Болка в левия лакът

20.02.10
11:48

Здравейте всички, сигурно ви е писнало да четете за точно този проблем, но съм объркан и искам съвет.
Проблемът ми е, че от няколко дена след като започна тренировката си започва да ме наболява левият лакът при движение. Болката е много остра и преминава много бързо щом спра. През деня много рядко се появява същата болка например при сгъване и стягане на бицепса. Някой може ли да идентифицира проблема или да ме насочи към подходящ проверен лекар.
Информацията в нета е толкова обширна, че незнам какво самолечение да започна. Не искам да задълбочавам проблема или да получа по-тежка контузия затова се чудя какво точно да предприема - почивка,... дълго загряване и стречинг, намаляване на работната тежест и бързината е ясно. Според вас трябва ли нещо по-специално, някакви мазила или процедури? С дадената информация може ли да се определи дали проблемът е в ставата, сухожилията, нервите, някакво възпаление или нещо друго. Ако някой има желание да даде по-задълбочен отговор и му трябва допълнителна информация ще опиша всичко подробно. Много благодаря предварително.

ПИ

20.02.10
16:18

Бях принуден да спра тренировки за около 10 дни. Болката отшумя. Аз също имах.

20.02.10
22:22

Явно ще се почива седмица пък да видим. Поразпитах тук там и стигнах до извода, че е възпаление на сухожилието. Доста е гадно, защото имало памет като мускул и ако не се внимава, проблемът бързо се връща. Общо взето ще предприема:
1. Почивка няколко дена
2. Загряване 10-15мин преди трен
3. Пиене на вода - ако може някой да обясни как точно помага...
4. Изключване на френско ръзгъване/ Подозирам че заради него се докарах дотук/
5. Студени компреси
Ако някой може да допълни нещо моля да сподели.

ПИ

20.02.10
22:23

Рибеното масло май помагаше ..

20.02.10
22:30

Досега не си ли разгрявал и пил вода ?!? !?!?!!? !? !?!?

21.02.10
08:08

abe hora vie kato trenirate ne zagrqvateli e zatoova se poluchavat takiva neshto ,systo taka moje i ot vdigane na po tejko ot kolkoto mojete zatova ne se nadcinqvaite i ne si mislete che kato digate teshko shte stanete qki.

21.02.10
11:28

казано от Владимир92 на 20.02.10, 22:30:

Досега не си ли разгрявал и пил вода ?!? !?!?!!? !? !?!?

Наблягах на алкохола, но явно ще трябва да го сменя с вода...Шега разбира се. :) На няколко места прочетах, че пиенето на много вода помага при възпаление на сухожилията, което мога да си обясня само с повишен обмен на вещества между тъканите и подобряване на еластичността на влакната. От друга страна влизането на вода и хранителни вещества в сухожилието му пречело да заздравее бързо. Явно пиенето на вода няма нищо общо с това и ми стана интересно как точно ще помогне при възпаление.
Загрявал съм с 5 минути велоергометър, 2-3 минути въртеливи движения и няколко серии от всяко упражнение с малка тежест. Това си е стандартното за 90% от трениращите според мен, но явно трябва доста по-добро загряване в дългосрочен план.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1