20.02.10
17:05
Здравейте,
значи от около година и половина имам една тъпа дразнеща болка в кръста при седене.
Когато легна по корем и масажирам кръста с ръце нагоре и надолу пуква леко и ме отпуска временно, докато не се заседя отново.
При движение болката отшумява, но седна ли някъде за 10-15 минути пак ме почва.
Преди правех много тяга и клекове, но не съм имал някакви внезапни сецвания в кръста.
По миналта година лятото спах на открито за няколко дена, и при ставане една сутрин ме беше сковал силно кръста. Боля ме 3-4 дена по-силно, след което ме поотпусна, но като чели тази тъпа болка оттогава ми остана.
След като загрея мога да правя клекове, тяга и не ме боли, но някакси тонусът в кръста ми спадна, като цяло и си усещам, че нещо не е съсвсем добре. Тягата и клековете сега съм ги позанемарил.
Някакъв съвет?
Темата беше редактирана от radoslavsf на 27.12.11 23:11.
21.02.10
13:31
казано от Biad__ на 21.02.10, 00:12:
Отиди на лекар.Канал 2001 отдавна не съществува!
Не просто някой ,ако е имал сходен проблем и има информация да каже нещо повече.
Мнението беше редактирано от radoslavsf на 21.02.10 13:32.
Аз и като ходя в снега няколко минути го усещам това. Също когато седя на таборетка. Изправи си гърба, намери си стол с облегалка. Най-вероятно седиш като костенурка пред монитора.
21.02.10
15:24
1.Отслабни
2.Когато седиш,ползвай ръцете си за опора,или се облегни.
3.Стои изправен ! Аз мразя да седя на едно място. :)
4.Ако не ти се стои вече изправен - легни. ;)
21.02.10
18:11
Признавам си, че последно време доста ми се налага да стоя седнал, но не се изгрърбвам.
Нямам наднормено тегло, ама то човек щом го закъса първо търси в интернет, но май в крайна сметка може да се видя с доктор.
Мерси за съветите.
Мнението беше редактирано от radoslavsf на 27.12.11 23:16.
Значи и аз мисля, че трябва да отидеш на лекар.
Имах (а и сега отвреме навреме ми се случва) подобна болка в кръста, все едно се схваща, изтръпва и т.н., когато седя или изобщо стоя неподвижно.
Разликата между мен и теб е, че аз съм с диагностицирана травма на прешлените.
Така че, отиди на лекар най - добре.
21.02.10
18:22
И при мен се случва, но трябва да седя поне 3 часа.
казано от Thrashmetal на 21.02.10, 15:02:
Аз и като ходя в снега няколко минути го усещам това. Също когато седя на таборетка. Изправи си гърба, намери си стол с облегалка. Най-вероятно седиш като костенурка пред монитора.
как стоят костенурките?
Имам клиент, който имаше същия проблем преди няколко години. Днес се сетих да го питам как си реши проблема и той ми каза, че си е сменил стола. Посъветва да ти предам да пробваш няколко стола и да си избереш най-удобния за теб.
От мен - тренирай си еректорите (мускулите, които държат гръбнака) - има и леки упражнения за тях - хиперекстензия в няколко варианта, добро утро, ...Малко гъвкавост всеки ден няма да ти навреди.
Успех!
23.02.10
16:32
Това със стола е вярно.Преди няколко месеца и аз имах една слаба болка в кръста ,която винаги се появяваше като седна пред компютъра в нас .Затова реших да си нагласа по-добре стола:височина на седалката ,ъгъл на облегалката и др.Действа!!!