Нужна ли е мускулна треска за да има растеж ?

08.02.04
11:13

Трябва ли да има мускулна треска за да има растеж?
Ако съдя по мене си ако нямам мускулна треска си стоя на едно и също място. При вас как е?
Не говоря за зверска мускулна треска, а за такава която се получава от редовно трениране.

EN

08.02.04
11:18

Ми гледай са не знам дали е нужно или не ама аз винаги си имам някво такова осещане след тренировка, нали се сещаш усещаш една такава странна “тръпка” в мускулите...

Чувал съм пичовете в залата да си говорят, че мускулната треска определяла дали си тренирал хубаво или не, може и да са прави... :wink:

08.02.04
12:19

Мусукулната треска се получава от недостатъчен кислород в клетката . Мускулната треска също така и е синпотм ,че си стигнал до метаболитна хипертрофия или саркоплазмена доколкото знам. Та има два вида хипертрофия едната е метаболитната другата механичната при ,която няма мускулна треска и не се оделя млечна кисилина ,несе знае от коя мускулната клетка расте според мене и от двете важното е да ги редуваш на цикли .

по-здрави

LU

08.02.04
12:20

Според мене трябва да има6 лека муск треска след всяка трен.Това е признак 4е тренировката ти е била добра :D

EN

08.02.04
12:26

Мноо ясно :D За кво се ходи в залата ако не усетиш малко напрежение след това, плюс тва то не е гадно даже е некво яко усещане...

08.02.04
13:12

Всеки път когато трнирам гръб имам мускулна треска на трицепса и когато тренирам трицепс, пак имам мускулна треска на трицепса и ва крайна сметка цяла седмица имам мускулна треска на трицепса.

Забелязал съм че трицепса ми е по-слаб от другите мускули. От това ли е?

08.02.04
13:52

ХММ и когато тренираш гърди нямаш мускулна треска явно като си тренирал гръб не ти е минала .

по-здрави

08.02.04
13:55

Да.

Вчера правих гърди и имам мускулна треска на гърдите но не и на трицепса.

Вчера обаче като правих лежанките не вдигах догоре. Тоест не напрягах трицепса максимално.

Когато си вдигам нормално имам но рядко докато при гърба и трцепса - абсолютно винаги.

Докато имам мускулна треска е желателно да не сменям тренировката нали?

08.02.04
14:13

Квото искаш тва прави индивидоална е тренировката се пак вече ми ормузна и да го пиша чесно казано !

по-здрави

08.02.04
20:25

та въпроса беше за мускулната треска... :(

09.02.04
16:46

Ами братле и без мускулна треска се расте и със твой е избора каква тренировка предпочиташ !!! Друго за треската няма ,а това дали е добре да я има или не никой не знае всеки за себеси решава (деби 100 пъти го повторих) ,но най доброто според мене е да се редуват различните тренировки.

по-здрави

22.06.05
11:56

Сега вече мога да кажа напълно сигорно, че като имаш мускулна треска се расте повече. Въпреки, че все още има спорове относно треската. Но смятам, че повече се расте. По-некачественно и по-лесно се катаболизира масата обаче.
по-здрави

22.06.05
12:45

Според мен е малко криво да имаш треска на трицепса при тренировка за гръб.... разбирам предмишница, бицепс... ама трицепс.... сигурен ли си, че изпълняваш правилно упражненията?? Пробвай следващият път с малко по-леки тежести и малко по-чисто да направиш упражненията да видим дали пак ще имаш треска на трицепсите...
Трицепса трябва да ти е много зле, че да реагира по този начин, но в такъв случай след като направиш гърди трябва да е още по-голяма треската.... какви упражнения правиш и как редуваш тренировките?

22.06.05
13:41

Според мен мускулната треска не е в трицепса, а в гърба, но в горната част, където се съединява с рамото и трицепса и просто се бъркаш. Освен ако не правиш пуловери в тренировката за гръб - тогава трицепса се товари здраво.
И още нещо - растежът на мускула започва след като премине мускулната треска. До тогава той се възстановява.

22.06.05
13:59

Според мен трябва да има леко напрежение. Сериозна мускулна тренска не е добър симптом.

При мен често се получава към края на следващия ден, а не рано сутринта или по друго време.... Нямам идея на какво се дължи това. ВАжно е да се прави добро хранене, за да се възстанови добре.

[quote author=“sbd”]Всеки път когато трнирам гръб имам мускулна треска на трицепса и когато тренирам трицепс, пак имам мускулна треска на трицепса и ва крайна сметка цяла седмица имам мускулна треска на трицепса.

Забелязал съм че трицепса ми е по-слаб от другите мускули. От това ли е?

Трицепса-трицепса :) Пич, него в трен. за гръб ли го правиш? Или в отделна трен....? Защото принципно за гръб се дърпа, а трицепса не му е работа да дърпа, няма начин да имаш мускулна на него. Нещо не се разбира...

22.06.05
15:04

[quote author=“tpd”]При мен често се получава към края на следващия ден, а не рано сутринта или по друго време.... Нямам идея на какво се дължи това. ВАжно е да се прави добро хранене, за да се възстанови добре.
.

Дължи са но това, че мускулната треска се появява около едно денонощие след тренировката. Ако тренираш следобед или привечер, е нормално чак на другия ден следобед да ти се появи.

22.06.05
18:00

ако това ви се струга странно след тренировката си за гърди имах мускулна треска на гърба което много ме учуди ама  :? Важното е че днеска като правих гръб съм дигнал сила

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1