КРЕАТИН+СЪРЦЕ=?

Темата е заключена.

13.03.05
00:07

ЗДРАВЕЙТЕ КУЛТУРИСТИ :twisted:
ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ ДАЛИ Е ВРЕДНО ДА ВЗИМАМ КРЕАТИН СЪС ЗАРЕЖДАЩ ЕТАП (ПО 20гр. НА ДЕН, 5 ДЕНА) АКО ДО ПРЕДИ МЕСЕЦ СЪМ ВЗИМАЛ РЕДОВНО ПО 10 ГРАМА НА ДЕН.
И ОЩЕ НЕЩО-КРЕАТИНА ВРЕДИ ЛИ НА СЪРЦЕТО,ЗАЩОТО ТО СЕ УГОЛЕМЯВА КАТО ВСЕКИ ДРУГ МУСКУЛ,А ТОВА, КАКТО МИ КАЗА ЕДНА КАРДИОЛОЖКА НЕ Е НА ДОБРЕ.ТЯ НЕ БЕШЕ ЗАПОЗНАТА С ТОЗИ ПРЕПАРАТ НА КАЗА ЧЕ ТАКИВА НЕЩА СИ ПРОЯВЯВАТ НЕГАТИВНИТЕ ЕФЕКТИ КАТО ПООСТАРЕЕМ

помпай смело,помпай смело
здрав дух в здраво тело

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 06.11.08 16:00.

13.03.05
07:54

Много обичам, когато някой си говори по принцип. Не е запозната с препарата, но “те такива неща...”. Все едно, че слушам баба ми да си мърмори, а не човек на науката.
Значи да, сърдечния мускул също усвоява креатин, макар и в много по-малка степен отколкото скелетните мускули. Това обаче е с положителен ефект и при изследвания върху пациенти с ниско ниво на миокардиален креатин е установено, че администрацията на креатин е от голяма полза за изследваните.

15.03.05
17:00

Доколкото знам сърцето и мускулите са съставени от различен тип мускулна тъкан и според мен едва ли може сърцето да се уголеми по какъв и да е било начин.

15.03.05
17:10

То сърцето хипертрофира и това си е доказано. Години наред се смяташе, че това е много вредно, но според последните изследвания (все още не получили еднозначно доказателство) тъй наречената спортна хипертрофия е полезна.
Сори за офтопика, ама реших, че ще е интересно (моят кардиолог ми го каза).

16.03.05
00:08

“Да се махнеш с тия химии...”  // Jokingly !!

SS

16.03.05
21:02

То сърцето хипертрофира и това си е доказано. Години наред се смяташе, че това е много вредно, но според последните изследвания (все още не получили еднозначно доказателство) тъй наречената спортна хипертрофия е полезна.

Вса6ност на мене ми казаха то4но обратното за тая хипертрофия т.е. 4е е вредна 6ото
се за затруднявало кравообра6тението и 4е тия футболисти дето умират на терена умирали то4но от тва... тва ми го казаха двама кардиолози оба4е от креатина надали 6е се полу4и тва така 4е спокоино.

16.03.05
21:54

Напротив, преди време гледах чудесен филм на ББС при който се твърдеше, че в следствие на креатина сърцето се дихидратира. Единствения начин да се предпазиш е поемаш допълнително количество вода (особено ако извършваш множество кардио дейност, където се губи по принцип много вода). Филма беше за елитните спортисти на средни и дълги разстояния, техните тренировки и използваните медикаменти. Креатина беше един от тях!
В общи линии пий достатъчно вода. Количества по-големи от 10гр креатин на ден са безполезни.

MA

06.11.08
13:14

казано от perlsite на 16.03.05, 21:54:

Напротив, преди време гледах чудесен филм на ББС при който се твърдеше, че в следствие на креатина сърцето се дихидратира. Единствения начин да се предпазиш е поемаш допълнително количество вода (особено ако извършваш множество кардио дейност, където се губи по принцип много вода). Филма беше за елитните спортисти на средни и дълги разстояния, техните тренировки и използваните медикаменти. Креатина беше един от тях!
В общи линии пий достатъчно вода. Количества по-големи от 10гр креатин на ден са безполезни.

аз като пиех креатин просто във залата  литър и половина вода е пиех за около 20 мин. без да се наливам просто чуствам как ожаднявам

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1