22.02.10
17:23
Отново тема за НВД за което се извинявам..
Значи аз тръгнах на фитнес преди 5 месеца с програма за качване на маса - тогава бях 66кг 178см, а сега сам близо 74кг 179см. Тялото ми се оформи и нямам оплаквания освен за корема, искам да стопя излищните мазнини. Ходя на фитнес 4 пъти в седмицата (понеделник,вторник,четвъртък и събота) и 2 пъти ходя на плуване (сряда и петък) все преди училище около 10:20-10:30ч и неделя ми остава почивен ден. ОКБ-то ми е 2384кал (222гр протеин - 888кал / 111гр въглехидрати - 444кал / 116,8 гр мазнини - 1052кал). Някой може ли да ми изготви какво да ям (нещо което може да се намери във супера например или мога да нося в училище)
или поне да ми кажете в колко часа да приемам Б/М/В (белтачини, мазнини, въглехидрати) след като тренирам преди обяд.. пак аз грамажите ще се опитам да ги оправя сам
Хванеш ли се веднъж с грамажите, цял живот ще виждаш храната като еди колко си грама карбс,протеини и мазнини,което всъщност си някаква форма на вманиаченост.Прочети за най-новата болест сред младите - бигорексията! Моя съвет е: остави организма ти сам да те води,не го насилвай с цифри и проценти.Той работи много по-просто, отколкото ти си мислиш ! ;)
Аз смятам да следвам НВД за около 2 месеца пак после просто ще избягвам по мазно, хляб, газирано и сладко.. Но в момента както се храня се съмнявам да е много здравословно
Ами преди да питаш за грамажите, започни да се храниш правилно. Конкретно за твоето НВД: риба,яйца,мляко,чисто месо,ядки и бавни въглехидрати. Това е,без грамажи. Остави тялото ти да те води. То си знае работата :)
казано от FrankQ на 23.02.10, 19:30:
Ами преди да питаш за грамажите, започни да се храниш правилно. Конкретно за твоето НВД: риба,яйца,мляко,чисто месо,ядки и бавни въглехидрати. Това е,без грамажи. Остави тялото ти да те води. То си знае работата :)
Добре но кое кога трябва да се яде - след тренировка/преди тренировка .. след сън/преди лягане и дали правя добре като тренирам преди обяд защото май ще си пропускам ранния обяд така
Мнението беше редактирано от djedai на 24.02.10 08:27.
разгледай дневниците на потребителите и ще добиеш представа кое кога трябва да е !!!!!!!!!
също така те съветвам да ползваш търсачката има адски много информация по въпроса, отдели малко време недей чака на готово някой да се хване.
Успех !!!!
24.02.10
15:24
djedai разгледа ли хубавичко
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
казано от Иван Шишманов на 24.02.10, 15:24:
djedai разгледа ли хубавичко
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
аз в самото начало тръгнах от там но все пак има някои неща които останаха неясни за мен :) .. ето до къде стигнах
Ставам в 7 часа всеки ден
Закуска 7:30 - 8:00 - 2 яйца + прясно мляко + Ябълка
Втора закуска 9:30 - Кисело мляко + Овес + лъжица мед
от 10:20 - 12:00 - Плуване / Фитнес (повече повторения по-малко кг)
Обяд 12:00 - Месо + Салата
Следобедна закуска 15:00 - Кисело мляко + сурови орехи/бадеми
Вечеря 19:00 - Месо + Салата
Късна Вечеря 20:30 - Извара
Млякото нискомаслено ли трябва да е?
Мнението беше редактирано от djedai на 28.02.10 06:44.
27.02.10
17:16
Като за начало на мен ми изглежда добре храненето. Млякото задължително да е обезмаслено- 0,1%
Мнението беше редактирано от paolomaldini на 27.02.10 17:18.
Вместо тия четири белтъка, изяж 2 цели яйца....
Тоя овес не знам как го ядеш без мед, ако аз си правех менюто, щях да сложа лъжицата мед при него :lol:
Нискомасленото мляко обикновено не е качествено, взимай си 2-3,6 % и си ок.
П.П. Ако не ти допада схемата с много повторения и леки кг, а я правиш, защото така се отслабва, можеш спокойно да се върнеш към обичайния си начин на трениране.
Мнението беше редактирано от Инис на 27.02.10 17:28.
27.02.10
17:45
не искам да влизам в полемика, но хич не съм съгласен за млякото! В период,когато се цели калориен дефицит да се пие 3,6% мляко ми се струва глупаво. Все пак е въпрос на личен избор, ако наистина не ти харесва обезмасленото мляко, вземи си от другото
Аз ще почвам програмата от утре, и сам минал на програма за релеф и тази диета че да се стегна малко до рожденни ми ден на 30 април. Би трябвало да сваля 5-6 кг до тогава
28.02.10
12:38
2 месеца и 5 килограма надолу са напълно постижима цел! Но не “насилвай” нещата,имай търпение. Човек лесно се поддава още на първите резултати и в стремежа си да ги оптимизира често увеличава калорийния си дефицит твърде много,а това не е правилният вариянт, или поне не трайният! :)
казано от paolomaldini на 28.02.10, 12:38:
2 месеца и 5 килограма надолу са напълно постижима цел! Но не “насилвай” нещата,имай търпение. Човек лесно се поддава още на първите резултати и в стремежа си да ги оптимизира често увеличава калорийния си дефицит твърде много,а това не е правилният вариянт, или поне не трайният! :)
Ще гледам да не се вманиачавам. Колкото килограми смъкна толкова просто искам малко да се уформя за рожденния си ден пак от там на татък като се дигне температурата ще увелича кардиото и да видя до Октомври месец каква ще е разликата спрямо миналата година като тръгнах на фитнес.
П.С- Мерси много за саветите!! :)
Мнението беше редактирано от djedai на 28.02.10 18:45.
Май четох някъде, че поне два часа след тренировка не се яде мазно, а аз за обяд ям пилешка паржола 30мин след тренировка. Дали да не изчакам до 2 часа преди да ям паржолата