11.03.05
12:28
Здравейте,
имам следният проблем при лежанката - стигнах до серия на 60кг 8-9 пъти беz проблем и като сложа 65кг zа следваща серия едвам ги иzбутвам 2-3 пъти. Някак си иzведнъж ми иzчеzва силата, при положение че чувствам че мога да ги бутна. Проблемът е там че това е вече няколко месеца така. В началото си ги качвах килограмите постепенно както си му е реда a сега вече не ще и не ще :cry:
Знам че по принцип има такива моменти, но не смятам че това ми е максимума пък и вече доста време.
Интересното е че това е само при лежанката, на същото упражнение с дъмбели обаче и под наклон(не zнам как се каzва :oops: ) се чувствам много добре и дори правя вече с 24кг дъмбел( инфо zа мен 181см, 69кг).
Та въпросът ми е какво да опитам zа да ги бутна най-накрая теzи 65кг??
11.03.05
12:41
Пъво опитай с 62,5. Като започнеш да правиш 8-9 с тях продължаваш ма 65.
Владо го каза наи добре.Първо вдигаи с 62 кила докато направиш 6-8 чисти повторения , след това ще качиш килата , работата става постепенно така че не бързаи , ако всичко е ОК , след около 4 тренировки за гърди ще ги метнеш 65 кила.
[quote author=“Rince”]Здравейте,
имам следният проблем при лежанката - стигнах до серия на 60кг 8-9 пъти беz проблем и като сложа 65кг zа следваща серия едвам ги иzбутвам 2-3 пъти. Някак си иzведнъж ми иzчеzва силата, при положение че чувствам че мога да ги бутна. Проблемът е там че това е вече няколко месеца така. В началото си ги качвах килограмите постепенно както си му е реда a сега вече не ще и не ще :cry:
Знам че по принцип има такива моменти, но не смятам че това ми е максимума пък и вече доста време.
Интересното е че това е само при лежанката, на същото упражнение с дъмбели обаче и под наклон(не zнам как се каzва :oops: ) се чувствам много добре и дори правя вече с 24кг дъмбел( инфо zа мен 181см, 69кг).
Та въпросът ми е какво да опитам zа да ги бутна най-накрая теzи 65кг??
Ами не прави 8 - 9 пъти на 60, а загрей с 40 и 50 кг по 5 - 6 повторения, след това си сложи директно 65, и ще ги бутнеш поне 6 пъти.
Просто си изморен след тежката серия с 60 кг до отказ. Нормално е. Не могат да се правят много серии до отказ с една и съща или още повече с нарастваща тежест! Даже ако се пробваш втората серия да я направиш пак с 60 кг, няма да ги бутнеш 8 - 9 пъти, а максимум 5 - 6 пъти. Така че, след като вече вдигаш 60 кг, 8 - 9 пъти, следващия път си сложи за основните серии 62.5 или 65 кг и продължавай с тях, докато не ги вдигнеш пак 8 - 9 пъти, после слагаш 70 и т.н. :)
@Петко К.
Преди 60 винаги правя zагрявка, 1 серия с 50 - 8 повторения, 2рата серия я правя с 60 - пак 8 повторения, на 3тата вече слагам 65 - и там успявам само 2-3, и 4та серия връщам на 60. Не смятам че на 3тата серия съм толкова уморен, но мерси ще пробвам както ти каzа да прескоча 60 и на тяхно място с 62 да опитам. Интересното е че миналият път опитах на 4тата серия с 70 и пак ги вдигнах 2 пъти :roll:
Според мен опитай да намалиш тежестта за 2-3 седмици като наблягаш на експлозивното изпълнение и малко повече повторения. Например 12 повторения на 40-45кг. Ако не си правил досега кофички сега е моментът да ги включиш в програмата си.
на мен знаете ли какво ми се е случвало тренирам с 70 кл и вече 2ро повторение ама едва едва успявам да го направя и си викам леле кво правя бе с 70 кг ли се мъча и си я довършвам серията до 8 повторения незнам точно как става тва сигурно е нещо с концинтрацията!
Ае пичове, Вие всички тренирате културистично. Ако искате сила еми правете силова тренировка. Все пак силата е важна за културистите, защото виждате големите билдери вдигат големи килограми и с голяма интензивност.
по-здрави
не са до откаz, точно това е интересното.
zначи като стигнах до 8 повторения на 60кг пробвах с 65 и на 2рото повторение вече нямам сила, а иначе със 60 имам сили zа повече от 8 повторения.
сега в понеделник ми е тренировката zа гърди и ще видя какво ще стане, може да пробвам и с кофички(и преди съм ги правил, но вече не толкова редовно)
@еmil_mlo
не смятам че тренировката ми е културистична, а и не таква е целта ми. Просто мисля че 60кг са малко и се опитвам да ги вдигна малко. Имай предвид че теzи 60кг ги бутам вече от няколко месеца и мисля че би трябвало вече да пробвам с повече.
Все пак мерси zа съветите, ще видя какво ще стане сега в понеделник и ще правя някакви промени.
В такъв случаи почни с силовап рограма ве. Препоръчвам ти на Цацулин програмите. Но най-важното е макс 5пвт, големи почивки и обратна пирамида. В тази ситуация забравяш за други упражнения освен базовите и не повече от 3 упр на тренировка.
по-здрави
Ами от мен едно предложение :) Може загрявката ти да бъде по-различна:с празен лост си правиш 10,15 или 20 повторения,след това на 35кг правиш 10-12повт на 50кг-5-6повт и почваш.Също вариант е да почнеш направо с 65кг и от там вече преценяш... :D
[quote author=“Rince”]не смятам че тренировката ми е културистична, а и не таква е целта ми. Просто мисля че 60кг са малко и се опитвам да ги вдигна малко.
А каква е целта ти? Ако искаш да ставаш трибоец то тренираш напълно погрешно! Ако искаш да си културист не гледай тежестта, а опитай да предразположиш мускулите си към разтеж с нови упражнения и методики. Преработи диетата си, твърде вероятно е проблемът да е точно там.
[quote author=“Mr_Muskul”][quote author=“Rince”]не смятам че тренировката ми е културистична, а и не таква е целта ми. Просто мисля че 60кг са малко и се опитвам да ги вдигна малко.
А каква е целта ти? Ако искаш да ставаш трибоец то тренираш напълно погрешно! Ако искаш да си културист не гледай тежестта, а опитай да предразположиш мускулите си към разтеж с нови упражнения и методики. Преработи диетата си, твърде вероятно е проблемът да е точно там.
ами тренирам zа маса, по 3-ен Сплит:
Понеделник (Гърди и Бицепс)
*Повдигане на щанга от лег
*Повдигане на дъмбели от полулег
*Разгъване на скрипец - кросоувър
*Бицепсово сгъване с щанга
*Бицепсово сгъване с дъмбели
*Скотово сгъване с щанга
Сряда (Крака и Рамо)
*Клекове
*Лег-преса
*Лег-екстензия
*Раменни преси
*Раменни преси с дъмбели
*Разтварания с дъмбели
Петък (Гръб и Трицепс)
*Гребане с щанга
*Придърпване на вертикален скрипец
*Придърпване на хоризонтален скрипец
*Френско разгъване
*Разгъване на дъмбел зад глава
*Разгъване на горен скрипец
та това ми е програмата. Упражненията ги въртя от време на време и ги сменям като основните упражнения ги zапаzвам и zаменям поддържащите.
Относно храненето нямам някаква твърда диета която да спаzвам, но имам 3 основни храненета на ден плюс 2 по-малки, ям предимно храни богати на белтъчини и въглехидрати.Нямам идея на какво може да се дължи това, може би трябва да сменя програмата?!?
Няколко забележки:
Разкарай кросовъра, бедрените разгъвания и махни по едно упражнение за бицепс и трицепс (остави по две). Сгъванията с щанга и с дъмбели - и двете са излишни в една тренировка, по - добре само едното. За трицепса разкарай разгъването с дъмбел зад главата. Разкарай и едните раменни преси (остави само един вид на тренировка). Прави бедрени сгъвания, вместо разгъванията.
[quote author=”Петко К”]Няколко забележки:
Разкарай кросовъра, бедрените разгъвания и махни по едно упражнение за бицепс и трицепс (остави по две). Сгъванията с щанга и с дъмбели - и двете са излишни в една тренировка, по - добре само едното. За трицепса разкарай разгъването с дъмбел зад главата. Разкарай и едните раменни преси (остави само един вид на тренировка). Прави бедрени сгъвания, вместо разгъванията.
zначи идеята ти е да намаля броя на упражненията и да оставя по две zа мускулна група. Ще пробвам както каzа.Мерси zа съветите!