08.02.04
11:13
Трябва ли да има мускулна треска за да има растеж?
Ако съдя по мене си ако нямам мускулна треска си стоя на едно и също място. При вас как е?
Не говоря за зверска мускулна треска, а за такава която се получава от редовно трениране.
08.02.04
11:18
Ми гледай са не знам дали е нужно или не ама аз винаги си имам някво такова осещане след тренировка, нали се сещаш усещаш една такава странна “тръпка” в мускулите...
Чувал съм пичовете в залата да си говорят, че мускулната треска определяла дали си тренирал хубаво или не, може и да са прави... :wink:
Мусукулната треска се получава от недостатъчен кислород в клетката . Мускулната треска също така и е синпотм ,че си стигнал до метаболитна хипертрофия или саркоплазмена доколкото знам. Та има два вида хипертрофия едната е метаболитната другата механичната при ,която няма мускулна треска и не се оделя млечна кисилина ,несе знае от коя мускулната клетка расте според мене и от двете важното е да ги редуваш на цикли .
по-здрави
08.02.04
12:20
Според мене трябва да има6 лека муск треска след всяка трен.Това е признак 4е тренировката ти е била добра :D
08.02.04
12:26
Мноо ясно :D За кво се ходи в залата ако не усетиш малко напрежение след това, плюс тва то не е гадно даже е некво яко усещане...
Всеки път когато трнирам гръб имам мускулна треска на трицепса и когато тренирам трицепс, пак имам мускулна треска на трицепса и ва крайна сметка цяла седмица имам мускулна треска на трицепса.
Забелязал съм че трицепса ми е по-слаб от другите мускули. От това ли е?
ХММ и когато тренираш гърди нямаш мускулна треска явно като си тренирал гръб не ти е минала .
по-здрави
Да.
Вчера правих гърди и имам мускулна треска на гърдите но не и на трицепса.
Вчера обаче като правих лежанките не вдигах догоре. Тоест не напрягах трицепса максимално.
Когато си вдигам нормално имам но рядко докато при гърба и трцепса - абсолютно винаги.
Докато имам мускулна треска е желателно да не сменям тренировката нали?
Квото искаш тва прави индивидоална е тренировката се пак вече ми ормузна и да го пиша чесно казано !
по-здрави
Ами братле и без мускулна треска се расте и със твой е избора каква тренировка предпочиташ !!! Друго за треската няма ,а това дали е добре да я има или не никой не знае всеки за себеси решава (деби 100 пъти го повторих) ,но най доброто според мене е да се редуват различните тренировки.
по-здрави
Сега вече мога да кажа напълно сигорно, че като имаш мускулна треска се расте повече. Въпреки, че все още има спорове относно треската. Но смятам, че повече се расте. По-некачественно и по-лесно се катаболизира масата обаче.
по-здрави
Според мен е малко криво да имаш треска на трицепса при тренировка за гръб.... разбирам предмишница, бицепс... ама трицепс.... сигурен ли си, че изпълняваш правилно упражненията?? Пробвай следващият път с малко по-леки тежести и малко по-чисто да направиш упражненията да видим дали пак ще имаш треска на трицепсите...
Трицепса трябва да ти е много зле, че да реагира по този начин, но в такъв случай след като направиш гърди трябва да е още по-голяма треската.... какви упражнения правиш и как редуваш тренировките?
Според мен мускулната треска не е в трицепса, а в гърба, но в горната част, където се съединява с рамото и трицепса и просто се бъркаш. Освен ако не правиш пуловери в тренировката за гръб - тогава трицепса се товари здраво.
И още нещо - растежът на мускула започва след като премине мускулната треска. До тогава той се възстановява.
Според мен трябва да има леко напрежение. Сериозна мускулна тренска не е добър симптом.
При мен често се получава към края на следващия ден, а не рано сутринта или по друго време.... Нямам идея на какво се дължи това. ВАжно е да се прави добро хранене, за да се възстанови добре.
[quote author=“sbd”]Всеки път когато трнирам гръб имам мускулна треска на трицепса и когато тренирам трицепс, пак имам мускулна треска на трицепса и ва крайна сметка цяла седмица имам мускулна треска на трицепса.
Забелязал съм че трицепса ми е по-слаб от другите мускули. От това ли е?
Трицепса-трицепса :) Пич, него в трен. за гръб ли го правиш? Или в отделна трен....? Защото принципно за гръб се дърпа, а трицепса не му е работа да дърпа, няма начин да имаш мускулна на него. Нещо не се разбира...
[quote author=“tpd”]При мен често се получава към края на следващия ден, а не рано сутринта или по друго време.... Нямам идея на какво се дължи това. ВАжно е да се прави добро хранене, за да се възстанови добре.
.
Дължи са но това, че мускулната треска се появява около едно денонощие след тренировката. Ако тренираш следобед или привечер, е нормално чак на другия ден следобед да ти се появи.
22.06.05
18:00
ако това ви се струга странно след тренировката си за гърди имах мускулна треска на гърба което много ме учуди ама :? Важното е че днеска като правих гръб съм дигнал сила