Low fat рецепти за чревоугодници.

18.02.10
10:16

Здравейте!
Бих искала да споделя с вас, някои от моите рецепти, които си преготвям и ми пълнят добре стомахчето. Подходящи са за хора, които обичат зеленчуци, сладко и същевременно се опитват да се хранят здравословно. Надявам се да ви харесат :)!

Мусака със зеленчуци

Необходими продукти:
за плънката:
тиквички
гъби
бамя
червени (печени) чушки
(ок. 200-300 гр.) брокули
3-4 обелени домата
сол (аз използвам кафява, уж е по-добра)
черен пипер
за заливка:
4 яйца
500 гр. извара
сол
Приготвяне:
Тук човек може да използва малко въображение. Ще ви кажа как аз го направих. Ще ви трябва голяма тава, в която наредих бамята и нарязаните тиквички и гъби. После пуснах в блендера брокулите, доматите (сол, черен пипер) и след като ги разбих, сложих и чушките, но за малко, колкото да се надробят. Залях зеленчуците в тавата с тези от блендера, а после и с разбитите яйца и извара. И всичко отива в печката на 250 градуса. Става мани мани :)!
Ако някой иска може да добави и други зеленчуци (аз използвах замразени такива) и подправки.
Да ви е сладко!

18.02.10
10:31

Ето и един десерт, който много ценя в критични моменти.
КРЕМ-КРЕМ
Необходими продукти:
(за три купички)
1 кисело мляко
350-400 гр. извара
3 яйца
1 пакетче желатин
малко степ с вкус на пъпеш примерно (знам, че е бъкано с разни подсладители, но ко да праиш)
Приготвяне:
Всичко по реда си в блендера - яйцата, изварата, млякото и накрая степа, докато стане еднородна смес. После след като сме готови с желатина (на гърба има начин на използване) го изливаме и него в блендера. 2-3 минути докато се разбие хубаво и после в купички и в хладилника докато стегнат. Става като сладолед :).
1 купичка: 218.4 кал., 7.3 м., 32.5 пр., 8.1 в.

23.02.10
09:48

Здравейте! Вчера си правих пастет и стана очудващо вкусен :).
Заповядайте и рецептата.
ПАСТЕТ
Необходими продукти:
пилешки дробчета
2, 3 лъжици кисело мляко
1 варено яйце
черен пипер
сол
1 щипка индийско орехче
чесън на прах
Приготвяне:
Варите пилешките дробчета и ги оставяте да изстинат, след което ги слагате в блендера. Прибавяте киселото мляко, яйцето и подправките. Разбивате до еднородна смес и готово. Да ви е сладко.

01.03.10
09:56

Здравейте и Честита Баба Марта! Пожелавам на всички да са бели, засмени и... с плочки :Р!
Ще ви напиша една рецепта за пастет, който не е точно Low fat, но пък е много вкусен и върви извънредно добре с бяла риба, а дори и намазан на филийка пълнозърнест хляб ;).
Хайвер от авокадо
Необходими продукти:
1 авокадо
2 сварени яйца
лимонов сок от 1, 2 лимона
зехтин
1 глава пасиран лук
Приготвяне:
Не е голяма философия. Всичко в блендера до получаване на хомогенна смес. Да ви е сладко, аз го обичам по кисел но.. :)

Мнението беше редактирано от EDGE на 01.03.10 09:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1