Като правя клек с щанга на другия ден навсякъде имам мускулна треска

10.02.10
05:54

И вече около месец и нещо забелязвам, че като клякам на другия ден имам навсякъде мускулна треска
(без ръцете и гърдите) краката, раменете, краката, трапеца :О

10.02.10
07:10

Колко клякаш, правиш ли други упражнения за крака или други мускулни групи същия ден.

10.02.10
07:24

казано от entwickler на 10.02.10, 07:10:

Колко клякаш, правиш ли други упражнения за крака или други мускулни групи същия ден.

Не ...  направо падам 0.о
Неможе да правя гръб и да нямам мускулна треска, а да правя крака иии гърба ми и рамената ми да имат мускулна 0.о
Сигурно ще кажете, че ако съм правил гръб + рамена преди 1/2 дена е нормално, но нищо подобно !
Гръб правя след крака, както и рамо 0.0 И вече почвам да се чудя дали има смисъл да правя гръб :D :D :D

10.02.10
08:08

Клекът за мен е най-базовото упражнение. От него всичко расте, така, че може и мускулна треска да имаш навсякъде.
Аз за да нямам такива размисли правя крака и гърди в един ден, като се е случвало (дори и без клек) като правя яко гърди да имам мускулна треска на гърба.
Пак повтарям това за мен са основни упражнения (клек, лег) и от тях много мускули се чувстват “засегнати” и напомнят за своето съществуване.

10.02.10
09:04

Принципно раменете и гърба понасят статично натоварване (като стабилизатори) при клека. Като клякам, след като съм тренирал раменете, при първите серии усещам как се натоварват допълнително. Но чак мускулна треска от това? От колко време клякаш и с каква техника?

10.02.10
17:26

От сигурно 8 месеца някъде клякам.
Немога да си го обясня и то мускулната е точно все едно съм правил мечка ... 0.о
>> От сигурно месеци нямам мускулна в гърба :O

10.02.10
18:28

:) 

Нямам такъв опит с клека . Но ми се е случвало след серия да чуствам че ръцете , рамената са участвали . Тежестта ти лежи на горната част на гърба , а краката и кръста имат най-голямо участие , тъй че е нормално там да имаш мускулна . Въпроса ми е с какъв разкрач клякаш , ако е тесен в изправянето участва гърба , и това в някои случаи води до неправилна техника . Стандартно е да се кляка  с раменен разкрач . Опитай така и виж дали пак ще имаш мускулна треска .

21.02.10
23:43

аз само като погледна лоста , и ме хваща мускулната треска :D

BU

22.02.10
03:48

Спри да натискаш лоста с ръцете!

27.02.10
11:39

ЛоЛ 0.0 Ето днеска пак 0.0
Вчера правих крака днеска гърба и краката ми са леш :X
Така ме болят перките, че все едно съм се набирал ... :X :X :X
Ебахти правя гръб нямам мускулна, правя крака .. гърба ми е целия в мускулна :O

Мнението беше редактирано от Casi0 на 27.02.10 11:43.

27.02.10
13:23

А, какво представлява тренировката ти за гръб?

28.02.10
06:27

1. Набирания 4 х макс
2. Гребане с лост 4 х 10
3. Придърпване на долен скрипец 4 х 10
4. “Железен кръст”, 4 х 12
5. “Добро утро” 4 х 15

(скоро я смених, но и преди това имах пак мускулна)

Това го правя в Понеделник и имах мускулна само 1вия път като го правих :X
тоя понеделник нямах мускулна, но пък вчера и днеска (след краката) гърба ми свири :X

Мнението беше редактирано от Casi0 на 28.02.10 06:28.

04.03.10
18:29

По принцип клека е базово упражнение (както споменаха колегите по горе ) ,но клека не напряга само краката,а също така и цялата горна част ! Клека дава “глътки вуздух (ако мога така да се изразя) и от там расте градния кош,бицепс.....Някой дори тренират само клек и лег и пак цялото им тяло е развито ...

05.03.10
15:55

Айде днеска ще се чуе ... имах работа тия дни иии 3 дена пропуснах да тренирам, но днес е време за крака !
Мислех да ги комбинирам с рамене, за да наваксам, но ще оставя само крака, за да видим кво ше стане утре :D :D :D

05.03.10
19:38

Не знам,аз вчера правих крака и сега задника ми има мускулна треска :D краката естествено

Мнението беше редактирано от Росен Петров на 05.03.10 19:38.

06.03.10
15:55

Бати историята .. :D целия гръб ме боли :D :D :D

06.03.10
16:52

Ако можеш да се снимаш докато клякаш. Как изпълняваш клека? Събрани ли са ти лопатките и с тесен хват? Добутваш ли с гърба докато се изправяш? Колко високо поставяш лоста върху трапеца?

06.03.10
17:10

Нямам необходимата фото техника :S за което съжалявам :С

Слагам лоста точно на врата си в долната част малко по-доло от прешлените .. не споря дали бутам с гърба :С незнам не съм се гледал от страни :S

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1