01.03.10
17:14
Здравейте. Значи пия в момента един креатин на primaforce . Та вчера се зачетох и на него пише че се пие 12 седмици следвани от 12 дена изчистване. И ми стана интересно преди време се интересувах и до колкото помня се пиеше 1 месец с почивка 1 месец но на кутията пи6е 3 месеца... Та какво ще стане ако го пия 3 месеца и дали ще има по добър ефект от колкото 1 месец и знам че товари бъбреците да не би да земе да ги преебе не6то при по продължителен прием. Ако има някои тоито е пил повечко време да каже :)
Мерси предварително
според мене пий го 45дена, и почини около 2/3 седмици
Мнението беше редактирано от Braqn на 01.03.10 19:23.
От това,което написа си мисля,че става дума за Креатин монохидрат,а не за някой от другите му разновидности.В случая-правиш зареждаща фаза от 5 дни и после поддържаща фаза от 8 до 12 седмици.Принципно може да се пие 3 месеца без прекъсване.Разбира се тук искам да добавя,че лично аз съм против употребата му поради някои странични ефекти,които има и които ги няма при Креатин Етил Естер или Кре-алкалина.Аз съм го използвал преди 2 години за 3 месеца и нямах проблеми,а и производителите също препоръчват да се пие до 12 седмици.
Успехи и здраве...
Аз си взех точно креатин монохидрат и сега ми свърши тази зареждащата 5 дни фаза . Спомена за някакви странични ефекти, какви ? Искам да кажа че 2 пъти в залата вече от както го пия и имам някаква нечовешка сила , потя се страшно много, а не съм омазнен и грам и още нещо : Пише препорачителни дози 5гр на ден. Добре, но също ми казват 5 грама преди тренировка с протеин и 5 гр. след тренировка с протеин и глюйкоза. Какво го правим това разминаване ?
Мнението беше редактирано от wwcrew на 02.03.10 22:32.
Значи докато си на зареждаща фаза е нормално да усетиш голям прилив на сила още повече,че ти го взимаш за първи път.След зареждаща фаза няма да усещаш същата “нечовешка” сила,но с времето ще постигнеш добри резултати.Иска търпение.Иначе колкото до страничните му ефекти-най-често срещаните са високо кръвно,задръжка на вода и подпухване,както и не рядко диария и болки(спазми) в областта на корема и бъбреците.Разбира се не е задължително тези странични ефекти да се проявят при теб,но не е и изключено.При другите видове креатин не се наблюдават.Очаквам да качиш доволно от креатина за тези 3 месеца ако всичко останало ти е ок,но проблема идва,когато го спреш понеже тази насъбрала се в теб вода почва да “излиза”. Колкото до грамажа и дозите аз ти предлагам да направиш,както препоръчват много културисти-поддържаща доза-1гр креатин на всеки 10 кг телесно тегло разделени на 2 приема-ако си 70 кг значи 7 грама ги разделяш на два приема-преди и след тренировка.
интересното е че сега за първи път при зареждането не съм ходил през 5 минути до тоалесна, нз дали е от креатина или от нещо друго обаче предишните 4 5 пъти когато съм пил винаги съм се скъсвал да пикая а сега го няма това нещо....
а значи аз тренирам вечер и се чудя дали да не пия едната доза сутрин като стана а другата или преди или след тренировката няма ли да е по-добре така ?
а и още един въпрос значи 1 кафе на ден и примерно 1 път в седмицата по 1 2 бири пречат ли на креатина или не ?
04.03.10
16:18
За да не правя нова тема, тей като и моя въпрос е свързан с креатин ще пиша тук. Та искам да питам коя форма на креатин бихте ми препоръчали да ползвам? Продуктите на пазара, които представляват смес между креатин, аргинин, протеин и т.н. добри ли са или е по-удачно да си взема добавките поотделно, и на кои фирми са качествени?
вече 10тина дена пия монохидрат и знам че сърце не боли , но усещам точно в тази област последните 2-3 пъти след като го изпия и започва леко да ме понаболява
Значи щом пиеш креатин монохидрат не ти препоръчвам да употребяваш кафе понеже креатина задържа вода,а кафето има диуретични свойства.Принципно е добре да се въздържаш от кафето докато приемаш монохидрата.Щом тренираш вечер ти предлагам да направиш точно така както каза ти-1 доза сутрин след ставане и една доза преди тренировка.Също надявам се,че знаеш че креатина се приема заедно с прости захари иначе ефекта е много малък,но това е друга тема.....
На въпроса на другия съфорумник- най-добре си вземи добавките поотделно,а не комбинирано-иначе най-ефективните форми на креатина са Креатин Етил естер,Кре-алкалин и креатин фосфат.Колкото до фирмите-ориентирай се според финансите,с които разполагаш.Най-евтин и същевременно качествен според мен излиза креатин етил-естера на BioTech.
Мнението беше редактирано от WestErn на 04.03.10 18:12.
Парите не са ми проблем, но в магазина като отидох ми препоръчаха монохидрат, това за кафето е много важно което каза. Иначе аз го пия с лъжица мед , ,но след колко време после мога да ям ?
Ако търсиш бързата маса всеки ще ти препоръча монохидрата,но в крайна сметка ти ще качиш,но когато спреш идва проблема,че трудно ще задържиш каченото понеже една малка част от него е било просто задържана вода.Препоръчвам ти да се ориентираш към другите видове креатини,за които вече споменах-не само че не задържат вода ами може и спокойно да си пиеш кафе.Иначе ти препоръчвам да се храниш поне 20 минути след като си взел креатина-някои може да оспорят и да кажат че няма значение кога ще се яде,но аз си имам своите мотиви,за да пиша това-моите наблюдения са такива.
Еми какво да ти кажа, чувствам се леко изпарзалян ;) хаха . Продавача ми каза, че след като спра ще сваля малко, но в крайна сметка ще съм на ‘’ + ‘’ . А да си кажа, определено се чувствам положително, може пък да съм от хората на които им влиае добре .
04.03.10
19:38
На въпроса на другия съфорумник- най-добре си вземи добавките поотделно,а не комбинирано-иначе най-ефективните форми на креатина са Креатин Етил естер,Кре-алкалин и креатин фосфат.Колкото до фирмите-ориентирай се според финансите,с които разполагаш.Най-евтин и същевременно качествен според мен излиза креатин етил-естера на BioTech.
Загледах се по Нитроболон на Трек Нутришън, някой да има впечетления от този продукт. Колкото до самият производител, това което прочетох, че предлагат прилично качество на добри цени.
Ефект ще има- понякога много добър понеже колкото повече вода задържат клетките ти толкова повече те се “раздуват” и следователно може да “изсмучат” повече хранителни вещества от кръвта, но за да ги има там ти трябва да си си ги набавил предварително.Като цяло може да си на плюс,но може и да не си-всичко зависи от хранителния ти режим,тренировките,гена ти и т.н.
Все пак ти предлагам да направиш генералната оценка от приема на креатина не веднага след като свършиш цикъла с него,а поне след един месец след като си приключил с него.Тогава най-ясно ще си проличи каква е била ползата от него.
между другото идеята ми е след като ми свърши креатина, да почина 3 седмици и да взема Сайз Он, добре ли е ?
Абе да ти кажа похапвам си добре, а не се умазнявам и гледам все качествени храни да са и протеинче пия , надявам се че добре се снабдяват мама им стара и клетки ;)
Мнението беше редактирано от wwcrew на 04.03.10 19:55.
Принципно не съм използвал Нитроболон-а и поради тази причина не мога да дам мнение за него.Иначе ако се загледаме в състава определено си заслужава да се пробва.Цената също не е никак лоша за този клас продукти като се сравни с аналозите му.Колкото до Трек Нутришън се присъединявам към мнението на мн други хора,които са доволни от високото качество,което се предлага от фирмата и то на достъпна цена.
Size On e креатинова матрица затова ти препоръчвам да починеш повече от 3 седмици преди да се захванеш с нея ако искаш да имаш по-голями резултати.
Мнението беше редактирано от WestErn на 04.03.10 19:51.
а значи аз тренирам вечер и се чудя дали да не пия едната доза сутрин като стана а другата или преди или след тренировката няма ли да е по-добре така от колкото едната преди и другата след тренировка ?
а и още един въпрос значи 1 кафе на ден и примерно 1 път в седмицата по 1 2 бири пречат ли на креатина или не ?