Проблем със сладкото...

27.02.10
14:01

Здравейте,имам 1 проблем.Той е следният: Ходя на фитнес интензивно и сътветно спазвам хранителен режим с цел оформяне на що годе добро тяло,но много лесно качвам мазнини,затова се стремя ограничавам въглехидратите като сутрин изяждам 150 гр. мюсли с половин кофичка кисело мляко и след около 2:30-3 часа изяждам 40-50 гр. черен шоколад,т.е около 10h сутринта.Дотук горе долу ми се свежда приема на въглехидрат (като в това число не включвам плодовете и зеленчуците).Така издържам от понеделник до петък,но в събота вече се събуждам с мисълта за сладко и не мога да си намеря място,като по този начин изяждам огромно количество сладко...говорим за нещо от рода на 2000-2500 калории в рамките на половин час.Много вредно,но едва тогава се успокоявам.Вярно е че тренировките ми са много интензивни и до този момент не съм замазнял,но и това го очаквам в най-скоро време.Та бих искал да помоля за съвет как да предотвратя този неистов глад за сладко.
Благодаря предварително за помощта.

Темата беше редактирана от Age^Of^Impact на 03.03.10 22:24.

27.02.10
14:26

Виж в рецептите разни идеи за полезни сладки, готви си ги ти и си хапвай след тренировка всеки ден. Така яденето на сладко няма да ти стои като нещо забранено, а нещо полезно и то всеки ден.
Аз сега хапвам “бонбони” Рафаело с извара :)

27.02.10
16:16

Стигам до извода, че храната ти е малко през седмицата , щом имаш такива пристъпи на глад. Имам предвид истинската храна.Не шоколад и т.н. Това не го смятай за ядене. Явно натоварването ти е в повече, следователно ти трябва повечко храна. Смятал ли си горе долу колко калории са ти нужни за деня ?

27.02.10
16:19

казано от alleN на 27.02.10, 16:16:

Стигам до извода, че храната ти е малко през седмицата , щом имаш такива пристъпи на глад. Имам предвид истинската храна.Не шоколад и т.н. Това не го смятай за ядене. Явно натоварването ти е в повече, следователно ти трябва повечко храна. Смятал ли си горе долу колко калории са ти нужни за деня ?

+1

и аз смятам,че явно през седмицата не се храниш правилно и затова е този пристъп на лакомия в края на седмицата! И все пак- покажи малко воля, сладкото не е храна от 1 необходимост, така че всичко е в главата ти

27.02.10
17:32

казано от Age^Of^Impact на 27.02.10, 14:01:

Здравейте,имам 1 проблем.Той е следният: Ходя на фитнес интензивно и сътветно спазвам хранителен режим с цел оформяне на що годе добро тяло,но много лесно качвам мазнини,затова се стремя да го ограничавам като сутрин изяждам 150 гр. мюсли с половин кофичка кисело мляко и след около 2:30-3 часа изяждам 40-50 гр. черен шоколад,т.е около 10h сутринта.Дотук горе долу ми се свежда приема на въглехидрат (като в това число не включвам плодовете и зеленчуците).Така издържам от понеделник до петък,но в събота вече се събуждам с мисълта за сладко и не мога да си намеря място,като по този начин изяждам огромно количество сладко...говорим за нещо от рода на 2000-2300 калории в рамките на половин час.Много вредно,но едва тогава се успокоявам.Вярно е че тренировките ми са много интензивни и до този момент не съм замазнял,но и това го очаквам в най-скоро време.Та бих искал да помоля за съвет как да предотвратя този неистов глад за сладко.
Благодаря предварително за помощта.

Гладът за сладко обикновен е породен от малко количество храна общо за деня. В следствие на това, ти се дояжда сладко - като под сладко разглеждаме вкус, вече ти решаваш кое да сложиш в устата дали захар или мед ?

Има няколко фактора в които според моите виждания ти се дояжда именно сладко/захар:

- Нуждата от емоции/еуфория, сладкото бързо освобождава енергия, от която се проявяват тези чувства, след определено време има обратния ефект.
- Ниските калории стресират тялото и го подлагат на режим в който да се зареди/запаси с енергия - най-лесно е чрез сладко под формата на подкожни мазнини.

27.02.10
19:02

Е как няма да имаш глад за сладко като не ядеш никакви въг.? Мозъкът се “храни” с глюкоза, най-добрия източник на енергия за тялото са въг. Спри да се филмираш с тая глупост наречена НВД и си яж въг. през целия ден или ако мислиш, че ще омазниш - яж ги до 16:00 часа. И не говоря да се тъпчеш със сладко - яж леща, грах, фасул, царевица, ориз и т.н. Следи само количествата и начина на приготвяне и няма да имаш проблеми.

Въглехидратите не омазняват!! Излишните въг. ( всичко излишно - белтък, мазнини, въг., разбирай ккал. отгоре на това което ти трябва ) го правят това!!!

27.02.10
19:17

Като изчетох какво пишите..точно сладко трябва да си яде, въглехидратите в него т.е ЗАХАРИТЕ се усвояват най-бързо от колкото в зеленчуците и др. храни.Няма проблем да си яде колкото иска въглехидрати стига да ги изразходва :)

27.02.10
19:19

казано от rrrrMD на 27.02.10, 19:17:

Като изчетох какво пишите..точно сладко трябва да си яде, въглехидратите в него т.е ЗАХАРИТЕ се усвояват най-бързо от колкото в зеленчуците и др. храни.Няма проблем да си яде колкото иска въглехидрати стига да ги изразходва :)

Май не си чувал за инсулинов “удар” и как въздейства инсулина на тялото

27.02.10
22:47

rrrrMD - 27.02.2010, 21:17

Като изчетох какво пишите..точно сладко трябва да си яде, въглехидратите в него т.е ЗАХАРИТЕ се усвояват най-бързо от колкото в зеленчуците и др. храни.Няма проблем да си яде колкото иска въглехидрати стига да ги изразходва smile

Май не си чувал за инсулинов “удар” и как въздейства инсулина на тялото
И маи не знаеш че ваглехидратите от сладкото малко трудно се използват за енергия а по скоро като не може да ги изразходи си ги складра в паласки и т.н.С две думи нямат хранителна стоиност но иначе са мн вкусни.

28.02.10
08:11

Къде намесваш инсулина идиот такъв при положение, че не е споменал да е диабетик..и къде по дяволите съм казал всеки ден да яде по 1 тон сладко..оставате ме без думи просто.Пак казвам трябва да се яде сладко, но със сигурност не да хапваш по 1 шоколад всеки ден и да се чудиш WHY I’M FAT??? Oтносно въглехидратите пак казвам, че може да ги приема колкото си иска, стига да може да ги изразходва, че иначе се полепват по талииката.Има разлика между въглехидрат и въглехидрат ако не сте чували и пак го казвам ЗАХАРИТЕ(вид сладък въглехидрат или още в сладките изделия)се усвояват по-бързо от колкото въглехидратите в другите храни...Мазнините са много по-голям източник на енергия от въглехидратите, но за сметка на това се усвояват много трудно и бавно и за това се предпочитат въглехидратите.Обясних ви го като на идиот и сега ако не сте разбрали за какво говоря, за какво става реч, считайте се за идиоти.

Мнението беше редактирано от rrrrMD на 28.02.10 09:38.

28.02.10
10:54

Ти като форумния хейтър ли се явяваш ? Много ти знае устата пред компютара, но в действителност дали е така...

А щом свързваш инсулина само с диабет, то очевадно си някой голям експерт и може би трябва да издадеш книга.

28.02.10
11:12

казано от rrrrMD на 28.02.10, 08:11:

Къде намесваш инсулина идиот такъв при положение, че не е споменал да е диабетик..и къде по дяволите съм казал всеки ден да яде по 1 тон сладко..оставате ме без думи просто.Пак казвам трябва да се яде сладко, но със сигурност не да хапваш по 1 шоколад всеки ден и да се чудиш WHY I’M FAT??? Oтносно въглехидратите пак казвам, че може да ги приема колкото си иска, стига да може да ги изразходва, че иначе се полепват по талииката.Има разлика между въглехидрат и въглехидрат ако не сте чували и пак го казвам ЗАХАРИТЕ(вид сладък въглехидрат или още в сладките изделия)се усвояват по-бързо от колкото въглехидратите в другите храни...Мазнините са много по-голям източник на енергия от въглехидратите, но за сметка на това се усвояват много трудно и бавно и за това се предпочитат въглехидратите.Обясних ви го като на идиот и сега ако не сте разбрали за какво говоря, за какво става реч, считайте се за идиоти.

Каза rrrrMD ..... и всички останаха без думи просто. Много ми хареса как обясни ЗАХАРИТЕ - вид сладък въглехидрат или още в сладките изделия. Личи се, че ги чаткаш нещата :) хаха.

28.02.10
12:23

rrrrMD, за пръв и последен път ще те помоля да оправиш малко държанието и се въздържай от обиди и квалификации.
Второ предупреждение няма да има.
Благодаря.

Мнението беше редактирано от Петко К на 28.02.10 12:23.

28.02.10
12:28

Добре извън спора ви да питам нещо по темата ако може...
Аз подобно на тоя пич имам огромното желание да набивам мед като животно... попрнцип всеки ден ми се яде, ама много, но успявам да не ям, и ям през 2-3 дни по 3-4 суперни лъжици, като това е голямата част от въглехидратите ми... като се има предивид високия им ги ме засищат точно за 40 мин. макссс. това много ме тормози вече съм пристрастен към меда, а да не говорим за зареждащ ден 7-10 ден зависи колко се удържа, ям по половин буркан с мед и сирене и 5-6 филии хляб.... в тия дни се пръсвам ... само като се замисля за 1 месец НВД съм изял 3 и половина буркана с мед, имам видими резултати, но със сигорно меда ме бави много...
Не мога да го определя тоя глад за мед, не знам и кво да го правя, но когато ми се дояде мед, просто си го представям на всичко, случвало ми се е толкова ми се е яло и съм стискал 3 дни, и на 3тия ден изяждам една ябълка покрита с мед... решил съм да си взема syntrax fyre и много се надявам да ми намали желанието за мед, шото съм пристрастен не знам кво ми е.... мога да изкарам цял ден само с мед....

Мнението беше редактирано от needweed на 28.02.10 12:30.

28.02.10
12:33

казано от rrrrMD на 28.02.10, 08:11:

Достатъчно съм интелигентен, за да не ти отговоря на “идиот такъв” с твоя език! Почети малко,просвети се относно инсулина и ще разбереш какво ти казах аз,а и другите съфорумци. Самият факт, че заговори за диабетици показва,че си доста незапознат с човешкото тяло и процесите в него,да не говорим за останалите ти твърдения. Надявам се да се държиш по-прилично и ако може да се извиниш за обидите все пак...

П.П. Извинявам се за офф-а

Мнението беше редактирано от paolomaldini на 28.02.10 12:35.

01.03.10
23:01

Умишлено изчаках 2 дена,за да отговоря и искам предварително да благодаря на всички,които се отзоваха на моя проблем и да помоля да се запази добрия тон в разговора,в крайна сметка главната цел е да си помогнем и да образоваме един друг.
Ще направя малко уточнение,тъй като оставам с впечатлението,че не съм разбран изцяло.
Същността на моя проблем може да се разгледа от няколко аспекта:
1. Изключително бързо замазнявам,обърнал съм внимание,че това се дължи на по-висок прием на въглехидрати (държа да отбележа,че се стремя да се придържам към правилните норми за прием на въглехидратите като се съобразявам и с техния ГИ)
2. Вследствие на (1) приемът ми на този тип храни се свежда до обяд (ще повторя: рано сътрин (7:30h) 150г мюсли с половин кофичка кис. мляко и фруктоза за подслаждане; след 2-3 часа изяждам 40-50гр. черен шоколад (хляб не ям от 2 години)) и по този начин поддържам форма.Може и да ми е малко въглехидратът за деня,но в момента,в който го увелича замазнявам.Но се оказва,че това положение се задържа до края на седмицата и тогава преминавам от тъмната страна и става патаклама,както вече споделих говорим за погълнати промишлени количества сладко,интересното е че не ми се яде хамбургер, пържени картофи или нещо от рода,а точно сладичко без значение от какво естество.Тук не може да става въпрос за воля и прочие,само този който е изпитвал неистов глад за сладко може да разбере за какво говоря. Та голям прием на бърз въглехидрат -> мазнеене, независимо,че изкарвам по 2-2,5h в залата 3 пъти в седмицата + 2 силови тренировки с дъмбели у дома + 3 пъти кардио (колело) на седмица.
3. Причините за това,което се случва са ми пределно ясни, имам доста обща култура по отношение на хранене. Не с тази цел направих темата,а с цел евентуално някой, който има идея как може да се реши моя проблем (да не имам този глад за сладко и съответно да не се тъпча като обезумял),тъй като съм опитвал доста неща без резултат, и да даде конкретно предложение как би могло да се постигне това.
Ами това е засега,мисля че се доизясни проблемът ми,ако има някакво недоразбирателство,разбира се ще напиша поредния си огромен пост. :)

02.03.10
11:33

В какво се състои “промишленото” количество сладко?

04.03.10
16:11

silabg.com/bg/953-SYNTRAX-FYRE-120-caps.html е тва попринцип(все още не съм го ползвал) намалява всякакъв глад...
моя съвет е просто намери нещо друго с което да заместиш захарта, и всякви такива безкрайни. Аз набивам яко мед :) сравение със сладкото меда е хиляди пъти за предпочитане, даже да не обеснявам колко е полезен... ако не мед измисли там нещо, ама тва е мно тъпо дето го праиш, сваляш килограми и накрая на седмицата качваш повече от колкото си свалил, просто или спри да сваляш и започни да качваш, и стани някъв мечок 100кг нема си изчистен, ама ще си мно здрав ;) .

06.03.10
07:38

Хм, стана ми странно, че точно събота сутрин изпитваш този глад за сладко. Според мен проблемът ти е чисто психологически и може би се случва нещо такова: събота, почивка, домашен уют, спокойствие, миризма на нещо вкусно се носи от кухнята.
Моят съвет е в тази част на съботния ден, когато ти се прияде сладко, да излизаш навън с приятели на кафе или ароматен черен или зелен чай. Или да посветиш времето на нещо, което обичаш и ще те разсее от глада за сладко: риболов, да разгледаш някои салони за коли...ти се познаваш по-добре. Ако свързваш яденето на огромното количество сладко с дадена обстановка: смени я и излез от познатото на ново и интересно място.
Другото интересно нещо, което ми направи впечатление е, че прекарваш по 2-2,5 часа в залата. Какво правиш толкова много там  :roll:  Аз ако издържа 1 час, значи нещо съм се туткала из залата. Защо не пробваш смяна на тренировките с по-интензивни? Увеличаваш тежестта и намаляш почивките.
Успех още веднъж :)

Мнението беше редактирано от Anelia на 06.03.10 07:41.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1