02.03.10
05:37
Здравейте ! Търсих,но не можах да намеря отговор и се извинявам ако повтарям тема !
Проблема е следния - дясната ми гърда е по малка от лявата.Има ли някакъв начин да се изравнят ??? А и забелязвам на снимки ,че дясната гърда е по малка още преди да започна да тренирам...Не знам може би някакъв ген или ... ???
Благодаря предваително :)
ПС: тези мерки не знам защо излизат,но са преди 2 години
Темата беше редактирана от Росен Петров на 02.03.10 05:44.
Моят съвет е да започнеш да тренираш гърдите само и единствено с дъмбели. Не ти знам стажа, но ето една примерна тренировка:
1) полулег
2)лег
3)флас
Общо не повече от 12серии
Всека втора тренировка замествай лег с бутане от обратен наклон с дъмбели.
PS: а мерките ти излизат защото си ги написал в подписа. Махни ги от там и си готов. А не е ли възможно просто да си внушаваш, че едната ти гърда изостава, защото това е доста необичайно.
Успех.
02.03.10
12:43
Ами не не си внушавам,и други са ми казвали :X Стажа ми е 5 месеца в зала и можеби повече от година в домашна обстановка (но не добре обурудвана ! )
Благодаря ти за отговора :)
И моите гърди са така, при мен лявата изостава видимо. Послушах съветите от форума и в частност Стоян, и в момента съм само на дъмбели, но не мога да дам резултати, защото от 2 месеца съм в залата, преди това направих доста сериозно отсъствие от 9 месеца. За 2 месеца няма никакъв забележим напредък, но все още е рано, пък и храненето ми не е много добро. Мини изцяло на дъмбели, това е отговора на въпроса ти.
казано от silver_surfer на 02.03.10, 05:37:
Здравейте ! Търсих,но не можах да намеря отговор и се извинявам ако повтарям тема !
Проблема е следния - дясната ми гърда е по малка от лявата.Има ли някакъв начин да се изравнят ??? А и забелязвам на снимки ,че дясната гърда е по малка още преди да започна да тренирам...Не знам може би някакъв ген или ... ???
Благодаря предваително :)
ПС: тези мерки не знам защо излизат,но са преди 2 години
Здравей,
Нищо, повтарям НИЩО в човещкото тяло е симетрично. И мен лявата ми е по-голяма , някои хора казват, че се дължи на факта, че сърцето ти се разполага леко в ляво но аз не мога да гарантирам дали информацията е вярна или не.
Успех ! :)
03.03.10
06:56
Както вече ти казаха, това е напълно нормално. На много хора не са им симетрични, включително и на мен.
Аз малко ги поизравних като започнах да тренирам само с дъмбели.. това е единственото решение, но пак не ти стават напълно еднакви, а и изисква време :)
Успех!
03.03.10
07:34
Добе ако мина на дъмбели да слагам ли повече кг на дясната гърда ?
03.03.10
08:12
казано от silver_surfer на 03.03.10, 07:34:
Не ..и при мен беше едната по голяма но като се уголемиха още повече това и с лупа не се забелязваше тренирай ги с по тежки килограми и 2те
Я се съвземи бе !! Как ще дигаш с различни тежести в лява и дясна ръка!
наблегни на упражненията с дъмбели и това е. Ако ти е писано ще се оправят, ако е ген... Свиквай от сега.
казано от Draken на 03.03.10, 11:43:
Я се съвземи бе !! Как ще дигаш с различни тежести в лява и дясна ръка!
наблегни на упражненията с дъмбели и това е. Ако ти е писано ще се оправят, ако е ген... Свиквай от сега.
Здравейте,
Леле как сте се озлобили всички. От химията ли е? :D Обяснете му на момчето нормално без излишни нерви. Сега по темата, недей да правиш с различни килограми : 1во - не можеш да балансираш правилно тежестта , 2ро- можеш много по лесно да се контузиш, 3то - продължавай наравно да тренираш и 2те и те ще се изравнят( дори и да не са точно до мм равни няма да се забелязва чак толкова). Нужно е само време и желание и всичко се постига! :)
Успех :)
03.03.10
13:00
И при мен е така и дори гърдите да растат, за съжеление асиметрията се запазва.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 03.03.10 13:01.
Смея да кажа, че моите са 99% симетрични, но мноооооого труд и воля се иска да го направиш. Много зор съм видял докато стане. Разковничето не е в определен метод или точен брой повече повторения. Не винаги акцентирането на изоставащата страна помага също. Винаги съм наблягал малко повече на лявата гърда “по чувство” и нещата бавно, но славно се получават. Всеки сам трябва да напипа чалъма :)
03.03.10
13:11
казано от Владимир92 на 03.03.10, 13:06:
Смея да кажа, че моите са 99% симетрични, но мноооооого труд и воля се иска да го направиш. Много зор съм видял докато стане. Разковничето не е в определен метод или точен брой повече повторения. Не винаги акцентирането на изоставащата страна помага също. Винаги съм наблягал малко повече на лявата гърда “по чувство” и нещата бавно, но славно се получават. Всеки сам трябва да напипа чалъма :)
Наистина е така, понеже съм левичяр, лявата ми гърда е леко по-голяма. В понеделник, тренирах гърди и гледам да натоваря повече дясната гърда като правя лег или полулег, дори това да узначява леко кривене към слабата страна, но наистина дава ефект...както и правя една серия отгоре флайс за дясната ми гърда! Също така, предпочитам да правиш упражненията с по-лека тежест за да можеш да увладееш техниката максимално! :)
Премини изцяло с дъмбели. Аз лост за гърди не съм хващал повече от година :)
03.03.10
18:22
С повече кг на дясната гърда - лоша идея
А с повече повторения на дясната ? Да кажем с 2-3 :?
Мнението беше редактирано от Росен Петров на 03.03.10 18:24.
Не бре човек... Тренирай си с дъбели и това е. На равно с двете ръце, с равни килограми, с еднакви повторения. Прави хубави и изчистени и правилни движения.
И Prank4o аре да не се обиждаме.. химия туй унуй! Мисля че, всеки би реагирал като мен. Я си представи да легнеж да буташ в дясната ръка 20кг в лявата 30.. кво ще стане! То малко акъл трябва да се съобразиш че няма как да балансираш че да си извършиш упражнението правилно.
03.03.10
19:32
Ахам...Благодаря за отговорите :)