Дневникът на Рони

Темата е заключена.

19.02.10
14:01

Здравейте!Ето малко предистория и характеристика събрани в няколко изречения:
-родена:03/01/1982 гр.София
-завършила гимназия успешно ДХУ-класически балет през 2000г.
-завършила висше Балетна Педагогика в МА”Панчо Владигеров”
-2005г. щастливо омъжена
-2006г. сдобих се с прекрасен син-по време на бременноста си качих 20кг. и възвърнах теглото си за около 6м. без никакви усилия
-От 2000г. до настоящем по никакъв начин не съм спортувала и не съм се грижела за тялото си

ръст:170

В момента 19.02.2010г.

тегло към момента 55кг.
бюст:86см.
талия:69см.
ханш:94см.
бедра:53см.

Моята програма за намаляване на кг.  и обиколката на изброените по горе:
храна:-ограничаване на хлебните изделия и броя на храненията,както и количеството изпита вода
Сутрин-чай с мед и лимон и нещо за подложка :)
Обяд-каквото има налично за целта в семейното меню-с 1 тънка филийка хляб+1ч. вода
Следобяд-плодове+1ч.ч.вода
Вечер-каквото има налично за целта в семейното меню без хляб със салата+1ч.вода

Спорт: всеки ден скачане на въже в комбинация след изминалото време за него с коремни преси!
Цел-стягане на коремна,седалищна и бедрена мускулатура!Намаляване на кг. до 51

Обещавам: да не позволявам на мързела си да надвие волята ми за успех в това начинание...и... да пия повече вода![color=pink]

Няма да слагам снимки на принципа преди сега в подробности т.к. съм суетна-см.го показват и ще гоня тях като показател.За това предоставям няколко от преди 8г. и една от настоящето за представа която мога само аз да добия :(

СТАРТ:20.02.2010г. http://www.bodyrock.tv моя идол...Zuzana

Темата беше редактирана от ronkis на 20.02.10 15:01.

казано от ronkis на 19.02.10, 14:01:

Здравейте!...

Здрасти!

Добре дошла и успех в начинанието! Ще го постигнеш, ако си постоянна и търпелива.

Директно към коментарите ти:
- 3 хранения дневно са малко (виждам ти следобедната закуска, ама...), разпредели храната в 5, като всяко от тях съдържа източник на протеини.
- закусвай - това трябва да бъде стабилно хранене. Това е и моментът, в който можеш да си позволиш най-много “волности”.
- нямам идея какво има налично за семейството, но се надявам да е комбинация от източници на протеин и подходящи въглехидрати.
- не подценявай и не елиминирай мазнините. По-скоро ги подбирай и дозирай правилно.
- нека водата да не е по-малко от 1.5 л дневно, препоръчително е да бъде поне 2 л.

Ако се сетя за нещо друго - ще допълвам.

19.02.10
14:25

Ще ми трябва повече от това което ме съветваш.Върху какво да наблегна в храна?Ок,ще закусвам-няма да добавя повече от това.Въпроса е май в това какво ще хапвам?А аз съм толкова не компетентна :(

19.02.10
14:34

Здрасти, добре дошла и от мен :)

В самото издание има адски много материали по въпроса :)
Пример:
http://www.bb-team.org/articles/1466/ -> много базова информация с линкове към различни варианти на хапване.
http://www.bb-team.org/articles/1548/ -> пак базова информация;

Няма да откриеш някакви конкретни менюта, както са свикнали повечето: примерно сутрин ядеш еди кво си, на обяд еди що си. Менюто си го съставяш ти - според възможности, финанси, организъм и цели :) Експериментираш, питаш - и .. стигаш до нещо, което да работи. Рецепти за ‘диетични’ хапвания - с полезни съставки за сметка на това има много :)

Въобще - всички материали от тук: http://www.bb-team.org/diets/

Не се шашкай от цифри и калории - не ги слагай в някаква крайност, като спираш да консумираш всичко останало. Ползвай ги по-скоро като компас и ориентир кое е хубаво да се яде - и кое не толкова. Аз поне съм на тази логика - когато човек не изпада в крайности, много по-лесно се справя със задачата и постига заветната цел. Е, предполагам не всички тук ще се съгласят с мен ;)

Най-важното е да слушаш тялото си.

Успех!  :-)

Мнението беше редактирано от Грахче на 19.02.10 14:37.

казано от ronkis на 19.02.10, 14:25:

Ще ми трябва повече от това което ме съветваш. Върху какво да наблегна в храна? Ок,ще закусвам-няма да добавя повече от това. Въпроса е май в това какво ще хапвам? А аз съм толкова не компетентна :(

Мда, точно там е уловката - какво ще ядеш. Определянето на количествата е по-леката задача. Преди всичко прецени финансовите си възможности, за да можеш да следваш хранителния режим за достатъчно дълго време или (още по-добре) за постоянно. Наблегни на източниците на протеин - месо (включително риба), мляко и млечни продукти, яйца. Като източници на въглехидрати предпочитай пълнозърнестите хляб и паста, зърнени ядки (овесени например) и бобови храни. Колкото до мазнините - маслини и/или зехтин, ядки. Ако искаш прегледай дамските дневници за ориентир. Моят режим е подчинен на друга цел в момента, та не знам до колко ще ти е от полза (друг е въпросът, че съвсем не претендирам за перфекционизъм и не смея да се давам за пример!).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.02.10 15:14.

19.02.10
16:07

Страхотен си!Благодаря-пак ме ориентира.... ;)

19.02.10
18:32

Здравей и от мен! Мисля, че мерките ти са много хубави! Пожелвам ти успех с целите! Смятам, че храната ти е много малко, така трудно ще се случат нещата, както си ги мислиш. Важното е да хапваш правилните храни! :) Опитай се да си съставиш един хранителен режим, който да ти стане постоянен, а не да се чувтваш ограничена и в един момент да искаш да си наваксаш всичко.

Мнението беше редактирано от S_L на 19.02.10 18:35.

19.02.10
20:19

Успех и от мен. Балерините имат прекрасни фигури, дори и след раждане и на възраст и т.н.Осанката си остава, все так грациозна.
Не мисля, че ще имаш проблеми с целта си. Дори само махането на хляба и сладкото ще ти се отрази. Няма ли да ти писне от скачане на въже само?

20.02.10
07:17

Най вероятно ще ми доскучее,но смятам да тренирам и с упражнения като започвам първо с въже и след това махове с крата по 10бр.на крак в следните пози: 
-на 4-ри крака само в страни,след което мах назад
-от легнало положение странично мах в страни
-както и коремни преси за долна и горна част като краката са във въздуха описващи 90 градуса с тялото:-повдигам таза макс. нагоре,след което само горната част на тялото като целта е сякаш да опра с ръце пръстите на краката
След като от всичко изброено направя по 10бр.за начало на посока,почивката ще е разтяжка и повтарям цялата серия започвайки от въжето отново.Когато преотдолея трудностите ще премина към по голямо натоварване.
Това мисля да правя....за сега
Целта ми е да помогна на сланинките да се стопят.Мускулната маса я имам,но мисля ,че трябва само малко да я “събудя”

Посъветвайте ме с какви гирички да започна за ръце-т.е. като тегло?

Вчера започнах с упражненията-и днес съм със страхотна мускулна треска,а сухожилията ми .....явно съм се преразпънала.Но клин клин избива,Днес пак.Установих обаче,че най вероятно вечер ще ми е по добре да правя каквото и да било....Има ли значение в кой момент от деня се правят упражненията?

Сега тръгвам за джъмбо да си купя въже и гирички.

Мнението беше редактирано от ronkis на 20.02.10 07:18.

Вземи си повече от 1кг; в джъмбо мисля че имат по 1, 3 и 5 кг :)
Успех и от мен!

20.02.10
13:16

Завърнах се от джъмбо и т.к. не получих отговора ти на време за кг. на гиричките реших да не си правя експерименти.Купих си само въже за целите ми.

20.02.10
14:25

Направих си тренировката и днес!
Първа серия
разтяшка за загрявка+
по 10 маха на крак в 3 варианта+
10 коремни преси къси-само горната част на тялото,крака стъпили на земята
разтяжка+
30сек. скачане с въже/не по малко от 30 скока+

Втора серия

разтяшка+
по 10 маха на крак в 3 варианта+
10 коремни преси-като краката са във въздуха и образуват 90 градуса с тялото-изпълнявам:вдигане само на таза на горе/повдигане само на горната час на тялото като ръцете трябва да достигнат пръстите на краката.Така това се редува....+
разтяжка+
30сек. скачане с въже/не по малко от 30 скока
Финал разтяжка.......

Отнема ми около 30мин.Изпотявам се яко.Мисля,че катоз а втори ден е ок.След седмица ще увелича сериите на 3.На третата седмица ще увелича двойно натоварването.

Обаче имам проблем-от коремните преси прешлените на гръбнака ми са се натъртили и адски ме болят :( и имам чувството,че тренирам вратните мускули повече днес-страшно напрежение.....

Мнението беше редактирано от ronkis на 20.02.10 15:39.

20.02.10
19:16

Това натъртването май е от повърхността,според мен трябва да си постилаш нещо.

21.02.10
06:24

Да,май наистина ще трябва да си купя една от тези фитнес постелка които стават и за йога и др. подобни.В момента тренирам върху мокета малкия в детския му кът.Удобен е иначе-не се пързалям,има добро сцепление!Ще изкарам сега до др. събота на него,а в неделя ще си купя една постелка.Днес пак ще съм на програмата от вчера.Усещам как стомаха ми се свива и не ми се яде-което е добре.Вчера бях на чай сутринта с мед и лимон,към 15 хапнах еднакупа салата с 2 яйца на очи направени в тефлонов тиган без мазнина+ една бучка сирене.А вечерта към 20 хапнах топла млечна супичка с много зеленчуци!Мисля д апродължа в същия дух....

21.02.10
10:41

Рони, храната ти е много малко..  :smirk:

Предполагам, че усещането, че не ти се яде, много ти харесва.. Обаче идеята е не да забавяш метаболизма, а да го ускоряваш. А това става с по-чести хранения и по-качествена храна. Това казваха другите преди мен всъщност. Защо не попрегледаш наистина другите менюта - дори да прихванеш нещо от тях, няма да ти е в минус :)

Ииииии.. Едно основно правило - мазнините не са враг. :) Важно е просто какви са - и в какви количества. Примерно зехтинът, кравето масло, са си чудесен начин да приготвяш храната :) Зехтин - за салатките, а масло - за омлета, месните хапвания и всякакви други по-топлинно обработвани храни.

Мнението беше редактирано от Грахче на 21.02.10 10:43.

21.02.10
14:55

казано от Грахче на 21.02.10, 10:41:

Рони, храната ти е много малко..  :smirk:

Предполагам, че усещането, че не ти се яде, много ти харесва.. Обаче идеята е не да забавяш метаболизма, а да го ускоряваш. А това става с по-чести хранения и по-качествена храна. Това казваха другите преди мен всъщност. Защо не попрегледаш наистина другите менюта - дори да прихванеш нещо от тях, няма да ти е в минус :)

Ииииии.. Едно основно правило - мазнините не са враг. :) Важно е просто какви са - и в какви количества. Примерно зехтинът, кравето масло, са си чудесен начин да приготвяш храната :) Зехтин - за салатките, а масло - за омлета, месните хапвания и всякакви други по-топлинно обработвани храни.

Добре Грахче,ще помисля над това което казвате!

21.02.10
19:12

Днес:-20 коремни преси,2x10 маха в 3 комбинации,по 20 клякания на един крак с друг поставен назад на стол,разтяжка...Слаба работа,но и така имам жестока мускулна треска като за 3-ти ден.....Обмислям варианта с тичането на вън.Колко време трябва да отделя за тичане на вън като за начало?

21.02.10
19:42

ако не си бягала досега-пробвай 10 мин в една посока,почивка после се връщаш с бягане-или 10 мин или по-малко.ако тва ти е леко -пробваш цели 20 мин.Ако това е леко -25 мин.И така докъдето стигнеш.После като с епадаптираш може да решиш и да увеличиш.Общо взето според мен оптималното за човек който иска да постигне форма без да е състезател е 3-4 пъти семично по 30-1 час,след като си се вработила както ти описах по-горе.

21.02.10
22:10

Рони, аз ям по шест пъти дневно. Грахче е много права. Аз избягвам жълтъците и слънчогледовото олио, въглехидрати вечер. Киселото мляко евентуално ако го има, само сутрин. И всяка сутрин ям овесени ядки и овесени трици, има една симпатична рецепта за овесена питка и става много приятно.

А за кардиото - как си със ставите? Тичането много ги натоварва. Качването по стълби е за предпочитане - през стъпало. И не си зависима от времето навън.

22.02.10
08:26

Здравейте!Благодаря за съветите!Ще продължа да пиша и да ви чета с голям интерес.Мислч щом се позатопли малко-до толкова,че въздуха да не е леден започвам с тичането всяка сутрин от пон. до петък .Трябва обаче да си купя подходящи маратонки за това :).Препоръчайте ми марка-Nike,Adidas,Reebok,Fila и т.н.?Към какво да се насоча?За яденето-ах veihaivei така пък да ги мразя тия овесени ядки :(.Владо-един от модераторите тука ме посъветва да си купя крос тренажор-в моя случай най добре щяло да ми подейства-20мин. сутрин преди работа и 10мин. след работа...щяло да има чудесен ефект.

всичките марки са добри; найки имат готини системи за бягане, аз ти препоръчвам тях.
фила и адидас - също

22.02.10
13:21

казано от veronique на 22.02.10, 11:21:

всичките марки са добри; найки имат готини системи за бягане, аз ти препоръчвам тях.
фила и адидас - също

И Лото..Аз от тях съм най-доволна.Супер подметки имат, но техниката също не е за подценяване.Може да се контузиш гадно иначе

22.02.10
15:05

Рони, гледай сега, овесените яди и малко овесени трици хвърлям в една купа, вътре слагам 1 цяло яйце и два белтъка, две супени лъжици смляно ленено семе и малко сол. Пасирам това. Като стане гладко, изсипвам сместа в тефлонов тиган и пека като дебела палачинка.
И става вкусно.
Рецептата съм я асимилирала от Любомир Иванов и изпълнявам всяка сутрин, става бързо. Но ленените семенца си ги имам в хладилника 4-5 с.л. предварително смлени.

А за другото - винаги е подходящо да си купиш нови маратонки, дори и да нямаш намерение да започнеш да тичаш.

22.02.10
18:43

Благодаря за рецептата veihaivei ще я опитам непременно щом набавя продуктите тези дни ;) И в този ред т.к. до сега съм купувала само овесени ядки,каква е разликата с триците и лененото семе от къде ги взимаш?

Днес не съм правила нищо освен дългата интензивна разходка по задачи от 8 до 10 часа сутринта-направо си беше като кардио тренировка.За това си дадох почивка-да се надяваме,че няма да се окаже показател за това,че се демотивирам,а напротив ще ме зареди с повече енергия.

Мнението беше редактирано от ronkis на 22.02.10 18:49.

22.02.10
19:23

Не знам каква е разликата точно, но триците са фибри, т.е. те нямат калории, но помагат на перисталтиката. Сигурно имат и друг полезен ефект, не съм профи, не знам точно
Продават се в магазини Европа и БИЛЛА. и триците, ленените семенца от Европа ги купувах. Мелят се с чопър или кафемелачка и се държат на тъмно. Най-добре е да се консумират непосредствено след смилане или пък се мелят в неголеми количества и се държи на тъмно и хладно място. .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1