Гейнър или протеин

25.02.10
20:58

Преди 2 месеца посещавах редовно залата, натрупах 3 месеца опит, но се наложи да спра поради куп причини. Понеже съм с прекалено бърз метаболизъм и килограмите в отношение с височината са доста малко: 179 см 61кг и се чудя коя от двете добавки ще е най-удачна.

От една страна гейнерът е по-скъп, но с него качвах преди килограми. От друга страна протеинът ще стига за повече време, а повечето въглехидрати мога да си ги добавя чрез храната..

На 17 години съм и все още не разполагам с кой знае колко пари на месец, но някак си успявам.

Може ли съвет какво е най-добре да направя?

25.02.10
21:51

Ами щом можеш да си набавяш достатъчно въглехидрати от храната, тогава си вземи протеин.

Мнението беше редактирано от princo на 25.02.10 21:52.

Можем ли да приемем, че хранителният ти режим е достатъчно добър?
Ако той не е такъв, то приемането на хранителни добавки е загуба на пари.

26.02.10
07:49

Ето го и поредния,който мисли,че парите за добавки са хвърлени на вятъра.Защо не се хванеш с останалите ти “дружки” в това отношение и да си сформирате едно клубче озаглавено “Против хранителните добавки”.Писал съм го сигурно 100 пъти-нека всеки,който говори против добавките да си каже кг и да пресметне колко протеин и въглехидрати са му необходими и да напише примерно меню с нещата,които трябва да изяде,за да си ги набави и да видя дали може да го изпълни всичко това(имам предвид дали ще може да изяде всичкото това количество храна като допълним и факта,че ще бъде зает с работа или училище). Пиша,но явно никой не се навива да ме обори и всеки мълчи.Ок проблема си е ваш,но не заблуждавайте хората решили да вземат добавки с това,че парите им ще отидат на вятъра.
Конкретно за запитването-По-добрия вариант е да използваш и двете-и протеин и гейнър щом си с бърз метаболизъм,но нека предположим,че финансите ти няма да стигнат.В случая си купи протеин-разбира се трябва да уточниш за какъв вид протеин говорим понеже тази дума не е еднозначно понятие-иска да се конкретизира.Не забравяй храната-без нея не става-добавките само ще ти помогнат да си набавиш необходимите хранителни вещества-те не са магия и не могат да я заместят.Препоръчвам ти да си закупиш протеина и много храна.
УСПЕХИ

26.02.10
10:56

Ами хранителен режим с определени часове на хранене нямам. Изградил съм си някакви менюта за през деня и се стремя през най-много 3 часа да ям. На ден ми се събират около 7 хранения и определено мисля, че добавките ще са ми полезни, тъй като ежедневието ми е доста динамично заради това училище. Парите, които мога да отделя са около 100 лв на месец.

А това дали успявам да си набавя повечето въглехидрати, не мисля, че се получава толкова, колкото трябва...

казано от Bezkompromisen на 26.02.10, 07:49:

Ето го и поредния, който мисли...

Не ми тълкувай думите както Дяволът - Евангелието, моля. Придържай се към Добрия тон - също моля.
Аз лично приемам хранителни добавки, така че иронията със споменатия от теб клуб е доста неуместна.

Нямам кристално кълбо и не умея да гледам на боб. Написах ТОВА специално за такива случаи.
Между другото - продължаваме да говорим наизуст, защото нямаме никаква представа за ситуацията на Петърчо.

Хранителните добавки НЕ дават оптимални резултати без поддържането на адекватен хранителен режим.
Така ли е или греша? Надявам се ти да не си поредният, който си мисли, че може да се изхранва с хранителни добавки.

Казах каквото имах по тази тема. Форумът има търсачка, Google знае фантастично много неща.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.02.10 11:26.

26.02.10
11:28

казано от Кольо Пияндето на 26.02.10, 11:16:

казано от Bezkompromisen на 26.02.10, 07:49:

Ето го и поредния, който мисли...

Не ми тълкувай думите както Дяволът - Евангелието, моля. Придържай се към Добрия тон - също моля.
Аз лично приемам хранителни добавки, така че иронията със споменатия от теб клуб е доста неуместна.

Нямам кристално кълбо и не умея да гледам на боб. Написах ТОВА специално за такива случаи.
Между другото - продължаваме да говорим наизуст, защото нямаме никаква представа за ситуацията на Петърчо.

Хранителните добавки НЕ дават оптимални резултати без поддържането на адекватен хранителен режим.
Така ли е или греша? Надявам се ти да не си поредният, който си мисли, че може да се изхранва с хранителни добавки.

Казах каквото имах по тази тема. Форумът има търсачка, Google знае фантастично много неща.

Това, че храненето е най-важно съм напълно съгласен. Просто от храната не мога да добавя достатъчно вещества, които са ми нужни и затова мисля да си купя протеин или гейнър.

26.02.10
11:39

казано от petyrcho на 26.02.10, 10:56:

Ами хранителен режим с определени часове на хранене нямам. Изградил съм си някакви менюта за през деня и се стремя през най-много 3 часа да ям. На ден ми се събират около 7 хранения и определено мисля, че добавките ще са ми полезни, тъй като ежедневието ми е доста динамично заради това училище. Парите, които мога да отделя са около 100 лв на месец.

А това дали успявам да си набавя повечето въглехидрати, не мисля, че се получава толкова, колкото трябва...

За 100 лева си вземи една протеинова матрица- Myofusion, Syntha 6 , Matrix , ще ти свърши идеална работа. Гейнъра е супер неизгоден и като цяло пълна простотия (лично мнение).

Без да ви каже как тренира и яде само може да гадаете дали ще му помогне гейнер, дали протеин, дали комбинация. Ако сте добри познавачи се ориентирайте към футболните залози, поне да имате файда :)
Ако се окаже, че яде 7 пъти, но дори Мария приема повече калории и белтък от него, а тренировката му е убийствен сплит, от който и Рони би се отказал от културизма - и зоб няма да му помогне. Ще изпие за 200-300лв добавки, няма да направи нищо и ще тръгне да говори колко нищо не става от добавките.

26.02.10
15:10

С две думи ще ти го обиасна ако имаш положителен енергиен баланс си купи протеин.Ама това ти триабва да знаеш имаш ли немаш ли аз само мога да гадая но маи ниамаш.Успех и хапваи повече. :cheese:

26.02.10
21:06

Пиша всичко това понеже ми е омръзнало да четя постове от сорта “хранителните добавки са боклук”, “ако искаш да си хвърлиш парите на вятъра си купи добавки” и т.н да не изброявам,че ще стане цял роман.Омръзнало ми е да четя как някои се подиграват с пичовете тук-те питат “как да Опотребявам този протеин” и вместо конкретен отговор получават отзиви от сорта на “ти си малоумник”,”научи се да пишеш” и т.н.Едва ли пичовете се нуждаят от съвети за тяхния правопис-има си хора,които трябва да се занимават с това.Колкото до въпроса ти към мен дали не съм от тези,които могат да се изхранват само с добавки и че без добър хранителен план не можело нищо да се направи..нали така?Отговорил съм ти на всички тези въпроси в моя първи пост,но трябва някой да чете,а явно ти не си го направил понеже в противен случай нямаше да ми задаваш такива въпроси.
Остани си с здраве..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1