23.02.10
09:27
Хайде да изразя обосновано мнение че току виж, някой се подлъгал, а именно мнение за един от”бисерите” на 90-те год. абе направо слънчице едно такова. В началото на деведесетте год. когато и аз започвах да тренирам имаше глад за информация по темата, наш Еню се усетил човека че има хляб в тая работа и тренирал не тренирал се захванал да превежда статии и качва снимки. С цел печалба разбира се. Е то няма лошо това де, само дето е ВИДНО че личният му спортен опит е между 0 (нула) и никакъв... а раздава савети... което вече е лошо!!! Все едно да се разболеете от грип и да отидете при някой си шарлатанин да ви обяснява как да се оправите... вместо да отидете на лекар! Как тогава позволявате човек без реален опит да ви дава препоръки и съвети за всичко: (хранене, тренировка, почивка че и за свободното време раздава “акъли” хиената...). Аз не съм чувал да е участвал на турнири (освен като публика де), а из книгите си и весника си едно време пробутваше няколко еднакви снимки от които е видно че за годините за които твърди че е тренирал на е мръднал и на милиметър, просто уникално зле е... като за кулурист де (тия 2-3 снимки на които е кръстосал ръце за да скрие че няма никаква мускулатура. Има книги, съгласен- препечатани буквално от сп. “Flex” без в тях да има и един ред от него, не един два реда може да има в увода от където се виждаше че попрочел някой и друг булеварден наръчник по психология... Рекламира се като треньор или нещо подобно на последък.. Ами то не в българия ами в света треньорите по Бодибилдинг - истинските се броят на пръсти.. напр. Майк Менцер- терн. Дориан, но Менцер ЛАНСИРА собствената си уникална система “Хеви Дюти” Абе може да се напише още мнооого аз за това и пускам тема. Няколко години Е. Рангелов се бешо поскрил, но наскоро гледам и сайт си направил..и вика “време беше да се ПОЯВЯ отново” Дано в наши дни няма много балъци, че иска пари на среща човека не е шега работа. В заключение ще кажа само разгледайте снимки. Всички от вас имат “нет” -Еню твърди че нямало информация като тренирал и не знам защо си нямал и снимки, но иначе бил в страхотна форма..?!? Говорим за края на 80-десетте год. когато забрани и табута вече почти е нямало.. Ще ви кажа само вижте в нета снимки на Атанас Джананов от 60-те год. и снимки на И. Диментиев, Стоил Стоилов, Димитър Йовичин и много, много други от края на 80-десетте да видите за какво става на въпрос!!! Сега някои от вас да не си помислят че имам нещо лично срещу “човека”.. Нищо подобно просто просто се възмутих като видях че се е “ПОЯВИЛ” в нета видно с идеята да зарибява и раздава съвети по правило на НАЧИНАЕЩИ т.е. хора които няма как да разберат че Еню е чист шарлатанин. Защото всеки спортист знае за бодибилдинга че е изключително индивидуален спорт и всичко при всеки е строго индивидуално и няма начин да не е опасно- човек който не разбира, но има интерес... да не е така, човек чужд за нашия спорт да си вихри и припечелва както през деведесетте от книжките си от по-наивните момчета и момичета. Аз не съм голословен, мисля че изнесох достатъчно факти. Разбира се щом е вече е “На линия” нека се включи в темата и се “защити” Абе ето направо снимки за размисъл: тая неясната е на “нашият” човек, а другата... е това разбира се е самият Наско Джананов от 60-те ГОДИНИ!!! за повече ме домързя... има достатъчно по темата.
23.02.10
11:06
Малко ме съмнява да е постигнал тези мерки, но все пак не съм го виждал и не мога да преценя...
Иначе книгите му не са лоши за своето време.
Как пък прецени, че няма опит? Той тренира сигурно доста от преди ти да си се родил и резултатите му са доста добри.
Че книгите са му превод от руски такива е вярно, но това не ги прави по-малко интересни и ценни за времето, когато нямаше интернет.
И защо тази тема е в този раздел?
23.02.10
17:13
Като цяло каво цели темата?Да каже,че Еню е шарлатанин ли?Аз лично не съм му чел книгите,но съм чел тези на Джананов и смея да твърдя,че са доста добри.
23.02.10
21:01
Да спомням си книгите му в началото на 90-те години баща ми си ги вземше мисля че едната от тях се казва културизъм за всички.
Но за тогава поради липса на популяризация и инфо за този спорт са си били доста добри книжки,а това че вече спорта е доста по напреднал от тогава и популяризиран е отделен въпрос.