Новак иска помощ.Хранене+тренировки.

03.03.10
22:54

Здравейте.Когато бях по-малък се зарибявах доста с фитнес.Ходих редовно и упорито без да пия грам добавки/химия.Тренирах и спазвах режим на хрнене.Общо взето всичко беше за здрве.Извадих си рамото 2 пъти и ми забраниха да тренирам... и така 2 години летаргия.Ядене,пиене,колата и жената.От  1 седмица реших,че ще се връщам във форма.Идеята ми е да изгоря мазнините и съответно,ако може да се превърнат в мускули.Не е задължително да свалям на вид,може всичко да се трансформира и в мускулна маса.Преди 1 седмица бях 90кг,сега съм 87.Години:20.Като цяло спазвам диетата Ви:

http://www.bb-team.org/articles/910/

Само за протокола: Хляб не се консумира!

Сутрин ставам в 8-8:30 и хапвам : Овес с обезмаслено кисело мляко(около 150гр.)
Отивам на работа вече пеша ,а не с колата и към 12:00-12:30 хапвам отново малко овес с мляко(не повече от 100гр.)
Обядвам около 15:00 часа с ориз/ориз с зеленчуци(варен) или пилешко(пържола на тостер,за да е по-крехка,като я гарнирам само с малко зехтин,черен пипер на вкус и соев сос.) също така и продукти описани в диетата.
Съответно си дояждам същото в 18:30,като количество обаче е 1/2 по-малко от това на обяд.
След това в 19:00 се прибирам от работа ,и вечерта излизам на кафенце като консумирам вода(изрично спрях всичко безалкохолно и сокообразно,освен евентуално фреш /портокал,цитронада/.На ден приема ми на вода е между 2 до 3 литра.
Това беше за нетренировъчен ден,като работата ми е силно застояла.Работя в сервиз за компютри и работата ми е само на един стол,без грам движение!

В тренировъчен ден програмата се повтаря,но в 19:00 вместо да се прибера отивам в залата.Там следват около 60 минути колело.Първата тренировка беше 30,втората 40 и сега вече по 60минути.Като целта ми е да се и потя стабилно,и общо взето се получава.Въртя на средна трудност.След цялата тази маневра започвам стриктно изпълняване на тази програма:

http://www.bb-team.org/workout/1282/

По време на тренировката пия от 1 до 2литра вода.

Прибирам се към 21:00 и избягвам да ям каквото и да е ,като си легна в 23:00 максимум!

От другата седмица смятам сутрин в нетренировъчен ден да ходя да бягам!Мисля да стана към 07:00,да бягам 4-5км и да отивам на работа.Това дали е грешка?Просто искам да разкарам мазнините максимално бързо.

Отделно се замислям дали да не изкарам и някой цикъл с добавки,с цел по-бърз ефект.Какви ми бихте препоръчали?Евентуално нещо с Fat Burner 1 цикъл и после нещо от сорта на протейн,креатин,аминокиселини?Като цяло грам не разбирам от добавки.Мисля тези дни да се консултирам в някой от магазините в моят “мил” град Стара Загора.Като цяло имам бавен метаболизъм и каквото и да хапна трудно го изгарям.Да не говорим ,че работата ме спъва и тя в пъти повече!Та ако евентуално  нямате препоръчки към програмата и диетата която спазвам,бихте ли дали съвет за добавки и прочия?Около 120-150лв месечно биха ли ми стигнали за добавки?В тази сума не броим храната.Тези цикли(с добавките) ,за да имат ефект колко пъти трябва да се повторят?1-2-3-4-5 пъти?

Благодаря за отделеното време,за прочитането на тази иначе така скучна и объркваща тема...

Също така благодаря и на тези ,които ще се наемат с трудната задача да “ударят” едно рамо :)

п.п. Извинявам се ако темата не е за тук,но за мене тук тя ще влезе най-добре в правилата.Ако греша,моля да бъда извинен!

EDIT:

п.п.2 Сега като се замисля темата ми е за  “Често задавани въпроси”.Моля да не ми се трие темата,а просто да бъде преместена там ако е удобно!

Темата беше редактирана от MaxKill на 03.03.10 23:22.

04.03.10
13:34

Като цяло, добре си се ориентирал с програмката, прави кардио повече и без това се затопля времето и много хора ще почват да “чистят”. За хранителни добавки, бих ти препоръчал л-карнитин и витамини да вземеш докато стъпиш на нужното от теб тегло, но не прибягвай към протеин или креатин до тогава! За да си ускориш метаболизма, яж повече пъти на ден, и гледай да следваш рбд-то (макар, че не съм привърженик на такива рд-та, нвд-та и т.н.). Смени храненето в 12:00 с свинско с зеленчуци и го направи в 11 някаде 3 часа трябва да има между храненията ти! Преди лягане, можеш да хапниш витамин б (орехи, въстъци всякви такива ядки). За, сега това мога да ти препоръчам, дано да имаш резултати, след някой месец пусни тема пак да видим напредъка! Успех! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1