23.02.10
21:39
Вчера си взех на Optimum nutrition 100% whey шоколад, и на 1-2 места по лицето имам младежко акне, може ли да се дължи на протеина при положение, че не съм ял нищо сладко или мазно ?
23.02.10
21:42
На колко години си?
Какъв е срока на годност на продукта ?
казано от Иван Шишманов на 23.02.10, 21:42:
На колко години си?
Какъв е срока на годност на продукта ?
На 19, а срока на годност е до 2011…
Категорично може. Макар, че едва ли точно с тази марка.
Има други марко, които ползват некачествени овкусители, които организма изхвърля повсякакъв възможен начин, включително и с пъпки. Има и варианта да си алергичен към някоя от съставките в протеина и от там да се обриваш. Има и трети вариант - протеина да е ферментирал при неправилно съхранение и от това да се изриваш - обикновено е съпроводено и с разтройство.
Но Оптимум са марка с доказано качество, така че твоя случай сигурно е друг.
23.02.10
21:48
Значи не би следвало да е от протеина освен ако не си алергичен към накоя от съставките му в което силно се съмнявам. Протеина е храна, все едно да хаваща пъпки от пилешки пържоли.
Иначе има много причини да ти излизат пъпки.
Не знам, може и аз да съм леко притеснен, защото за първи път си взимам протеин. Може да не е от него. Благодаря ви за бързите отговори!
24.02.10
22:06
Не е проблема в марката. Има много заблудени хора. А ако ви кажа,че Оптимум например в Европа се продава изключително и само в страни като България и Румъния??? Това си е статистика на хората който внасят, не само една марка (и не само за България). А ако ви кажа, че много голяма част от Universal например се купува и препродава от Турция???
Та да се върна на въпроса. Ако пиеш само този протеин, не би имало логика да излизат пъпки, освен ако не си алергичен към някоя съставка. Какво има в тоя 100%? Максималната чистота на протеина не може да надвиши 87%. Плюс това цифрата 100 значи, че съдържа напълно и само суроватъчен протеин, хидролизат или изолат от млечна суроваткса. Така. Един от основните компоненти на суроватъчният протеин е казеинът. Има доста хора които се оказва, че са алергични към него.
24.02.10
22:07
казано от mitaka101 на 23.02.10, 21:46:
Категорично може. Макар, че едва ли точно с тази марка.
Има други марко, които ползват некачествени овкусители, които организма изхвърля повсякакъв възможен начин, включително и с пъпки. Има и варианта да си алергичен към някоя от съставките в протеина и от там да се обриваш. Има и трети вариант - протеина да е ферментирал при неправилно съхранение и от това да се изриваш - обикновено е съпроводено и с разтройство.
Но Оптимум са марка с доказано качество, така че твоя случай сигурно е друг.
Протеина не ферментира, а се коагулира
Темата е малко стара но все пак и аз да споделя . Миналата година пиех MUscle milk на Cytosport и започна да ми се появява дребен обрив под мишниците и надолу но само острани. После срях да пия каквото и да е но пъпките като че ли не изчезнаха . Сега започнах първо с whey profesional на Scytec и сега whey gold на Optimum nutrition . В началото започнаха да ми излизат още пъпки а сега пия предимно последния протеин и пъпките станаха едни червени все едно ме е полазило нещо . Най вече по бицепса и трицепса . Да не би да са някъкви отпадъчни вещества от мускулите. Другото което ме съмнява че всички протеини във България са менте . Особено na optimum whey gold-а не може да се разтвори ако не е гореща водата става на парцали които лепнат и дори накрая пак оставан неразтворени. Ще си поръчам сега от Англия същия да видя дали има разлика . Ако разбера че ми продават фалшив протеин тея ще ги запаля мамка им.
24.10.11
14:18
казано от Божидар на 22.10.11, 19:39:
Темата е малко стара но все пак и аз да споделя . Миналата година пиех MUscle milk на Cytosport и започна да ми се появява дребен обрив под мишниците и надолу но само острани. После срях да пия каквото и да е но пъпките като че ли не изчезнаха . Сега започнах първо с whey profesional на Scytec и сега whey gold на Optimum nutrition . В началото започнаха да ми излизат още пъпки а сега пия предимно последния протеин и пъпките станаха едни червени все едно ме е полазило нещо . Най вече по бицепса и трицепса . Да не би да са някъкви отпадъчни вещества от мускулите. Другото което ме съмнява че всички протеини във България са менте . Особено na optimum whey gold-а не може да се разтвори ако не е гореща водата става на парцали които лепнат и дори накрая пак оставан неразтворени. Ще си поръчам сега от Англия същия да видя дали има разлика . Ако разбера че ми продават фалшив протеин тея ще ги запаля мамка им.
Аз получих същия обрив, пак на бицепса но малко по-нагоре. Пих ON gold standart но си го поръчах от друг сайт, не от където попринцип и е по-различен мисля че е Ирландската версия даже още от началото се съмнявах но си казах че няма някаква съществена разлика е ето че има... И къде е тя? В качеството... От американския който си поръчах преди това не ми излизаха такива обриви.
Значи не е само в мен причината ,сега мисля да поръчам от Англия да видя ще има ли разлика . Ще съм благодарен ако ми кажеш от къде си поръчвал американски.
Доколкото знам в европа е по строго от към оцветители и овкусители от колкото в щатите ,но явно в случая е обратното.
Мнението беше редактирано от Божидар на 24.10.11 19:17.
24.10.11
22:48
Американския го поръчах от Сила/ БГ, а Ирландския от Fitnes 1- /БГ
Май вече всички в България продават европейската версия на Оптимума. Последно като взимах от силата беше ирландския.
Това е много лоша новина :(
Остава да пробвам от Англия ама е малко вероятно да поръчват чак от Щатите ,ей къде им е Ирландия.
25.10.11
17:50
Пробвай от Bodybuilding . КОН/ (ако напиша ком ще ми изтрият поста по незнайни причини, правили са го и преди). Хора от целия свят си поръчват от там, цените са добри и доставката мисля 4е е 21$, но самия ОН ще ти излезне 90 лева за 2,3kg със доставка защото продукта е 43$.
25.10.11
18:39
казано от Ицо на 25.10.11, 17:50:
Пробвай от Bodybuilding . КОН/ (ако напиша ком ще ми изтрият поста по незнайни причини, правили са го и преди). Хора от целия свят си поръчват от там, цените са добри и доставката мисля 4е е 21$, но самия ОН ще ти излезне 90 лева за 2,3kg със доставка защото продукта е 43$.
И като ти изперат мито, ще има квичане :D
Бах тоя неземен Оптимум - някой да е чувал, че се продават и по-добри продукти или от тях баниците не растат толкова?
Разглеждах доста из нетя има и куриерски фирми за доставка от щатите ама бяха ми казали нещо към 50 лв . Ще ги питам пак поне са ми на близо в ибея от щатите има за към 45 долара с 40 лв доставка долу горе се нареждат нещата . По добре 15-20 лв повече ама поне знаеш кво пиеш. Почнах си мисля че в тея бухат тука само креатин и сухо мляко дано да греша де .Пък в Англия питах някой друг повечето казват че са производство от Англия . Ще пробвам от тоя сайт който даде
head hunter ако знеш нещо добро и си сигурен че не е менте съм отворен за нови идеи. Просто като гледам статистиката тоя го имат за най добрия . Преди пиех Muscle milk на Cytosport голям ефект имаше ама май нещо имаше съмнения че в организма се задържали някви тежки метали не знам кво си .Пълна тъпотия.Накрая ще метна пак бирата и тва ше е :)
25.10.11
20:23
http://shop.bb-team.org/syntrax-nectar
Това май е добър избор ,поразучих аз и май трябва да пия по чисто протеин явно съм алергичен към нещо по точно суроватъчен изолат. Ще пробвам няколко неща в по малък грамаж да видя с кое ще е най добре .
27.10.11
10:55
Пробвай яйчен протеин Ultra-Tec Egg Protein 90 лева за 2кг или яйчния протеин на Optimum Nutrition(неземната фирма) и виж дали пак ще ти излизат пъпки и обриви
То цял живот да пробвам няма да успея да пробвам всички ;) а за Scitec примерно това какво мислите http://shop.bb-team.org/scitec-100-whey-isolate
27.10.11
22:04
казано от Божидар на 27.10.11, 20:49:
То цял живот да пробвам няма да успея да пробвам всички ;) а за Scitec примерно това какво мислите http://shop.bb-team.org/scitec-100-whey-isolate
Оффф, нали искаше нещо по-добро? Защо се хвърляш тогава на Унгарска фирма?
И хич не си помисляй да изреждаш целия каталог на магазина, защото няма да ти отговарям ;)
е ще пробвам нектарчето първо ,да разбирам че на Сайтека да съм пас тъй ли ;) аз сега доизпивам една червена кутия ама по 2 дни ме боляха мускулите след тренировка май май не е кой знае какво
За да не отварям нова тема ще попитам тук от при мен работата е същата само че от яйцата всяка сутрин ям по 2 цели яйца и половин кофичка кисело мляко и в последно време ми се появиха доста гадни пъпки и черни точки по носа. Мисля си, че това е от яйцата и ако е така с какво да ги заменя за закуска ?