10.03.05
10:05
добре ли е да се пие час и половина преди тренировка или час след нея за въглехидратно зареждане ?
то и мен не ме кефи, но напоследък постоянно съм в движение и нямам възможност да си готвя
Аз мисля че и бозата е доста добре да се пие след тренировка, ако пък и ядеш банани ще е още по добре
10.03.05
16:59
Ако въпросът ти е : Може ли да се разчита на бозата като източник на бързо усвояеми въглехидрати , отговора е : НЕ !
В момента (в София) се предлагат основно четири марки боза, които са се наложили основно заради по-ниската си цена. Те са доста далеч от класическата технология за производство на тази напитка, която включва използване на специална закваска от бактерии, които допринасят за по-добро функциониране на червата.
В повечето фирми, за да се пести време и за да е по-евтина, бозата се прави от запечено брашно / което по същество си е 80% нишесте/, вода и подсладители, а не захар, като не се влага закваска.
Това прави бозата нещо не по-различно от течен хляб с подсладители, който обаче се усвоява малко по-бързо от обикновения хляб, но далеч по-бавно от глюкозата.
10.03.05
19:43
Аз лично съм доволен от бозата, като средство за качване, само дето много се омазнявам и пърдя :D