Оттегляне от кофеина ?

28.02.10
18:46

Здравейте!От 2 седмици съм спрял изцяло кофеина било то на хапчета от бърнъри от кафе и тнт.Забелязвам обаче че ми се яде много захар за щастие не ям сладко ям плодове.Първо си помислих че просто тялото мозъка и нервната ми система се нуждаят от въглехидрати и то малко в повече ,все пак ги ограничавах до известна степен.Проблема е че стигнах до извода че не се нуждая толкова от въглехидратите колкото от емоционалния ефект които получавам като изям 2-3 ябъли применро повишена енергия еуфория и тнт.Възможно ли е това да е вследствие на кофеина да има общо с химикалите в мозъка итнт.И ако да колко време е нужно за да изчезнат гореописания глад за захар?Някой имал ли е подобен случай?

ПП:Пробвах да ям паста ориз хляб пълнозърнест и тнт.Но нищо не ми задоволява този глад освен сладък плод или нещо друго сладко...

01.03.10
12:27

искам само да те попитам има ли конкретна причина за спирането на кофеина, защото мисля да го пробам като тренировъчен буустер под гореспоменатите форми

01.03.10
13:18

Всичко е до психическата ти нагласа.Няма как да се влияе от кофеина.Аз консумирам сладко много рядко(изключение понякога някоя протеинова вафла и бонбон ако някой черпи за празник :)))независимо дали съм в период,когато пия кафе или когато не го правя.В сладкото(ако става дума за шоколадови изделия) се съдържа алкалоидите теофилин и теобромин,които по структура и терапевтична група са близки до кофеина.Въпреки всичко обаче не намирам и не съм чел за логично обяснение на факта,че когато спреш кофеина се увеличава глада ти към сладко.При мен това не се забелязва,а и за първи път го чувам.Ако някой по-запознат или има някаква информация нека да драсне едно постче към темата.Ще ми бъде много интересно.
Успехи и здраве...

ГН

01.03.10
13:56

Не е от кофеина. Аз като го спра, не е хубаво но го правя рязко, един ден съм по-зле отколкото след 500 мл домашна ракия, след това буквално ми няма нищо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1