25.02.10
20:55
Здравейте,
от 2 седмици ходя на фитнес с идеята да стопя килограмите, които натрупах през бремеността (родих преди 6 месеца), а и преди това. Разгледах голямо количество упражнения дадени в сайта, повечето от тях да страхотни и предполагам, че ще дадат добри резултати. Проблема при мен е, че съм бивш спортист и спорта ми остави за спомен скърцащи и много болезнени колена и дископатия.
Не искам да се отказвам от спорта, още повече, че само с диета не става (в момента дори не мога да си позволя такава, защото кърмя).
Моля, дайте ми съвет какво е БЕЗОПАСНО да правя, какви упражнения, на какви уреди... Имам инструктор, но нещо не ми вдъхва доверие :(
Притеснява ме и още нещо - доста съм пълна, имам за сваляне 20 кг. (173 см, 90 кг.) и се притеснявам дали правя нещата така, че да СВАЛЯМ, а не да качвам маса. Работя с малки тежести и изпълнявам упражненията бавно.
Искрено благодаря на всички, които отговорят!
П.П. Пускам темат и в раздел “Женски фитнес”, тъй като не бях сигурна къде точно й е мястото. Ако модераторите преценят, могат да махнат тази тук. Благодаря!
26.02.10
12:29
В твоя случай е важно да изградиш хубава основа. Какво имам предвид :
Правилна стойка - това освен с упражнения за сила и издръжливост на постуралните мускули, оправянето на дисбаланси означава и съзнателно стоене в тази стойка по време на деня
Силен пояс - най-вече стабилизиращи и антиротациони упражнения - планк, палоф преси, там да се работи в естествената позиция на гръбнака, за сила и издръжливост
Силен гъз - разновидности на тягата и клека ( да, има вариации, които могат да се използват в твоя случай, не си представяй 160 тяга изведнъж, по-скоро след време ;))) )
Добре работещ таз - това пак с различни видове клякащи/навеждащи упражнения
Определено ще е добре да свалиш излишните килограми, като разбира се това да става постепенно и с мисъл. Не става въпрос за диета, а по-скоро за съзнателно избиране и консумиране на естествени, непреработени храни, чиста вода.
Рибеното масло, бульоните от кокали ще влияят повече от положително на болките, както и приемът на достатъчно холестерол и зехтин поради противовъзпалителните им свойства.
Това на пръв поглед. Ако си от София/Пловдив или имаш минаване през тези градове, за мен ще е удоволсвие да минеш през залата да направим една тренировка и да си поговорим за другите неща. Няма да ти струва нищо :)
Здрасти!
Благодаря ти много за изчерпателния отговор!
От София съм и много бих се радвала да се видим наистина и да поговорим. Как се казва залата и къде се намира?
27.02.10
11:50
казано от Vickyto на 27.02.10, 07:33:
Здрасти!
Благодаря ти много за изчерпателния отговор!
От София съм и много бих се радвала да се видим наистина и да поговорим. Как се казва залата и къде се намира?
LiveToLift се казва :) Намира се в х-л Европа, това е точно зад магазин 345 до х-л Плиска, адресът е Лидице 1. 0893364477, Сашо, звънни когато ти е удобно да се разберем за ден и час :)
П.С. Даже не писах от своя профил, но е без значение :) Телефонът си е мой :))
Мнението беше редактирано от Йордан Христов на 27.02.10 12:18.