Дневник на Еви

Темата е заключена.

20.02.10
22:51

Здравейте!
Реших да си направя дневник, за да ми помогне да следя храната и тренировките си. Надявам се и на полезни съвети от вас, тъй като съм нова.
Аз съм на 17 години. До 8 клас нямах никаква физическа активност, седях пред компютъра, похапвах каквото ми падне и пиех много газирано. Предполагам, че съм била висока 1,65-8 и тежах 66 кг. Преди 3 години започнах да играя баскетбол, а след това се захванах и с други спортове. Дълго време залагах само на тренировки - плуване 4 пъти в седмицата, каране на колело, тичане сутрин. Лятото свалих 6 кг, но продължавах да ям нездравословни храни, основно сладко - голяма слабост ми е. Есента, с тръгвяането на училище нямах време да поддържам този ритъм. Зимата тотално се обездвижих и си  върнах килограмите. Когато се оправи времето отново започнах да спортувам активно. Свалих същите 6 килограма и зимата си върнах отново точно толкова. Бях попаднала в омагьосан кръг!
  Реших, че само смяна на хранителния режим ще ми помогне. Юли, 2009 започнах с 3-дневна динена диета и спорт - плуване, 6 км бягане и колоездене (на една вила на морето). Като се прибрах у дома нямаше басейн или пътечка и започнах с час- час и половина пилатес. Диети какви ли не пробвах. Лошото беше, че гладувах и все пак похапвах сладко от време на време. Ако през седмицата се бях лишавала от шоколад, то после имах адски апетит и изяждах толкова много, че си наваксвах. В крайна сметка свалих 10 кг, пооформих корема и стегнах краката. За 1-я учебен ден изумих всички, които не ме бяха виждали през лятото. Наистина имаше огромна разлика, а и се чувствах по-добре. Естествено, когато съм на училище не мога да си позволя да гладувам, защото се чувствам отпаднала и изобщо не бих могла да уча ... Захраних се постепенно и за щастие си задържах килограмите. Но в последните 2 месеца ми се отвори огромен апетит и сега съм съм качила 3 кг.  Правя си кардио у дома, но направо умирам за сладко ... Наясно съм, че проблемът с фигурата ми винаги се е коренял във вафличките, шоколада и изобщо всички захарни изкушения, но ми е много трудно да се въздържам. Най-лошото е, че когато опитам направо нямам спирачки! Покрай големия ми апетит напоследък  е трудно да спазвам диета, а и имам много малко свободно време за тренировки. Освен това така и не успях да открия балансиран режим на хранене, към който да се придържам.

Аз съм 170 см, 58 кг.
Искам:
~да сваля 5 кг,
~да стегна ръцете (трицепс),
~да тренирам корема (имам коремни мускули, но в областта под пъпа имам мазнина, която нз как точно да сваля)
~да стегна вътрешната част на краката.
Хранителен режим: мисля да започна с прочистващ ден - само на зеленчукова супа и после ще видим.
Течности: обичам да пия по много вода 3-4л на ден и 2-3 чая - залагам на зелен чай и лайка.

20.02.10
23:10

Здравей.
Колко си малка а какъв богат опит с диетите! Това обаче не е комплимент. Може ли да прозвуча наставнически: спортувай, но се храни! Гладът ти за сладко се дължи на това, че не ти достига останалата храна. Ти си висока, спортуваш редовно, все още растеш и тялото ти има нужда от храна. На бас се хващам, че ако ти искаме менюто, ще напишеш за деня: ябълка, кис. мляко, салата и пиле. И това за теб ще е голямото ядене и отричане, че гладуваш.
Ако прегледаш повечето ни дневници тук, ще видиш, че тук жените (повечето де) се хранят доста добре и въпреки това изглеждат “стегнати”. Ще видиш, че нямаш нужда да сваляш дори 500 гр., не 5 кг!
Ботъм лайн: храни се хубаво и спортувай, спри всякакви диети и терзания!

Мнението беше редактирано от Anelia на 20.02.10 23:11.

fire.is.my.nature

21.02.10
09:55

Здравей и успех с дневника ! Имам подобен опит с диетите като теб и да ти кажа наистина само с балансирано хранене се излиза от омагьосания кръг ;) Ако сметнеш калориите за 1 седмица , в която 4 дена гладуваш и 3 дена са ти “слаби ангелите” и се тъпчеш с каквото видиш , може би ще се окажат дори повече от тези , които приемаш в продължение на седмица балансирано , изчистено хранене без преяждане / гладуване . :)

21.02.10
11:04

Добре дошла и от мен!Пожелавам ти да намериш здравсловното хранене и удоволствие в спорта,и да се научиш на респект към собственото си тяло,даже и то да не е перфектно.То ще ти се отблагодари в последствие.Аз ще те подкрепям,защото и аз имам подобни цели :-)

21.02.10
20:34

За съжаление не стартиртам особено добре, тъй като днес имах злоупотреба със сладкото.
Утре, Понеделник - нова седмица, нов хранителен режим!

Тренировки: 30 мин. тичане

22.02.10
16:35

ХРАНА
9:00 - 125г ябълка
12:00 - 125г ябълка
14:00 - 100г пилешко филе
            40г кашкавал
            задушени зеленчуци
14:30 - 1 портокал
18:00 - омлет (3 белтъка + 1 яйце, моркови, малко кашкавал и сирене)
ТЕЧНОСТИ
2,5 л вода
1 чай - ягода (без подсладители)
ДРУГИ
витамини
3 бонбона Olips
СПОРТ
сутрешен стречинг
5 мин. скачане на въже
20 мин. баскетбол

23.02.10
21:18

ХРАНА
700 г ябълки
мусака
малко баница
ТЕЧНОСТИ
1,5 л вода
3 чая - (без подсладители)
ДРУГИ
6 (x32kcal=192kcal) овесени бисквити
желирани бонбони
СПОРТ
30 мин. баскетбол

24.02.10
13:47

казано от Evi~ на 23.02.10, 21:18:

ХРАНА
700 г ябълки
мусака
малко баница
ТЕЧНОСТИ
1,5 л вода
ДРУГИ
желирани бонбони
СПОРТ
30 мин. баскетбол

Ами белтък???

24.02.10
13:54

казано от diva 97 на 24.02.10, 13:47:

казано от Evi~ на 23.02.10, 21:18:

ХРАНА
700 г ябълки
мусака
малко баница
ТЕЧНОСТИ
1,5 л вода
ДРУГИ
желирани бонбони
СПОРТ
30 мин. баскетбол

Ами белтък???

Ами качествени мазнини????

24.02.10
21:23

7:00 мляко с мюсли
10:00 ябълка
13:00 2 варени яйца
15:00, 19:00 - ябълка

2л бода
3 чая

24.02.10
21:24

Храната ти за целия ден са 2 яйца, другото е талаш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1