Въпрос за бозата

10.03.05
10:05

добре ли е да се пие час и половина преди тренировка или час след нея за въглехидратно зареждане ?

10.03.05
10:19

Мисля, че е добре. Само дето на мен не ми любима :D

10.03.05
11:22

то и мен не ме кефи, но напоследък постоянно съм в движение и нямам възможност да си готвя

10.03.05
11:52

В подобни случаи предпочтам бананите. По ми харесват някак...

10.03.05
13:02

Аз мисля че и бозата е доста добре да се пие след тренировка, ако пък и ядеш банани ще е още по добре

PE

10.03.05
16:59

Ако въпросът ти е : Може ли да се разчита на бозата като източник на бързо усвояеми въглехидрати , отговора е : НЕ !

В момента (в София) се предлагат основно четири марки боза, които са се наложили основно заради по-ниската си цена. Те са доста далеч от класическата технология за производство на тази напитка, която включва използване на специална закваска от бактерии, които допринасят за по-добро функциониране на червата.
В повечето фирми, за да се пести време и за да е по-евтина,  бозата се прави от запечено брашно / което по същество си е 80% нишесте/, вода и подсладители, а не захар, като не се влага закваска.

Това прави бозата нещо не по-различно от течен хляб с подсладители, който обаче се усвоява малко по-бързо от обикновения хляб, но далеч по-бавно от глюкозата.

AC

10.03.05
19:43

Аз лично съм доволен от бозата, като средство за качване, само дето много се омазнявам и пърдя  :D

10.03.05
22:48

Според мен бозата не е за постижения в този с порт така че ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1