10.03.05
16:53
От много време тренирам :lol: (5 години) и на скоро забелязах че ми изостава трапеца ... прпоръчайте ми какво да направя за да ми напредне малко тая мускулна група....
Поздрави
10.03.05
19:37
Човека, с най-голям трапец, които познавам го прави така:
Слага 190кг и на 4-те серии, не прави дропсерии, ползва фитили, само дето след всяка серия прави стречинг- след като не може повече да вдига щангата, я държи в максимално долно положение, и се повдига съвсем лекичко на пръсти и обратно (както се прави прасец), така че щангата се “клати” надолу- нагоре... Надявам се, да съм бил ясен.... :?
11.03.05
10:49
[quote author=“acrimonious”]Човека, с най-голям трапец, които познавам го прави така:
Слага 190кг и на 4-те серии, не прави дропсерии, ползва фитили, само дето след всяка серия прави стречинг- след като не може повече да вдига щангата, я държи в максимално долно положение, и се повдига съвсем лекичко на пръсти и обратно (както се прави прасец), така че щангата се “клати” надолу- нагоре... Надявам се, да съм бил ясен.... :?
Значи само едно упражнение 4 серии.... това е достатъчно така ли ? С тежки килограми и стречинг... ако има ефект защо да не опитам.. мерси все пак
Не съм особено съгласен с горното мнение защото амплитудата на повторението не е пълна според мен! А половин амплитуда - половин ефект, пълна - пълен ефект! Пробвай дали ще подества:
16 повторения
първите 8 задържаш тежеста горе 1-2-3 сек.,
вторите осем ги правиш по-бързо - помпането е страшно
Амплитудата трябва да е пълна, целта е да се задържи повече време тежеста в горно положение!