11.09.09
07:45
Това е антибиотик, а не козметика.
11.09.09
09:34
казано от pesho_plovdiv на 25.06.09, 05:45:
Днес си купих епилатор и крем - Лидокаин Гел, които е като вид упойка преди епилация!
:lol: Ти ще се епилираш или ще се дереш жив за второто ще ти свърши работа, но иначе как точно си го представяш - мажеш се с лидокаина и след това даваааай с епилатора. Лидокаин-а е анестетик за локална употреба, но е и мазен т.е. намазан с него и след това с епилатора - това може да продължи адски дълго :lol: .
А и щом ще се епилираш за първи път най-хубаво скъси космите на местата където ще се епилираш щото иначе ще се чуе през две пресечки от вас.
Познавам един идиот рунтав като бебе горила нямам идея поради каква причина беше решил да се епилира и още по-идиотското е, че решил да почне от задника, но без да подкъси космите - сами можете да се сетите какво е станало след това. Аз като се сетя за случая още ми се насълзяват очите.
02.11.09
16:24
Аз след като си епилирам краката ги минавам в 1 памук ракия и няма и следа от пъпки :) малко щипе ама се свиква ;)
Чуйте сега. Понеже се епилирам отскоро нямах представа въобще какво ще се случи след епилацията още повече че кожата ми е супер чувствителна. Но мисля че открих формулата за репаване на неприятните странични ефекти които се получават след епилация.
1. Взимате голямо парче памук и го напоявате обилно със спирт (колкото по-силен по-добре)
2. добре обтривате епилираните зони ако искате след 5 минути повтаряте процедурата (аз лично го правя за по-сигурно)
3. след като усе6тате кожата си вече суха взимате от тези на Actavis Genatmicin крем има и същото вносно Diprogenta май се казваше. Както и да е тва е антибиотик ж много малко количество изтисквате около 1 см от крема (ако е нужно 2) и само фиксирате по цялата епилирана зона (бе правите се на шаркав все едно ам с крем :) )
4. Същото правите със синия крем NIVEA, тоя най-обикновения, но в по голямо количество разбира се.
5. Разтривате всичко добре и готово.
Гарантирам ви че има ефект, казва ви го човек с проблемна кожа и човек който искаше да се самоубие при вида на кожата си след първия път на епилация без да ги е правил тея неща и най важното НЕ СЕ КЪПЕТЕ поне 12 часа след епилация. Може да повторите процедурата и на следващия ден 2 дни стигат. Моля ви да напишете ефекта който го е пробвал и да каже дали е доволен:):):)
05.02.10
21:43
казано от kusakiri на 05.02.10, 12:42:
Чуйте сега. Понеже се епилирам отскоро нямах представа въобще какво ще се случи след епилацията още повече че кожата ми е супер чувствителна. Но мисля че открих формулата за репаване на неприятните странични ефекти които се получават след епилация.
1. Взимате голямо парче памук и го напоявате обилно със спирт (колкото по-силен по-добре)
2. добре обтривате епилираните зони ако искате след 5 минути повтаряте процедурата (аз лично го правя за по-сигурно)
3. след като усе6тате кожата си вече суха взимате от тези на Actavis Genatmicin крем има и същото вносно Diprogenta май се казваше. Както и да е тва е антибиотик ж много малко количество изтисквате около 1 см от крема (ако е нужно 2) и само фиксирате по цялата епилирана зона (бе правите се на шаркав все едно ам с крем :) )
4. Същото правите със синия крем NIVEA, тоя най-обикновения, но в по голямо количество разбира се.
5. Разтривате всичко добре и готово.
Гарантирам ви че има ефект, казва ви го човек с проблемна кожа и човек който искаше да се самоубие при вида на кожата си след първия път на епилация без да ги е правил тея неща и най важното НЕ СЕ КЪПЕТЕ поне 12 часа след епилация. Може да повторите процедурата и на следващия ден 2 дни стигат. Моля ви да напишете ефекта който го е пробвал и да каже дали е доволен:):):)
Съветите,определено ме заинтригуваха и ще пробвам и аз,понеже всеки път като като се епилирам си обещавам да не го правя отново зарадо последиците,макар много да искам да има ефекта на гладките крака след епилатор.
Ще си позволя да направя само малки корекции.Относно спирта не е нужно да е от най-силния,тъи като е доказано,че 70% има най-добри бактерицидни свойств,не се лъжете от големите цифри.И другото,приемете го като препоръка,не използвайте кремове,които съдържат кортикостероид(Дипрогента),Гентамицинът или друг антибиотичен крем е достатъчен.Кортикостероидите имам редица нежелани ефекти,не се използват продължително време и на голяма площ.
Успех с опита!Аз лично се надявам скоро да се похваля ;-P
казано от fitday на 30.11.06, 12:47:
Аз съм чувала, че горещ душ преди епилиране отваря порите и по - безболезнено излизат косъмчетата. Още не съм го пробвала, но мисля в скоро време да го тествам.
Абе безболезнено...
Особено не се кефя на такива процедури, но няма как.. особено под мишниците. Аз разлика от това дали си взел душ или не невиждам. Винаги съм се чудил за друго нещо - за локално обезболяващо под формата на лусион.. мажеш се и да речем ти притъпява многократно болката. Ако имаше такова нещо и да е ефективно сигурно щях да се епилирам през ден :D
казано от AraBesqUe на 06.09.07, 21:21:
Големи сте лигльовци мъжете, добре че не се налага да раждате :-)
Айде, айде.. да не се обиждаме. Жените генетично имат значително по-висок праг на търпимост към болката. За това и усещането за болка, когато се епилирате е много по-малка. Т.е. ако за вас това е неприятно изживяване, то за нас мъжете то това е болезнено изживяване. Доказано е, че болката която изпитват жените при раждане, ако същата се приложи върху мъж, то той би загубил съзнание. Да не говорим, че повечето дами се епилират от съвсем малки, а косъмчетата финни. При мъжете са си цели бурени, които изтръгваш :)
Така, че мъжете трябва да бъдат поощрявани, а не обиждани :P
Всъщност болката при епилация намалява с всеки следващ път. Важното е да не се допуска това да ‘избуяват’ наново всички косми, защото тогава усещането си е същото, а периодично (примерно веднъж седмично) да се минава всичко.
Дори при чувствителна зона като косъмчетата под мишниците, става доста по-безболезнено с всеки път. :) Още си спомням, че първите пъти ми е идело да вия от болка :lol:
Мнението беше редактирано от Грахче на 19.02.10 11:33.
Има един крем Керапил, който също го водят против пъпки след епилация. Не съм го пробвала обаче.
Здравейте,
Аз съм момче и наскоро си купих епилатор да се епилирам.Но болката е доста голяма въпроса ми е има ли някакъв крем с който да намалия болката или някакъв друг начин?
Ако космите са дълги, първо ги скъси с ножица. Свиква се, стискай зъби, 99% от жените го правим и не търсим кремчета.
казано от aresenal3 на 06.03.14, 17:09:
Здравейте,
Аз съм момче и наскоро си купих епилатор да се епилирам.Но болката е доста голяма въпроса ми е има ли някакъв крем с който да намалия болката или някакъв друг начин?
Кажи на баща ти,че си имаш собствен епилатор и го ползваш,да ти бие два шамара и да не се занимаваш с глупости.
След епилация ползвах сух дезодорант на “Фа” с ориз, помагаше страхотно, но вече не мога да го намеря. Сега съм с антибактериален сух дезодорант и също е добре. Но може би с годините и кожата свиква.
Само не мога да разбера за какво са ви обезболяващите. 3-4 големи вършат същата работа :D