някой има ли идея как и от какво да направя два дъмбела по 35кг

22.02.10
18:52

някой има ли идея как и от какво да направя два дъмбела по 35кг

22.02.10
18:58

Да си купиш дъмбелни лостове и тежести за тях, ще е най-лесното.

22.02.10
21:26

Пробвай от кашони и стиропор :lol:

23.02.10
08:58

Борка винаги има начин,но ти нямаш нужната техника освен ако нямаш металургичен цех или имаш достъп до такъв.Ето ти един лесен начин:
1.Режиш една тръбичка към 30см  - Ф30 (с дебели стени да е)
2.Слагаш от двете страни на тръбичката тежестите (дисковете)
3.Заваряваш контрите от външната страна на тръбичката (за да немогат да изпаднат оттам)
4.Заваряваш от вътрешната им част контрите и така получаваш един фиксиран дъмбел от колкото си сложил килограми.
И като се има изпредвид че ако трябва да си закупуваш дисковете за дъмбелите т.е по 3.50 за килограм,то втора ръка такъв дъмбел се продава за 2лв на кг  ....а новите дъмбели по сайтовете са мисля по 3.50лв/кг
Извод:на голяма загуба си.
Има много по евтини варианти......изрязване от листов материал  (няма с какво да го изрежеш предполагам-а те са дебелички,да неговорим че има и малко сметки които трябва да се направят),някой леяр на който му се намират калъпи от по 5кг и 2кг и да ти излее дисковете (надали ще му се занимава с такава дребна поръчка).

П.П : по добре си ги купи отнякъде ;)

Виждал съм изляти от бетон, сглобени от огеопорни тухли, а някога в Механото съучениците от специалност “топла обработка” си лееха от желязо, но си е играчка и ако нямаш доста умения и определен ресурс не си струва.

23.02.10
13:52

Във Видин бях излял цимент в две огромни консервени кутии от маслини, а между тях - една тръба. Но това не можеше да надвиши дори 10кг.
За 35кг. не знам вече.

23.02.10
18:08

Общо взетооо...за да питаш по този начин, най-вероятно нямаш условията и уменията, нужни за да си ги “направиш”.
В раздел “Продава”, има една тема на Осев - той прави подобни неща, доколкото знам. Ако ли не - спортни магазини..в Метро също продават подобна екипировка. :)

23.02.10
18:30

както казах на стоянчо исках да са монолитни тип
hex но в България няма да намеря,така че и аз се спрях на варианта за метро или някаква отливка...мерси

25.02.10
05:12

Има и друг начин.Отиваш в склад за метали,там продават дебели профили плътно желязо.Трябва да знаят колко тежи един метър,от там изчисляваш колко трябва да е дебела една “филия”,режат ти 4 такива и вече имаш дисковете.Купуваш си пак от тях едно парече плътно ф30,или малко по-малко(колкото ти е удобно)Мисля че метър ще стигне за четири ръкохватки.Караш ги на стругар да им врътне едни дупки(може и да не са от край до край).Слагаш ги на дръжките и заваряваш.
Имай предвид че рязането може да е 15лв. на срез,и става бавно.
Дано да съм бил полезен.Така написано изглежда доста разправия,но реално не е нищо особенно.
Успех.

25.02.10
07:57

мерси приятел ще проверя....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1