Разкъсан менискус.

25.02.10
16:08

Здравейте! Надявам се не повтарям предишни теми, но имам следния въпрос. Преди няколко седмици си правих ядрено магнитен резонанс, при което ми откриха,че имам частично разкъсан менискус. Аз съм на 17, плувам  занимавам се с йога и фитнес, обаче за съжаление предвид обстоятелствата, единственото физическо упражнение, което мога да правя пълноценно е да ходя на рехабилитация, 2 седмици. Доктора ми каза, че има вероятност да се размина с операция. Коляното ме боли отвреме на време,но болката е поносима. Въпроса ми е, дали след като спря рехабилитацията ( или по време) бих могла да ходя например на плуване, дали би ми помогнало за изглаждане на менискуса, или усукването ще го влоши? И какви други упражнение бихте ми препоръчали за по-бързо възтановяване? И дали теоретично е възможно да карам ски този сезон?

25.02.10
21:06

казано от Violette. на 25.02.10, 16:08:

Здравейте! Надявам се не повтарям предишни теми, но имам следния въпрос. Преди няколко седмици си правих ядрено магнитен резонанс, при което ми откриха,че имам частично разкъсан менискус. Аз съм на 17, плувам  занимавам се с йога и фитнес, обаче за съжаление предвид обстоятелствата, единственото физическо упражнение, което мога да правя пълноценно е да ходя на рехабилитация, 2 седмици. Доктора ми каза, че има вероятност да се размина с операция. Коляното ме боли отвреме на време,но болката е поносима. Въпроса ми е, дали след като спря рехабилитацията ( или по време) бих могла да ходя например на плуване, дали би ми помогнало за изглаждане на менискуса, или усукването ще го влоши? И какви други упражнение бихте ми препоръчали за по-бързо възтановяване? И дали теоретично е възможно да карам ски този сезон?

Къв е тоя доктор?
Как ще си ходиш така с разкъсан минискус ???
Оперираш се - не е проблемна операция, не е скъпа
На 17 години си , не можеш да се оставиш така...
В Плевен , в София , колко познати са се оперирали и нямат проблеми после
Оставиш ли го ще ти прави проблеми винаги, ти не си на 50 години и единствения спорт да ти е риболова :)
Няма страшно операцията минава, за ден-два те изписват и даже след седмица си в залата без проблеми правиш горна част на тялото :)

26.02.10
17:53

Мерси за отговора. Иначе аз си правя за горната част, но все пак активен спорт не мога да практикувам, което е мн неприятно.
Значи, ако не си направя операцията, няма вероятност да се оправи от само себе си? Тъй като доктора ми каза, че има случай
при който менискуса може да се заглади, където има разкъсани части. И че операция е в доста краен вариант. Консултирала съм се
с 2 доктора, който единия ми каза, че не е толкова сериозно, и може да не се наложи операция. Незнам може би трябва да потърся
и 3то мнение.

27.02.10
21:53

А другият доктор какво ти каза?

27.02.10
22:19

Съветвам те веднага да отидеш на доктор иначе може да ти се образуват сраствания и да се деформираш коляното з ацял живот.Баща ми закъсня с операцията и после две години куца,вярно над 50 беше тогава,демек стар човек,ама тва не значи че ти като си на 17 може да разчиташ да няма усложнения.След операцията също трябват специални упражнения за заздравяване на квадрицепса и физиотерапия.При кой доктор отиде бтв?аЗ горе долу ги знам защото самата аз имах операция преди години и пообиколих болниците.

28.02.10
16:18

Оо...това не звучи много обещаващо. Иначе единият доктор, при който бях, се казва д-р Атанасов, той е главен завеждащ в ортопедията в Горна Баня. Той ми каза, че трябва да мина 2 седмици физиотерапия, и после ще ме прегледа отново, за да прецени дали да ми правят операция. Другият е семеен приятел, който е травматолог в Пирогов, казва се д-р Гьорев.Неговото мнение е, че не ми трябва операция, освен ако не продължи да ме боли. Той ми каза, че имало някакъв си д-р Петров във военна болница, който бил най-добър за коленни травми, но с него ще се свържа, само ако ми трябва операция. Но все пак след вече 10 дена физиотерапия, не ми виждам голямо подобрение, ако се наложи да си направя операция, горе-долу възтановяването знаете ли колко трае ?

28.02.10
16:26

Забравих да кажа, че ми предписаха да пия противовъзпалителни (защото откъсната част дразни хрущяла) и ХодрониК, хранителна добавка, за по-бързо възтановяване.

28.02.10
20:25

Разкъсана част дразни хрущяла?Мисля че това на теб самат би трябвало да ти звучи стряскащо.Отиди да ти напрвят операцията ,щом доктора от Пирогов е добър при него,ама не отлагай.На мен лично операция ми направи д-р Чанков от болница Вита.Моята травма не беше голяма,и след 6 месеца след операцияата бягах по 80км на седмица.Но рехабилитаията е продължителна-2-3 месеца най-важното е всички упражнения стриктно да се правят дори и да са страшно досадни(а те са).Пожелавам ти бързо оздравяване :-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1