25.02.10
16:04
Здравейте :)
Накратко за мен-на 20 години съм,вече 2 години ходя на фитнес,следя и храненето,доколкото мога,1.84 съм висок-88 кила.
Та значи-колкото и да съм изчел,каквото и да съм пробвал от всичко написано във форума ,пустия ми бицепс не ще да расте :Д останалите мускулни групи се развиват както трябва,макар и бавно,ама за никъде не бързам.
Забелязал съм,че имам прогрес след хубава мускулна треска и правилно хранене,проблема е ,че не мога да натоваря хубаво бицепса,за да го стресирам
Имам дълги ръце и предполагам кофти ген за мускулен растеж в тая област.Как да го изолирам и нещата да тръгнат лека-полека?
(тренирам естествено и краката,клякам-обаче на машина,защото имам проблем с колената)тва е по-важното,ако имате допълнителни въпроси-ще отговаря.
Благодаря предварително за съветите!
Слаб ген за мускулен растеж има. Има по-”добри” и по-”лоши” залавни места, дължина и т.н.
Напиши как тренираш в момента. Всички тренировки, не само тази за ръце. Храненето как е ? Добавки ?
25.02.10
19:14
За сега се сещам за няколко неща които може да пробваш.Едното е да правиш всичките упражнения за бицепс с отлична форма на изпълнение без абсолютно никакъв чиитинг.Виж после след тренировката на другия ден как се чувстваш,дали имаш мускулна треска и т.н. Също така,следи по време на тренировката дали се напомпва добре бицепса.Ако не се получи добре,може да пробваш друго - слагаш повече кг. и включваш чиитинг!Чел съм,че при някои хора чиитингът точно при ръцете - бицепса помага!Ако не се лъжа,се отнасяше точно за хора с по-дълги ръце.Усепх.
гена си е ген.след като тренираш бицепса му дай пълна почивка да се възстанови.пробвай това :
скотово сгъване 4 серии по 8 повторения плюс една напомпваща серия от 12-15 повторения
сгъване с прав лост 4 х 8 плюс 1 х 10-12 повторения
редуване с дъмбели от седеж 4 х 8 плюс 1 х 10-12 повторения
редуване сдъмбели от полулег 4 х 8 плюс 1 х 10-12
сгъване хамър с дъмбели 4 х 8 плюс 1 х 10-12
тренирай бицепса сам ако можеш,тренирай го един път на седмица примерно понеделник и ако се е възстановил в петък го удари пак със сгъване на лост 4 х 5-8 повторения и скотово сгъване с лост 4 х 5-8 повторения.какво взимаш след тренировка....
Сменяш ли упражненията на всеки 1-2 месеца? Трябва да се сменят, за да не даваш възможност на организма да се приспособява. Ако 2 години правиш едно и също е нормално да няма ефекти. Другия възможен вариант е претренирване. Предложението на Борислав е точно претренирване, бицепса е мала мускулна група, а за него той предлага 4х5, което е прекалено много. 3х4 или 4х4 е добре. Най-важно е да се избегне претренирването, което не само, че води до приспособяване на организма към свръх натоварване, но и мускула не може дас е въстановява или го прави по-бавно.
Прави 4х4 като гледай да е без cheating и всеки месец си сменяй упражненията.
Бицепса е малак мускол аз го тренирам един месец и после го оставиам месец месец и половина да почива при мен работи и винаги качвам по малко когато го тренирам. :)
Бицепса е малак мускол аз го тренирам един месец и после го оставиам месец месец и половина да почива при мен работи и винаги качвам по малко когато го тренирам. :)
хах по-безсмислено нещо не бях 4ел отдавна
Ами вземи прочети малко повече тогава. И си оправи правописа.
Не знам дали е безсмислено, но и аз правя подобни неща с ръцете и има ефект.
28.03.11
13:10
Наскоро четох в едно списание от фитнеса малко упражнения за оформяне на бицепса, пробвай така :
Значи правиш 1 + 2 ( демек правиш 1 + 2, почиваш 1-2 минути и почваш пак така .. прави по 8-9 повторения по 3 серий )
1. Бицепсово сгъване с дъмбели
2. Скотово сгъване
След това упражнение прави едно сгъване с щанга и бицепсово сгъване на долен скрипец