Орехи?

O.

12.03.05
14:42

Искам да ви питам по колко грама орехи на ден са ми нужни за да си набавя необходимото количество омега 3 и омега 6.
Благодаря предварително!

12.03.05
17:03

ИЗвинявай, че ще ти флуудна темата, но мисля, че няма да е фатално. :)
Въпрос: освен от орехите може ли омеги-те да се набавят и от бадеми?

12.03.05
17:37

Не че орехите не стават за източник на Омега 3, но ти препоръчвам да се ориентираш към рибеното масло и лененото семе. Причините са две:
- орехите имат по-неблагоприятно съотношение Омега 6 към Омега 3, а в диетата на съвременния човек обикновено Омега 6 е в излишък, а Омега 3 - в дефицит;
- рибеното масло и лененото семе са признати за “супер” храни и имат и други предимства освен чисто като доставчик на Омега 3, темата обаче е много дълга за да я развия тук, който има желание да чете. Освен това, рибеното масло примерно има специални производни форми на Омега 3, ЕPA и DHA, които трудно се получават чрез трансформация на други форми на тази EFA.
Така че без да подценявам орехите, напротив те са с много добър хранителен профил, ти препоръчвам за основен източник на Омега 3 да използваш рибено масло и ленено семе.

O.

12.03.05
17:42

По колко хапа рибено масло трябва да взимам на ден?

12.03.05
19:24

Няма еднозначен отговор, болшинството билдъри в англоезичните форуми вземат 3-5 гр. дневно, разпределени примерно в два приема. Има някои, които стигат и до 10 гр.
Ако можеш да си го позволиш финансово, смятам че 3-4 гр. на ден е перфектно, аз поне толкова вземам. Още след първите една-две седмици би трябвало да забележиш разликата /поне при мен беше така/ - по-добро възстановяване и повече енергия, сега не ти казвам някакво фантастично подобряване, но се усеща /пак повтарям, поне при мен/. Една много приятна допълнителна екстра е че и кожата ти се изглажда много, може да започнат да те питат дали не си ходил на козметик  :D .
Рибеното масло има и много други “невидими” ползи, примерно върху холестерола, но както вече казах, който се интересува повече - да прочете, че темата е доста обширна.

SQ

12.03.05
19:38

Здравейте! Ще използвам темата да питам нещо ( дано да не се сърди човекът постнал темата ) добре ли е да се взема през ден Виатмин Е и пчелно млечеце, което да пия  всеки ден вечерта. И каква е ползата от тях. БЛАГОДАРЯ !

O.

12.03.05
23:31

Ако пия по 4гр на ден колко пари излеиза за месец или колко е един блистер ,даите ми някаква ориантировачна цена ,ало може.

O.

13.03.05
18:16

взех си рибено масло на PHYTOPHARMA 200 перли по 37.5 мг всяка това означава ли че трябжа да взимам по 106 перли на ден за 4 грама,а на опаковката пише да се взимат по 1-2 перли на 3 приема
по-здрави

13.03.05
18:45

[quote author=“Anthrax”]взех си рибено масло на PHYTOPHARMA 200 перли по 37.5 мг всяка това означава ли че трябжа да взимам по 106 перли на ден за 4 грама,а на опаковката пише да се взимат по 1-2 перли на 3 приема
по-здрави

Да :D , точно си сметнал.
Аз лично си вземам на Актавис /това е Исландска група която купи най-добрите ни фармацевтични заводи/, те са в много по-големи разфасовки /има различни видове/.

O.

13.03.05
22:09

Pars би ли ми дал цената на твоите хапове,че не ми се пият по 106 :shock: перли на ден.

14.03.05
20:14

между 7 и 8 лева беше, не си спомням, това е за 100 хапа по 250 мгр. от риба треска /има и от акула/, т.е. за около 10-на дена ми стигат /в дни когато ям риба не ги вземам/.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1