Относно моят хранителен режим

FL

21.02.10
19:55

Значи аз съм мъж 183 см 110 кг,20 години,занимавам се с фитнес от 3 години,но с доста големи прекъсвания,в момента съм в отчайваща форма,и затова реших да се хвана най-накрая в ръце,понеже съм студент,съм доста ограничен откъм финансова гледна точка за храната,постарах се да измисля един долу-горе евтин,но и същевременно ефективен хранителен режим,а доколко съм успял,оставям на вас да прецените,ще съм благодарен на всякаква помощ от ваша страна.
Закуска-50-100 гр овесени ядки + кисело мляко и мед
преди обед-50 гр фъстъци
Обед-3 яйца + сирене и 2-3 филии хляб бонус
вечеря 200-300 гр пилешко + салата от моркови и зеле
Храня  се до 20 часа вечер,алкохола съм го намалил до абсолютен минимум,въпреки че съм студент :D
Пия 2-3 литра вода на ден,фитнес 3 пъти седмично с повече повторения и по-малки тежести
кардио тренировка вкъщи 4 пъти седмично на велоергометър средно 30-35 минути
възнамерявам да си закупя и боксова круша скоро време,защото съм боксирал преди и това ми е идеалният вариант за отпускане на напрежението,и някоя допълнителна изгорена калория. благодаря ви за отделеното време :)

21.02.10
20:00

Размени местата на обяда и вечерята, като също прибавиш салата към вечерята. Махни хляба и/или го замени с варена леща/грах/кафяв ориз/зелен фасул като количество - 80-100гр. Фъстъците можеш спокойно да ги махнеш.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 21.02.10 20:00.

FL

21.02.10
20:13

а дали ако махна фъстъците,мазнините и калориите ми няма да станат малко, и няма ли да е по-добре наобяд да комбинирам примерно ориза със пилешкото както спомена да го преместя на обед,а вечерта яйцата + салатата,защото нещо комбинацията яйца-ориз,не би ми се понравила особено :)

21.02.10
20:20

казано от flameon на 21.02.10, 19:55:

Обед-3 яйца + сирене и 2-3 филии хляб бонус
вечеря 200-300 гр пилешко + салата от моркови и зеле

казано от Crazy_With_Razor на 21.02.10, 20:00:

Размени местата на обяда и вечерята....

@Crazy_With_Razor, ще се обосновеш ли?

21.02.10
20:29

казано от flameon на 21.02.10, 20:13:

а дали ако махна фъстъците,мазнините и калориите ми няма да станат малко,

Нали ще сваляш, не ти трябват много ккал.

казано от flameon на 21.02.10, 20:13:

и няма ли да е по-добре наобяд да комбинирам примерно ориза със пилешкото както спомена да го преместя на обед,а вечерта яйцата + салатата,защото нещо комбинацията яйца-ориз,не би ми се понравила особено :)

Ами най-добре тия 300гр. пилешко го раздели на две - едната порция за обяд, другата за вечеря. Към това прибавяш +1 яйце ( общо 2 за деня ) и салата. Към обяда прибавяш и малко въг. - дали ще е ориз ( кафяв ) или някоя друга варива няма значение. Сиренето го махаш, или трябва да е много малко - 1 дребна бучка - също най-добре да е при обяда.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 21.02.10 20:32.

21.02.10
20:52

@Crazy_With_Razor, така му оряза храната, обрече го човека на пълен глад, като му предложи ок. 1500 ккал...и да има разминаване в моите сметки, едва ли е кой знае колко голямо. Май ще му трябва повечко хапване, а ?!

300 гр  Пилешко месо от гърди  -  327   ккал
120 гр    Яйце - кокоше  -  188   ккал
100 гр  Овесени ядки  -  392   ккал
400 гр  Кисело мляко 2%  -  196   ккал
100 гр  Леща  -  340   ккал
15 гр    Мед  -  48   ккал

FL

21.02.10
20:59

добре,но без фъстъците ми се получават 3 хранения на ден,не са ли малко,а между тези хранения какво мога да консумирам,защото между лекциите имам само 15 мин почивка,и немога да си позволя да отида да се нахраня някаде на спокойствие,а трябва да хапна нещо набързо,колкото да заситя глада

FL

21.02.10
21:07

казано от inis9 на 21.02.10, 20:52:

@Crazy_With_Razor, така му оряза храната, обрече го човека на пълен глад, като му предложи ок. 1500 ккал...и да има разминаване в моите сметки, едва ли е кой знае колко голямо. Май ще му трябва повечко хапване, а ?!

300 гр  Пилешко месо от гърди  -  327   ккал
120 гр    Яйце - кокоше  -  188   ккал
100 гр  Овесени ядки  -  392   ккал
400 гр  Кисело мляко 2%  -  196   ккал
100 гр  Леща  -  340   ккал
15 гр    Мед  -  48   ккал

и аз точно това се зачудих,според мен,на моите килограми ми трябват около 1800 калории,че и малко повече,пресметнах по формулите,че на ден изгарям около 3200 ккал,доло горе в какви граници трябва да се движат калориите,които поемам,мисля да почна да взема и л-карнитин,но на по-късен етап,когато започене застояването

21.02.10
21:57

2-3 литра  вода за 110кг мъж,а пък и тренираш... това е ужасяващо малко!!! човек, който тренира редовно, тренировки с тежести+кардио с твоите килограми трябва да пие МИНИМУМ 4 литра вода на ден,да не кажа и 5

FL

21.02.10
22:05

казано от paolomaldini на 21.02.10, 21:57:

2-3 литра  вода за 110кг мъж,а пък и тренираш... това е ужасяващо малко!!! човек, който тренира редовно, тренировки с тежести+кардио с твоите килограми трябва да пие МИНИМУМ 4 литра вода на ден,да не кажа и 5

еми незнам,по-време на тренировка,ще пия повечко вода,но аз приемам и други течности като чай примерно,но наистина мисля,че си прав,благодаря много за съвета

21.02.10
23:23

казано от flameon на 21.02.10, 20:59:

добре,но без фъстъците ми се получават 3 хранения на ден,не са ли малко,а между тези хранения какво мога да консумирам,

Ако ще спазваш стриктно НВД може ядки ( фъстъците не са ядки ) - бадем, лешник, орехи, кашу и т.н., имай предвид, че са много калорични и лесно ще си минаваш ккал. граница - по 40-60гр. макс. Кофтито е че не правят обем в стомаха, но ако пиеш и вода докато ги ядеш ще решиш този проблем, ще ти залъжат глада. Ако няма да спазваш НВД толкова стриктно - плодове - всякакви. Като пак внимаваш в грамажите. Примерно 1 ябълка или 1 банан - не повече.

казано от flameon на 21.02.10, 20:59:

защото между лекциите имам само 15 мин почивка,и немога да си позволя да отида да се нахраня някаде на спокойствие,а трябва да хапна нещо набързо,колкото да заситя глада

Къде са тия почивки между лекциите само по 15 мин., да не си в Симеоново? :lol: Почивката на обяд не може да ви е по-малко от 1 час.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 21.02.10 23:24.

казано от Crazy_With_Razor на 21.02.10, 23:23:

Ако ще спазваш стриктно НВД може ядки (фъстъците не са ядки)...

Прощавай, леко се отклонявам от темата, но... какво са фъстъците, щом не са ядки?
И какво ги прави неподходящи в случая?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.02.10 04:49.

22.02.10
07:31

Бобови.

казано от Петко К на 22.02.10, 07:31:

Бобови.

Знам чудесно към кое семейство принадлежат. Как по-точно влияе систематичната принадлежност на фъстъка към въпросното семейство върху определянето му като ядка или не?

22.02.10
11:21

казано от flameon на 21.02.10, 22:05:

казано от paolomaldini на 21.02.10, 21:57:

еми незнам,по-време на тренировка,ще пия повечко вода,но аз приемам и други течности като чай примерно,но наистина мисля,че си прав,благодаря много за съвета

Xexexe, то и в бирата има вода, но нея броиш ли я??
Когато става въпрос за спорт,тренировки и режими на хранене трябва да се пие много вода, както ти казах вече за теб- минимум 4 литра с това тегло. Пък отделно си пий чайчетата... И това с “други течности” е малко притеснително щом искаш да сваляш ;)

22.02.10
11:42

казано от Кольо Пияндето на 22.02.10, 08:08:

Знам чудесно към кое семейство принадлежат. Как по-точно влияе систематичната принадлежност на фъстъка към въпросното семейство върху определянето му като ядка или не?

http://en.wikipedia.org/wiki/Nut_(fruit)

Nut (fruit)

Nut is a hard shelled fruit of some plants that has an indehiscent seed. While a wide variety of dried seeds and fruits are called nuts in English, only a certain number of them are considered by biologists to be true nuts.

Peanut is a seed. It is actually not a nut at all, but a legume.

http://en.wikipedia.org/wiki/Legume

A legume in botanical writing is a plant in the family Fabaceae (or Leguminosae), or a fruit of these specific plants. A ‘legume’ fruit is a simple dry fruit that develops from a simple carpel and usually dehisces (opens along a seam) on two sides.

казано от Crazy_With_Razor на 22.02.10, 11:42:

Nut (fruit)

Nut is a hard shelled fruit of some plants that has an indehiscent seed. While a wide variety of dried seeds and fruits are called nuts in English, only a certain number of them are considered by biologists to be true nuts.

Peanut is a seed. It is actually not a nut at all, but a legume.

A legume in botanical writing is a plant in the family Fabaceae (or Leguminosae), or a fruit of these specific plants. A ‘legume’ fruit is a simple dry fruit that develops from a simple carpel and usually dehisces (opens along a seam) on two sides.

Благодаря, ще проверя тази информация. Има неща, които не ми изглеждат достоверни, но може и да греша. Плодовете на лешника, ореха и бадема (които съдържат ядка) семена ли са? Разбира се, че са семена. Плодовете на всички бобови растения са шушулки, които съдържат определен брой семена, за разлика от споменатите бадеми, орехи и лешници, които имат по 1 семе в черупката. Въпреки това фъстъците не се определят като ядки. Възможно е да има разминаване между ботаническите дефиниции и разговорните понятия. Пример - плодът на домата е ягода, а този на ягодата - орехче (от гледна точка на ботаниката).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.02.10 13:31.

FL

22.02.10
14:40

ВИНС :D почивките са ни наистина по 15 минути но лекциите не са повече от 5-6 часа на ден,но по различно време,което разбира се налага,това да имам какво да ям за този период от 6 часа

22.02.10
18:33

Аз съм 1.73см и 78 кг и имам нужда от 2300 калории за НВД.СМетна ли си правилно ОКБ-то?В тоя подраздел има една прекрасна тема за НВД, прочети я, посмятай, сглоби нещо кадърно.

Сметнах, че са ти нужни 3145 калории дневно, за да сваляш чрез НВД.Прави си сметката

Мнението беше редактирано от S.P.Q.R. на 22.02.10 18:40.

FL

24.02.10
07:08

казано от S.P.Q.R. на 22.02.10, 18:33:

Аз съм 1.73см и 78 кг и имам нужда от 2300 калории за НВД.СМетна ли си правилно ОКБ-то?В тоя подраздел има една прекрасна тема за НВД, прочети я, посмятай, сглоби нещо кадърно.

Сметнах, че са ти нужни 3145 калории дневно, за да сваляш чрез НВД.Прави си сметката

темата съм я чел,пресметнах си дневният разход,обаче ми се струват доста тези калории,според мене повече от 2000-2500 не трябва да са

24.02.10
10:59

Извинявам се за невежеството, но не я намерих тази тем със смятането на ОКБ, някой да ми помогне с линк? Че ми е много интересно

казано от paolomaldini на 24.02.10, 10:59:

Извинявам се за невежеството, но не я намерих тази тем със смятането на ОКБ, някой да ми помогне с линк? Че ми е много интересно

Ех поне да беше се сетил да погледнеш темите маркирани като “важни” в раздела, не случайно са такива виж
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/

24.02.10
17:19

Вече го намерих,мерси за отклика все пак! не зная как съм го пропуснал

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1