02.03.10
17:14
Здравейте!
Имам позната, която от няколко години си стои на 42-43кг. На 22 години е и не може да качи килограми. Може ли някой да даде идеи дали не е от стрес, защото момичето не се лишава от никакви храни и си яде нормално, а според мен при такива условия би трябвало да качи поне някой друг килограм.
Благодаря!
02.03.10
17:40
Какво включва нейното “нормално” хранене ?
казано от chaika на 04.03.10, 06:52:
Ядене от всичко по всяко време.. Никакви режими, никакви диети.
04.03.10
14:42
От какво всичко..?
Шоколад,плодове,банички,бързи закуски..?
Ами щом неможе да качи килца по естествен път (вероятно дължимо по генетичен път-баща и е кльощав или майката н.з),тогава съчетава хапването с “фитнес” и за 6-8 месеца ти гарантирам качване на килограми при горе-доло добро похапване => стегнато и хубаво момиче ;)
ААаа и извинявай колега ама заглавието на темата си е точно противопоказно.Ако има добър и бърз метаболизъм точно обратното (организма лесно усвоява храната-въглехидратите и мастните киселини,разгражда по - бързо храната,което означава че е готова за следващо хранене и ще качва килограми,а някои като мен си лягат надути като бременни хлебарки от несмляна храна.Всеки един от нас се моли за бърз метаболизъм (на мен това ми е мечтата) и като излезна в отпуска ще си ускоря метаболизма (знам как) за да съм постоянно гладен.Според мен това момиче не спортува и затова не постига ефект.
П.П Със сигурност не е от бърз метаболизъм.Ако ходи на фитнес е от неправилно хранене (стреса и недоспиването допринасят за лоши резултати във всяко едно отношение)
Да яде от всичко по много не е гаранция, че ще качва, ако се храни с боклуци. Аз примерно съм ял от всичко (шоколади, сладолед, торти, пици и т.н.) и без тренировки съм СВАЛЯЛ килограми. Плюс това, може да яде от всичко и по всяко време, но количествата пак да са малки и освен това - важно е и колко от храната се усвоява.
Да, трябва да яде повече, но ХУБАВА храна. И да почне да спортува. Иначе тялото и няма да има причина да качва (освен ако не иска да складира излишни мазнини).
Мнението беше редактирано от Петко К на 05.03.10 07:33.