07.03.10
08:45
Взех си едни аминокиселини UNIVERSAL Amino 2700 и ми казаха да ги пиуя 2 след тренировка и двепреди лягане в дните кагато тренирам а в дните когато почивам 2 сутрин на гладно и 2 преди лягане . Та въпроса ми е така ли да продължавам да ги взимам или да ги комбинирам с още нещо за по голям ефект и правели се цикал както креатина, или аминокиселините не се спират пият се постояно ако може да ми дадете повече и по подробна информация и ако някои ги ползва ще е чудесно да ми обясни. А и забравих да кажа дали ще ми помогнат за по голямо мусколно нарастване на 16 години сам и сам 175см и 69 кила. Благодаря ви предварително
Ако не ме лъже паметта 1 тбл съдържа 1.8гр протеин (в доза от 4тбл има 7,5гр протеин). Според мен под 16 таблети на ден са необходимият минимум, ако не приемаш протеинови пудри + ако хранителния ти режим е перфектен. Можеш да ги разпределиш на 4 приема по 4 тбл - сутрин на гладно, преди и след тренировка и следобед някъде между храненията.
Добре но защо пише да не се превишава дневната доза а тя е 4 таблетки
Мнението беше редактирано от bmx_93 на 07.03.10 09:35.
Не мога да ти орговоря категорично. Сега ти се замисли на нещо - тези 4 тбл съдържат 7,5гр протеин. Същото количество ще откриеш в 1 голямо яйце. Това според теб достатъчно ли е за мускуен растеж при положение, че ти трябват поне 150-180гр белтъчини на ден?
07.03.10
12:01
аминокиселините не са ли в”концентрирана” форма?
значи аминокиселините са протеин аз така го разбирам и тогава каква е разликата между протеините и аминокиселините, и остана въпроса правили се цикал с аминокиселините или ги пиеш постояно и може ли да се смесват с креатин ПРОМЕР: преди тренировка креатин след тренировка креатин и аминокиселини и преди лягане аминокиселини. А в почивните дни креатин и аминокиселини сутрин на гладно с чаша плодов сок и преди лягане аминокиселини
Мнението беше редактирано от bmx_93 на 07.03.10 12:09.
Много ти е рано за добавки. Незнаеш разликата между протеини и аминокиселини! До скоро пих по 40 аминки дневно :)
Мнението беше редактирано от Владимир на 07.03.10 12:19.
08.03.10
07:50
казано от Владимир92 на 07.03.10, 12:18:
Много ти е рано за добавки. Незнаеш разликата между протеини и аминокиселини! До скоро пих по 40 аминки дневно :)
айде не се обиждайте кой повече знае за разликата щото даприравняваш протеине и аминокиселините и да вземаш 40 таблетки си е неграмотност отвсякъде
че и проблеми можеш да си докараш
все едно да сравняваш приемането на някаква таблетка с това да си я боднеш венозно
по-умни хора от вас вече са написали статия по въпроса
ама няма кой да чете,нали?
аминокиселини
особено интересно е да обърнеш внимание на думите:”Но все пак ако сте решили да взимате, то 1-2 грама дневно са достатъчни. Тази доза е достатъчна за снабдяване на тялото с аминокиселините, необходими за храносмилането и белтъчния синтез.”
ДЕРЗАЙТЕ ;-P
а ако смесвам креатин със аминокиселини (едновремено ги пия ) нещо една от друга влияят ли се или нема значение меже да се взимат
казано от Queen Kobra на 08.03.10, 07:50:
айде не се обиждайте кой повече знае за разликата щото даприравняваш протеине и аминокиселините и да вземаш 40 таблетки си е неграмотност отвсякъде
че и проблеми можеш да си докараш
все едно да сравняваш приемането на някаква таблетка с това да си я боднеш венозно
по-умни хора от вас вече са написали статия по въпроса
ама няма кой да чете,нали?
аминокиселини
особено интересно е да обърнеш внимание на думите:”Но все пак ако сте решили да взимате, то 1-2 грама дневно са достатъчни. Тази доза е достатъчна за снабдяване на тялото с аминокиселините, необходими за храносмилането и белтъчния синтез.”
ДЕРЗАЙТЕ ;-P
Дано осъзнаваш какви глупости пишеш. Не мисля да споря...
ами не ми отговорихте аминокиселините постояно ли се пият или са на цикак както креатина и ако са на цикал какъв е тои и може ли да се пият заедно с креатин??????????????????????????
Мнението беше редактирано от bmx_93 на 08.03.10 13:52.
казано от bmx_93 на 08.03.10, 13:49:
ами не ми отговорихте аминокиселините постояно ли се пият или са на цикак както креатина и ако са на цикал какъв е тои и може ли да се пият заедно с креатин??????????????????????????
Постоянно и да може.
09.03.10
12:17
казано от Владимир92 на 08.03.10, 11:49:
аз също няма да споря
само ще те питам смяташ ли че си по-квалифициран от г-н Владимир Недков,който е написал статията и имаш ли по-голям опит от него?
09.03.10
12:18
казано от Queen Kobra на 09.03.10, 12:17:
казано от Владимир92 на 08.03.10, 11:49:
аз също няма да споря
само ще те питам смяташ ли че си по-квалифициран от г-н Владимир Недков,който е написал статията и имаш ли по-голям опит от него?А ти не вярвай на всичко, което четеш.
Какъв ефект ще получиш от 4-6 гр аминокиселини дневно??? Не, честно, наистина ли си вярваш, че дозите за които твърдиш, че са такива са реалните ЗА ДА ИМАШ ЕФЕКТ?Много често теорията и практиката се различават, но за да направиш добре разликата, ти трябва доста практика и да го приложиш върху себе си.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 09.03.10 12:19.
09.03.10
12:51
когато се говори за количество, всеки сам преценява според нуждите си
ако имаш желание и пари-можеш да пиеш и по 1000гр протеин на ден-(чувала съм че някои културисти вземат до 900)
само че организмът ти ще усвои само тези,които му трябват а останалото ще се върне при майката природа %-P
все пак предполагам че освен на хапчета ги получавате допълнително и от храната и от протеин ?
мога само да твърдя, че едно и също количество протеин и аминокиселини в никакъв случай не са еквивалентни и мисля че това ще потвърди всеки специалист по спортно хранене
а по въпроса за резултата-познавам много силни( пък и атлетични) мъже които никога не са вземали свободни аминокиселини( или гейнъри азотни буустъри и т.н помощни вещества) :P
всичко е до генетика и желание за бързи “шеметни” резултати
Много простичко и без да претендирам за абсолютна точност и изчерпателност, ще направя разграничението между аминокиселини и протеин:
Пиеш си дозата протеин -> след ензимна обработка той се разпада до аминокиселини, които попадат в кръвта и от там в клетките.
Пиеш дозата амини -> БЕЗ да е необходима ензимна обработка, те навлизат в кръвообращението.
От тук логично идва и разликата в цените. Едното е образно казано готов продукт, докато на другото му предстои обработка преди усвояване, както стои и едно голямо неизвестно, а именно каква част от приетата пудра ще бъде усвоена.
Има и един друг проблем, който е по-скоро некоректна производствена практика - вместо аминокиселини на таблетки, предлагат пресован протеин, който както споменах тепърва ще преминава през ензимна обработка. Затова, хора, недейте да купувате най-евтиното и не се доверявайте лесно на неизвестни марки!
Относно количеството - няма смисъл от спорове! Индивидуално е. Но в никакъв случай 2-3 грама аминокиселини НЕ са достатъчни. Няма и логика да са достатъчни. Процесът няма да го описвам отново, но ето пример: ако 2-3 гр аминокиселини са достатъчни, защо дозата на повечето протеинови пудри е 28-30гр?! Да не би от тях да се усвояват само 2-3гр аминолиселини?! Разбира се, че не. Не мога да кажа колко се усвояват (въпрос на ензими и др), но при всички положения е повече от 2-3 гр. ;) Провеждал съм експеримент със самия себе си и съм стигал до заключенията, че с всяка следваща таблета аминокиселина, възстановяването се ускорява!
09.03.10
17:38
казано от Queen Kobra на 09.03.10, 12:51:
когато се говори за количество, всеки сам преценява според нуждите си
ако имаш желание и пари-можеш да пиеш и по 1000гр протеин на ден-(чувала съм че някои културисти вземат до 900)
само че организмът ти ще усвои само тези,които му трябват а останалото ще се върне при майката природа %-P
все пак предполагам че освен на хапчета ги получавате допълнително и от храната и от протеин ?
мога само да твърдя, че едно и също количество протеин и аминокиселини в никакъв случай не са еквивалентни и мисля че това ще потвърди всеки специалист по спортно хранене
а по въпроса за резултата-познавам много силни( пък и атлетични) мъже които никога не са вземали свободни аминокиселини( или гейнъри азотни буустъри и т.н помощни вещества) :P
всичко е до генетика и желание за бързи “шеметни” резултати
отговора си е точно на мястото не като другите
Мнението беше редактирано от Crusty_Demons на 09.03.10 17:38.