честотата на тренировките

ТH

08.03.05
23:27

така и така видях че в една от темите малко се засегна този въпрос колко често е допустимо да се тренира а и мен искрено ме вълнува така че реших и аз да питам. при мен ситуацията в момента е следната - искам да намаля мазнините в тялото си обаче при мен се получава така че много отслабвам в горната част на тялото и по-бавно в долната затова прибягнах до това че правя упражнения с малко повторения но натоварващи за горната част и с много повторения за долната ( какъвто знам че е главния принцип ) и кардио преди и след като това след е повече. тренировката ми е цялостна и през ден така че мускулите да си почиват. обаче за долната част на мен не ми трябват мускули а само да премахан мазнините а в горната целта е релеф и мускули така че при тези две цели различно ли е това с интервала между тренировките и ако не искам мускулна маса трябва ли да оставям мускулите да почиват и обратното.

09.03.05
09:55

Здравей, доста тИ е объркан поста :) Сега да видим:Добре е тренировката, но защо правиш кардио и преди, и след тенировка. По-добре е само след заниманията да правиш кардио. Отделно можеш и по друго време, сутрин например. Бих те посъветвал да разделиш горната част на тялото на две, като ги редуваш от тренировка на тренировка. Това ще ти помогне да доближиш целите си, но за постигане... трудно е - хем мускули, хем релеф.. Там, където не искаш маса, не прилагай големи утежнения. Въпреки че, ако качваш лесно по долната част на тялото, всякаква тренировка ще допринася за това. Можеш да се успокоиш с факта, че кой знае колко големи муксули няма да направиш... Като цяло смятам, че добре си се насочила, нищо не казваш за хранителния режим - ако е неправилен и при перфектна тренировка, ефектът няма да е нмого голям.
Поздрави и успех!

ТH

09.03.05
21:12

за горната темичка и аз съм много съгласна че е доста объркана дори и аз не мога малко да си разбера:roll: извинявам се за това.
обаче все пак не ми стана ясно точно по този въпрос който беше в началото- колко често трябва да се правят тренировките за изчистване на мазнините и колко често тези за мускулна маса и общо взето каква е разликата защото в момента имам през ден цялостна тренировка и разликата ми е само там че за горната част правя по-малко повторения но натоварващи а за долната част с доста повече повторения. а хранителния ми режим съм ограничила въглехидратите до минимум и ям храни с високо белтъчно съдържание като съответно съм с отрицателен калориен баланс. смятам че така трябва да постопя излишните мазнини въпреки че до сега и много мускулна тъкан губя както гледам :(

10.03.05
10:09

Не съществува правило, което да казва, колко често да се тренира една група за маса или релеф. Има толкова много варианти, които дават добри резултати. Качвал съм доволно маса и с три тренировки седмично, и с една месечно за мускулна група. А съм горил мазнини както с три тренировки седмично за група, така и с една седмично. Има някакви граници, но не и точни и ясни правила. Всякак можеш да постигнеш резултат, пътя който ще избереш зависи от индивидуалността, моментното състояние и целите. Отплеснах се..
Затова казвам, че добре си се ориентирала за момента. По-малко повторения за горната част, повече за долната. Дали ще качваш или сваляш зависи преди всичко от калорийния баланс, който можеш да регулираш посредством хранителния прием и кардиотренировката. А много мускули губиш, защото се храниш прекалено малко, според мен. Един отрицателен калориен баланс по-висок от 1000-1200 ми се вижда неоправдан. Казваш, че не приемаш въглехидрати. А с мазнините как стоят нещат? Защото ако и те са ти на минимум, нещата не са на добре. Яж често (на 3 часа), приемай достатъчно мазнини - това са ключовете. Като цяло смятам, че проблемът ти не е в тренировката. Можеш да си я дадеш подробно, разбира се. както и храненето в отделна тема.
Поздрави! :)

ТH

10.03.05
23:36

направо съм трогната от вниманието което ми отделяш. май само ти ми се връзваш на акъла :) наистина благодаря за отделеното внимание.
та айде и аз да карам по същество по горните недоизяснени работи. не мога абсолютно точно да кажа обаче отрицателния ми калориен баланс е около 500 Ккал като на ден имам около 50 г мазнини. абе общо взето ако трябва да съм конкретна имам и следните мерки 159 см 42кг 17 годинки за да е инфото пълно :)  тренировка през ден и сега мисля да приложа това с високовъглехидратния ден за което и в една друга темичка бях попитала. а това наистина за загубата на мускулна маса и по-малко мазнини си е лично моя вината защото пак си бях на НВД както продължавам да съм обаче доста по-кофти я изпълнявах и беше доста по-строга от тази сега.

11.03.05
11:24

Всичко изглежда наред, нещата са ти ясни май... Само ако искаш да натрупаш някое и друго мускулче, започни да тренираш горната част на тялото по-рядко и по-тежко. Всяка група веднъж седмично.
Поздрави!

13.02.12
09:37

Ако казваш, че си дебела, аз какво трябва да кажа като съм 158 висока и тежа 54кг? Мога да кажа, че изглеждам добре...Относно твоя въпрос - трябва да има почивка между тренировките, за да може да ти почиват мускулите :)

13.02.12
09:44

Браво, получи отговор само след 7 години :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1