13.02.10
23:31
Здравейте. Висок съм 1.70 и тежа 55 килограма. Ходя на фитнес от доста време, но до сега нямах за цел да качвам маса просто ми доставя удоволствие и се чувствам добре. Напоследък обаче реших, че съм прекалено слаб на килограми и трябва да кача десетина за да изглеждам нормално. Сега съм доста релефен. На 20 години съм ходя по 4 пъти на седмица в залата. Като постижения за да си направите изводи от лежанка вдигам около 80 килограма 2-3 пъти, за гръб 60 кг на скрипеца за повечето упражнения. 60 за мъртва тяга. Ръцете ми вървят вдигам до около 42 кг за бицепс на Скотова пейка и 30-35 кг на френското за трицепс. Давам примерна информация за да прецените горе долу как изглеждам. Искам за около 4-5 месеца да стана поне 60 килограма, мисля че е възможно.До сега не съм спазвал стриктен режим. Хранителния режим който мисля да спазвам е горе долу следния:
1.сутрин ставам по различно време но средно 10:00 купа с прясно мляко и овесени ядки и 2-3 белтъка
2. обед 12:00 300 грама ориз с пилешки хапки около 200 грама печени (предпочитам да си готвя месото по този начин по добре става на тиган)
3.около 15:00 1-2 банана с кофичка кисело мляко
4.към 17:00 около 200 грама ориз, защото тренировката ми е към 18:30
5.веднага след тренировката (около 1:15мин продължава) един протеинов шейк (по принцип не пия добавки само протеин)
6.21:00 около 200 грама пържоли с 200-300 грама ориз или картофи
7.12:00 се колебая 2-3 белтъка + може би трябва да си взема извара, но не знам по колко да ям от нея
8.лягам към 1:00
До сега съм се хранил здравословно без чипсове коли и мазни меса от рода на свинското. Имам супер бърз метаболизъм и изгарям всичко което ям. Както казах до сега съм ходил просто за да изглеждам нормално, иначе не искам да си се представям с тоя метаболизъм и ръст как щях да изглеждам.
Ако може дайте някакъв съвет какво да променя в режима и за изварата, защото не съм ял до сега. Тренировките са ми за отделните групи:
1 ден гърди + корем
2 ден бицепс + трицепс
3 ден гръб+кръст+трапец + корем понякога ако имам сили. За кръст правя само мъртва, а за трапец две упражниния по 3 серии всяко.
4 ден рамо+крака
Благодаря на отговорилите.
Темата беше редактирана от vlado_89:P на 13.02.10 23:48.
18.02.10
20:08
На пръв поглед - липсват ти мазнини във диетата. Вкарай мазнинив до около 15 (Дори и 20 в твоя случай) процента от калориите. Според мен ще има много добър ефект и върху това как изглеждаш и на постиженията с тежестите.
Успех!
18.02.10
20:20
Около една седмица вече спазвам режима който написах и съм качил 1 килограм. Мисля че може и повече, но това темпо ми харесва ако мога да го поддържам естествено :) Мазно не ми се слага, защото не е здравословно. Наистина няма да ми стане нищо ако ям защото изгарям всичко, но се опитвам да качвам чиста мускулна маса и да водя полезен начин на живот. Мерси за отговора като намаля темпото на качване ще добавя и мазно сигурно, ако не съм успял да кача каквото съм си поставил за цел :)
Мнението беше редактирано от vlado_89:P на 18.02.10 20:21.
казано от vlado_89:P на 18.02.10, 20:20:
Мазно не ми се слага, защото не е здравословно.
Мазнините са задължителни!!!! Не съм достатъчно компетентен да ти обяснявам защо. Но е така! Вземи чети малко!
18.02.10
22:22
Ок приемам критиката. Ако може да ми дадеш пример какво да приемам богато на мазнини ще съм ти благодарен :)
казано от vlado_89:P на 18.02.10, 22:22:
Ок приемам критиката. Ако може да ми дадеш пример какво да приемам богато на мазнини ще съм ти благодарен :)
Цели яйца, масло, сметана, сирене, кашкавал, ядки,зехтин......
19.02.10
00:03
Ядки и зехтин употребявам ще увелича приема им. Сирене и кашкавал по-рядко от тях също ще ям повече от преди. Благодаря ви много :)
19.02.10
07:26
казано от vlado_89:P на 19.02.10, 00:03:
Ядки и зехтин употребявам ще увелича приема им. Сирене и кашкавал по-рядко от тях също ще ям повече от преди. Благодаря ви много :)
Имай предвид, че един грам мазнини са 9 калории, 1 грам белтъчини или въглехидрати 4.
Така, че не ти трябват кой знае колко ядки и зехтин за да стигнеш 20 процента мазнини ( и наистина не са вредни, дори и тези за които се смяташе доскоро че са вредни - тези в месото, в кашкавала и т.н.). Но все пак ако предпочиташ ядки, зехтин и т.н. придържай се към тях!!!
Успех и сподели резултати!!!
20.02.10
11:05
Благодаря ти. Имам още един въпрос. Чувал съм, че не е хубаво да се яде шоколад и подобни изделия, защото пречи на растежа на мускула. Но съм чувал и, че може да се яде сутрин и веднага след тренировка. Кое е вярното ?
Мнението беше редактирано от vlado_89:P на 20.02.10 11:10.
20.02.10
12:09
... то и седенето пред компютъра е вредно!!!
Не знам дали ще ме разбереш правилно какво имам предвид :) След тренировка спокойно можеш да си угодиш и да хапнеш шоколад или нешо сладко,това е и най-доброто време за консумирането на такъв тип храни. Като цяло избягвай да е в късните часове на деня и да прекаляваш
20.02.10
13:47
“на растежа на мускула”... е последното нещо за което пречи шоколада. Като цяло простите въглехидрати в големи количества - бяла захар, бял хляб и подобни - вдигат за момента инсулина и после го смъкват рязко - при това смъкване е възможно да не достигат достатъчно белтъчини до мускула.
Иначе веднага след тренировка това не се случва, защото тялото има по-важна работа... да възстановява “пораженията” от тренировката.
21.02.10
00:07
То като цяло наистина са си поражения по мускулните влакна :) Благодаря ви и на двамата :)