората...

AU

10.03.05
14:02

Предварително се извинявам ако тази тема ви се стори ултра тъпа, но наистина бих искал да науча малко повече за кетчупа.
Наскоро гледах по Дискавъри за едно изследване, според което кетчупът бил моооого по-полезен от доматите, тъй като чрез обработката му веществата ставали доста по-бързо усвояеми от организма. Имаше и нещо в стил “хората, които приемат кетчуп в огромни количества и всеки ден си купуват от нашата марка имат много по-големи шансове да се реализират в живота” :D ;)

Но сриозно ви питам, ако калориите от приетия кетчуп не надвишават общия дневен лимит, има ли някакво значение дали се ядат домати или кетчуп?
Всякаква информация е добре дошла. Дано само не отприщя торнадо от бъзици заради въпросното изследване...

ВН

10.03.05
14:05

Единственото му по-голямо достойнство от домата е, че има повече ликопен в него.

10.03.05
14:18

Без да претендирам за много информираност по въпроса, аз винаги съм за колкото се може по-необработени храни.

AC

10.03.05
19:45

[quote author=“Martin”]Без да претендирам за много информираност по въпроса, аз винаги съм колкото се може по-необработени храни.

Имаше един тест с 7000 котки преди, няма да го разказвам подробно, че сега не ми се пише, но е 100% доказано, че колкото по- “сурова” е храната, толкова по-добре...  :wink:

10.03.05
22:00

Не можеш да сравняваш котките с хората. Те са си хишници, братовчеди на тигрите. :) Хората от няколко хиляди години главно приемат храната обработена, я печена, я варена за разлика от котките. И в процеса на еволюция стомасите ни са привикнали към готвената храна. Пример: месото! Котките даже предпочитат сурово месо. Ама я хапни ти стотина грама сурова пържола. Няма да се почувстваш много добре.  :shock:
Вече за химически обработените храни, като маргарина, майонезата и т.н., които са си чиста отрова, съм съгласен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1