13.03.05
00:07
ЗДРАВЕЙТЕ КУЛТУРИСТИ :twisted:
ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ ДАЛИ Е ВРЕДНО ДА ВЗИМАМ КРЕАТИН СЪС ЗАРЕЖДАЩ ЕТАП (ПО 20гр. НА ДЕН, 5 ДЕНА) АКО ДО ПРЕДИ МЕСЕЦ СЪМ ВЗИМАЛ РЕДОВНО ПО 10 ГРАМА НА ДЕН.
И ОЩЕ НЕЩО-КРЕАТИНА ВРЕДИ ЛИ НА СЪРЦЕТО,ЗАЩОТО ТО СЕ УГОЛЕМЯВА КАТО ВСЕКИ ДРУГ МУСКУЛ,А ТОВА, КАКТО МИ КАЗА ЕДНА КАРДИОЛОЖКА НЕ Е НА ДОБРЕ.ТЯ НЕ БЕШЕ ЗАПОЗНАТА С ТОЗИ ПРЕПАРАТ НА КАЗА ЧЕ ТАКИВА НЕЩА СИ ПРОЯВЯВАТ НЕГАТИВНИТЕ ЕФЕКТИ КАТО ПООСТАРЕЕМ
помпай смело,помпай смело
здрав дух в здраво тело
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 06.11.08 16:00.
Много обичам, когато някой си говори по принцип. Не е запозната с препарата, но “те такива неща...”. Все едно, че слушам баба ми да си мърмори, а не човек на науката.
Значи да, сърдечния мускул също усвоява креатин, макар и в много по-малка степен отколкото скелетните мускули. Това обаче е с положителен ефект и при изследвания върху пациенти с ниско ниво на миокардиален креатин е установено, че администрацията на креатин е от голяма полза за изследваните.
15.03.05
17:00
Доколкото знам сърцето и мускулите са съставени от различен тип мускулна тъкан и според мен едва ли може сърцето да се уголеми по какъв и да е било начин.
То сърцето хипертрофира и това си е доказано. Години наред се смяташе, че това е много вредно, но според последните изследвания (все още не получили еднозначно доказателство) тъй наречената спортна хипертрофия е полезна.
Сори за офтопика, ама реших, че ще е интересно (моят кардиолог ми го каза).
16.03.05
21:02
То сърцето хипертрофира и това си е доказано. Години наред се смяташе, че това е много вредно, но според последните изследвания (все още не получили еднозначно доказателство) тъй наречената спортна хипертрофия е полезна.
Вса6ност на мене ми казаха то4но обратното за тая хипертрофия т.е. 4е е вредна 6ото
се за затруднявало кравообра6тението и 4е тия футболисти дето умират на терена умирали то4но от тва... тва ми го казаха двама кардиолози оба4е от креатина надали 6е се полу4и тва така 4е спокоино.
Напротив, преди време гледах чудесен филм на ББС при който се твърдеше, че в следствие на креатина сърцето се дихидратира. Единствения начин да се предпазиш е поемаш допълнително количество вода (особено ако извършваш множество кардио дейност, където се губи по принцип много вода). Филма беше за елитните спортисти на средни и дълги разстояния, техните тренировки и използваните медикаменти. Креатина беше един от тях!
В общи линии пий достатъчно вода. Количества по-големи от 10гр креатин на ден са безполезни.
06.11.08
13:14
казано от perlsite на 16.03.05, 21:54:
Напротив, преди време гледах чудесен филм на ББС при който се твърдеше, че в следствие на креатина сърцето се дихидратира. Единствения начин да се предпазиш е поемаш допълнително количество вода (особено ако извършваш множество кардио дейност, където се губи по принцип много вода). Филма беше за елитните спортисти на средни и дълги разстояния, техните тренировки и използваните медикаменти. Креатина беше един от тях!
В общи линии пий достатъчно вода. Количества по-големи от 10гр креатин на ден са безполезни.
аз като пиех креатин просто във залата литър и половина вода е пиех за около 20 мин. без да се наливам просто чуствам как ожаднявам