Как бързо да кача 10кг?

Прескочи до:

07.03.10
10:41

Здравейте и благодаря за вниманието предварително,но ви моля да ми кажете как най-лесно и бързо да кача около 10кг.? Аз съм момче на 16г и съм висок 1.85 и тренирам волейбол почти всеки ден(да не би да е от това :?).Проблема е че съм 6окг и не мога да кача.Преди си бях взел добавки качих 5кг и нищо повече.Сега моля да ми помогните,защото не ги разбирам тия работи :Д И искам да кача 10 кг от 1 страна за собствена облага и от друга,за да мога да стана по релефен да натискам топката ;)

Темата беше редактирана от xosinationed на 07.03.10 17:56.

07.03.10
11:25

1-тренировка с тежести
2-хранене
3-добавки(ако нямаш добър стаж-добавките отпадат)
4-10кг защо си мисля ,4е ги имаш за нищо,просто като цифра .

07.03.10
11:31

Пробвай с креатин.

07.03.10
11:50

Как така да ги имам само за цифра ? и тфа пробвай с тфа унова... кажете една пргорама към която да се придържам и да е успешна :)

07.03.10
12:03

казано от xosinationed на 07.03.10, 11:50:

Как така да ги имам само за цифра ? и тфа пробвай с тфа унова... кажете една пргорама към която да се придържам и да е успешна :)

Придържай се към учебниците за 3-4 клас. Ако ти остане време, почни и да тренираш и ядеш.

07.03.10
13:40

За бьрзо е това дозата е 1250 калории.Друг е вапроса кво ще качиш ама ти явно барзаш,

07.03.10
15:52

Не бе хора под бързам не разбирайте за 2 месеца и да съм гъ качил,просто искам с някфа програма да кажете кфо да ям кога да ям да си зема ли някакви добавки и през колко време да ям.

07.03.10
16:12

Аз искам да съм богат като Роман Абрамович. Не ме разбирайте грешно! Не искам да ми дадете пари! Кажете къде,кога и по колко да инвестирам, но искам сигурен доход !!!!!!!

07.03.10
16:45

казано от Владимир92 на 07.03.10, 16:12:

Аз искам да съм богат като Роман Абрамович. Не ме разбирайте грешно! Не искам да ми дадете пари! Кажете къде,кога и по колко да инвестирам, но искам сигурен доход !!!!!!!

този коментар ми хареса !!!  :-)  иначе се разрови малко в сайта и ще намериш .

ЛР

07.03.10
17:24

Повечко дрехи и по възможност по-тежки :)

“да кача 10кг” не е цел :)

“да бъда/изглеждам по-мускулест отколкото сега” е цел

“да бъда по релефен / нацепен / издран отколкото сега” е цел

“да имам повече самочувствие” е цел

“да тежа повече” е цел ( за това съм ти дал жокер)

Сега някой ще каже: “Е защо “да кача 10кг” да не е цел?”

Разбира се, че е цел :) само че причината липсва :)

Защо искаш да качиш 10кг?
отг. защото съм лек?

И все пак защо искаш да качиш 10кг?
отг. защото искам да съм голям и мускулест!

Ето, ти не искаш да качиш 10кг, а искаш да си голям и мускулест и просто си решил, че 10кг ще те направят такъв!
отг. абе май е така. Как да ги кача?

Чакай малко, защо искаш да си голям и мускулест?
отг. е как защо - за да ме харесват, за да имам самочувствие.

Ахааа, значи искаш да те харесват и да имаш самочувствие и си решил, че като станеш голям и мускулест (или с 10тина кила по-тежък), хората ще те харесват и ще имаш самочувствие.
отг. баш тъй!

Значи искаш хората да те харесват и да имаш самочувствие.
отг. да!

Това може да стане и без да качаваш 10кг .. независимо бързо или бавно :)
отг. да бе! как ще ме уважават хората на 60кг ...

и в крайна сметка опираме до вярване :)

просто храна за размисъл

поздрави :)

xosinationed, струва ми се, че не оценяваш правилно нещата. От една страна - качване на 10 kg мускулатура за 2 месеца е абсурд, при това - тотален. Съмнявам се, че искаш да качиш 10 kg мазнини. От друга страна имаш ли някаква (поне малка!) представа как ще се чувстваш, ако сега си с 10 kg (словом - десет килограма) по-тежък и се опитваш да скачаш? Не е толкова просто, както си го мислиш. Нямаш никаква представа какво трябва да постигнеш, съответно - не знаеш как. Волейболът изисква физическа сила, да, при това - доста. Ако за няколко месеца качиш 10 kg, обаче, просто нямаш идея какво ще се случи с отскока и подвижнастта, които имаш в момента. Отделно - нямаш НИКАКВА представа какво значат 10 kg мускулатура и как се изграждат.

Спазвай правилен хранителен режим, тренирай постоянно и правилно - след време (не по-малко от 2-3 години!) ще имаш желаната маса, която ще ти носи и успех в този спорт. Ако имаш други въпроси относно волейбола - питай смело тук.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.03.10 18:24.

08.03.10
08:15

Рони Колман не скача и не прави забивки-яде, спи и яде и е голям като гардероб ;-P
волейболистите имат съвсем друга структура на тялото
батковците са прави-след  2-3-4 год ще имаш тази мускулатура пригодена към изизскванията на тялото и спорта ти
какво искаш след 2 месеца-тежък и тромав или пъргав и лек?

08.03.10
08:48

казано от xosinationed на 07.03.10, 15:52:

Не бе хора под бързам не разбирайте за 2 месеца и да съм гъ качил,просто искам с някфа програма да кажете кфо да ям кога да ям да си зема ли някакви добавки и през колко време да ям.

Колега,честно да ти кажа начина ти на писани говори достатъчно за поведението ти ( съм ГЪ качил,някфа,кфо,зема и т.н),въпреки че спазваш все пак някакво благоприличие за което ще се опитам да те насоча и да помогна.Някои от колегите какти винаги са песимисти и веднага ти  казват,че 10кг за 2 месеца е невъзможно.Просто твоя въпрос е най често срещания тук от младежите на тази възраст (всяка седмица бива задаван въпрос от подобен род - Как да кача 10-20кг за 2-3 месеца,а ти не си стъпвал в зала? ),отговара е невъзможно.Аз ги качвам за 3 месеца (чисто),но както и да е не ми се спори с оратори.Всичко е възможно ако отделиш достатъчно време.Иска се постоянство,време,хранене,почивка и ГЕН.Ти ходиш на даскало,тренировки,по-кафета,нямаш време да се храниш здравословно (само някакви бързи закуски),всички тука ще ти кажат,че каквито и добавки да си вземиш само ще си похарчиш парите,понеже няма да има ефект.Моя съвет е да почнеш с фитнеса от сега,за да може до лятото да натрупаш малко стаж и ваканцията да се захваниш здраво с фитнеса,чак тогава може да помогнем.Недей си пръска парите за добавки (те дават повече психологически ефект).А и за “натискане на топката” ти трябва повече СИЛА,а не маса ;) .

П.П  Не се дръж като хлапак без бележник и ще ти се обърне необходимото внимание.Предлагам да започнеш отначало с въпросите с по - правилен словоред

Tyrant, ще си позволя да оспоря някои неща от твоето мнение.
Ти качваш 10 kg мускулатура за 3 месеца, ОК. Казваш, обаче, че трябва и ген. Правилно - при теб се получава, но това не означава автоматично, че и при него ще стане. Даваш съвет да започва с фитнес... при ежедневни тренировки по волейбол как става това? За останалото съмнение няма - постоянство, подходящо хранене, почивка и здраво трениране. И да - нужна е сила, не толкова солидна мускулна маса.

08.03.10
10:03

Да колега.Правилно си разбрал,че го посъветвах да се захване с фитнес,но да ходи за “ТОНУС” ,за да се подготви за лятната ваканция,когато ще разполага с много повече време,а не да блъска като побъркан и да постигне обратни резултати.Нека отделя от 20 до 40 минути на ден  за фитнес.Той иска да натежава удара му с топката ==> наблягаш на Трицепс,рамо,гръб и бицепс.От трицепса идва силата на удара,както и да е.Мисълта ми е да се подготви за предстоящото,а ваканцията е 3 месеца.Ако си тонизирал преди това на мускулите,ще си във форма,няма да имаш мускулни трески по 1-2 седмици.......и да се откажеш от фитнеса,а даже ще ти стане като хоби.Ще се чувстваш много по енергичен,по-силен.Ако не се захвани от сега,то лятото първия месец ще го прекара целия в мускулни трески,затова искам да кажа,че е добре да отделя по 3 дена в седмицата за фитнес,да не се натоварва повече от 40 минути в залата,да си вземи декстроза,която се пие по 0.8гр на телесен килограм ,да взема и бирена мая по 10 хапа на ден (ако спортува) и лятото ще има нужната сила и издръжливост която да изразходва в залата.Това е всичко.Тогава могат да ти се дадат съвети които може да спазва,докато сега просто няма как да стане това нещо (може само да ходи за да натрупа сила и издръжливост),а лятото ще се озвери малко и така ;) ,както казах иска постоянство.

MA

08.03.10
10:11

казано от xosinationed на 07.03.10, 10:41:

Здравейте и благодаря за вниманието предварително,но ви моля да ми кажете как най-лесно и бързо да кача около 10кг.? Аз съм момче на 16г и съм висок 1.85 и тренирам волейбол почти всеки ден(да не би да е от това :?).Проблема е че съм 6окг и не мога да кача.Преди си бях взел добавки качих 5кг и нищо повече.Сега моля да ми помогните,защото не ги разбирам тия работи :Д И искам да кача 10 кг от 1 страна за собствена облага и от друга,за да мога да стана по релефен да натискам топката ;)

Яж вафла борец.

казано от Tyrant на 08.03.10, 10:03:

...Правилно си разбрал, че го посъветвах да се захване с фитнес, но да ходи за “ТОНУС”...

В момента и двамата (аз и ти) говорим малко наизуст, защото нямаме никаква представа как и колко тренира xosinationed в залата за волейбол. При една тежичка тренировка дневно е повече от вероятно да не му остават достатъчно сили, които да вложи ефективно във фитнеса. Ако ходи на волейбол вечер, то може физически да не му остава време за фитнес (вариантите за фитнес сутрин и волейбол вечер са неприемливи). Не е ясно и дали отборът му води някаква физическа подготовка или не... изобщо - стреляме на посоки.

...Нека отделя от 20 до 40 минути на ден за фитнес.

Кога ще остава време за почивка и дали ще може да тренира пълноценно волейбол?

...От трицепса идва силата на удара, както и да е.

Коя става движи трицепса и дали тя има отношение към силата на удара? Тук грешиш.

...затова искам да кажа, че е добре да отделя по 3 дена в седмицата за фитнес...

При 4-5 тренировки по волейбол това става солиден тренировъчен режим за подготовка на професионалисти, изисква високо ниво на възстановителни мероприятия, достатъчно време за почивка, което пък изключва всякакви други занимания извън спорта (включително училище).

manqka, имаше ли нужда от тази глупост?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.03.10 10:28.

08.03.10
10:54

Ти като тренираш волеибол там трениьор ниама ли  него триабва да питаш а не нас.Аз така ги вигдам нещата другото са глупости. :coolhmm:

08.03.10
12:44

Кольо,небива да забравяме,че той е и млад организъм.Не е дъртак като нас , много по - бързо възстановява и има повече енергия за израсходване,да неговорим,че е спортист.Той сам ще си прецини до къде му се простират силите и издръжливоста,но без да претренирва.Да ходи на фитнес, когато се чувства добре, зареден със сили.Ако е отпаднал никъде няма да ходи,ще почива и толкова.Аз съм сигурен,че му остава резерв от сили,но ако не му остават - в днити, в които не играе волейбол ще ги отдели за фитнес (да кажем събота и неделя) и така до лятото.Коле май неразбираш,че моята цел е той да натрупа нужната сила,издръжливост до “лятото”,когато ще се захване по-интензивно с фитнеса.Ще има време за почивки, хранене,тренировки,за всичко.Нека младежа каже колко му трае една тренировка по волейбол и колко пъти в седмицата тренира? За да не стреляме на посоки ,както казва Кольо.Друг въпрос - лятото пак ли тренирате с такава интензивност ? Тука чакам вече отоговри от “xosinationed”,че се получи нещо като чат

Така е, Tyrant, има доста детайли, които са от значение, а ние в момента само гадаем за тях. Почти всичко зависи от заниманията му с волейбол - честота, интензивност, цели (състезания) и т.н. Няма невъзможни неща. Принципно съм съгласен, че не е лошо да набере малко “инерция” във фитнеса. Въпросът е дали има тази възможност.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.03.10 13:01.

08.03.10
15:39

1-во вие може ли да четете като съм написал че не искам за 2 месеца и не ме поучавайте как да пиша защото пишете по-зле от мен.Спираме с тая тема.Абе вие не се притеснявайте за отскока ми кажете само как да ги кача,другото оставете на мен ;)

казано от xosinationed на 08.03.10, 15:39:

1-во вие може ли да четете като съм написал че не искам за 2 месеца и не ме поучавайте как да пиша защото пишете по-зле от мен.Спираме с тая тема.Абе вие не се притеснявайте за отскока ми кажете само как да ги кача,другото оставете на мен ;)

Чудесно. Прочетох отново информацията, която си дал. Ще постигнеш целта си с подходящо хранене и достатъчно тренировки във фитнеса. Останалото оставям на теб - грамотен си, можеш да четеш и знаеш всичко необходимо, включително и за волейбола (които пък е особено очевидно). Успех, ще се справиш!

08.03.10
15:47

Сега извинявам се за предния коментар ама бях ядосан.Значи за това искам просто да кача аз отскока знам как да го оправя.Другото което е тренирам 3-4-5 пъти в седмица всеки път различно,иначе по 2 часа нормално.Друго ако искате да знаете питайте.Благодаря.

08.03.10
15:48

Кольо ти подиграваш ли ми се ?

MA

08.03.10
17:05

Колю Пияндето естествено че имаше нужда вафла борец съдържание -49,8 въглехидрати,4.4 грама белтъци,мазнини 27,0 гр .(допълвам правена е от суроватка, брашно ,какао, тахан, масло без Е-та)
Няма втора такава вафла за 23 стотинки 5 като изядеш  ставаш попай .

AZ

08.03.10
17:38

казано от manqka на 08.03.10, 17:05:

Колю Пияндето естествено че имаше нужда вафла борец съдържание -49,8 въглехидрати,4.4 грама белтъци,мазнини 27,0 гр .(допълвам правена е от суроватка, брашно ,какао, тахан, масло без Е-та)
Няма втора такава вафла за 23 стотинки 5 като изядеш  ставаш попай .

Това сега аз не го разбрах.Ти наистина вярваш ли си?
То във всичко почти слагат суроватка.И има огромна разлика между нашия суроватъчен протеин и тази т.нар. суроватка.

08.03.10
17:55

яж по 3   пакети макарони 1 картон яйца или поне 10 цели и другите белтъци  на ден + креатин монохидрате и ще качиш гарантирам ;-)

MA

08.03.10
18:14

казано от DOBRUJANECA на 08.03.10, 17:55:

яж по 3   пакети макарони 1 картон яйца или поне 10 цели и другите белтъци  на ден + креатин монохидрате и ще качиш гарантирам ;-)

Абе направо си вземи стромба+метан със тази храна щe станеш най големия волейболист .

09.03.10
07:44

казано от xosinationed на 08.03.10, 15:48:

Кольо ти подиграваш ли ми се ?

Не се подиграва.Просто е обективен,а аз гледам да внеса лъч светлина в твоето натоварено ежедневие,но ти не ми отоговори на половината въпроси,а казваш на хората да прочетат отново “заглавието”.Ето за да е по прегледно:

1.Ходил ли си преди на фитнес (редовно ли? и колко стаж имаш в зала)
2.Лятото със същата интензивност ли спортуваш (волейбол 3,4,5 пъти седмично ?)
3.С химия или чисто искаш да постигнеш целта си? (протеина не е химия....по надоло писаха “стромба+метан,3 пакета макарони, 1 кашон яйца и си звяр - отговора е ДА. Но до кога ? Отговора е - докато не спреш метана)

Аз повече в тази тема няма да коментирам.Всеки момент ще започнем да се караме.Гледам,че и Кольо загуби интерес,както и аз.Ако отговориш на тези 3 въпроса,на колегите от форума ще им е от полза.

П.П  За да ти се даде,трябва да дадеш.

Не се подигравам на никой, не е в мой стил.

Tyrant, прав си, загубих интерес, защото тъпчем на едно място.
При така описана ситуация не мога да дам нещо повече от най-общи съвети.

09.03.10
08:23

Както се сещаш базата се гради с базови упражнения и правилно хранене. Както се досещам на теб базата ти липсва, затова трябва да се започне от най-основните движения, които покриват цялото тяло.

Ако искаш да качиш бързо, клекът е първото упражнение, което трябва да включиш в програмата си. Имах един период, в който ходех на залата само да правя клек, много тежки клекове, а останалата част я направих на лостове. Качих близо 10 кг за малко повече от месец, без да се омазнявам фрапантно. Просто клекът стимулира растеж в цялото тяло.
Набирането е второто упражнение. То ще ти даде много на гърба, бицепсите и задното рамо. Реално ако се отдадеш на набиранията, няма да ти трябват други упражнения за гръб и бицепс. Сериозното отношение към това упражнение дава и сериозни резултати.
Кофичките - базово упражнение за гърди, предно рамо и трицепс. Много ефективни, позволяват голяма допълнителна тежест. Любимото ми упражнение за бутащите мускули.

Това са трите упражнения, които трябва да присъстват в тренировката ти за 4-5 месеца напред. Тренирай по тях между 2 и 3 пъти на седмица, кратко и интензивно. Има най-различни схеми за брой серии и повторения. Няма как да знам кое ще работи най-добре при теб. Аз лично за отрицателно време качих 8 см на бедрото си с клек 1х20, като подбирам тежест, която ми позволява само 15 повторения с нормално темпо, за останалите 5 трябваше да раздишвам със щанга на гърба. Кофичките и набиранията са дори както с тежест, така и без тежест. Аз съм фен на първия вариант, но ако решиш да ги правиш без тежест, нека повторенията да бъдат в максимално бавно (в разумни граници естествено) темпо. Това осигурява максимално покритие на натоварването по всички дърпащи мускули, дори и по стабилизиращите коремни.

За храненето винаги препоръчвам ВМ-НВД, но не съм сигурен, че ще разбереш същността на диетата, затова нека бъде ВВД.
Гледай да правиш 3 основни обилни хранения и 2 междинни, по-леки. В трите основни хранения задължително трябва да присъстват от една страна ориз, картофи, макарони, черен хляб и други високовъглехидратни продукти. Наблегни на ориза. От друга страна - месо, яйца, извара. За съжаление ще трябва да избягваш иначе страхотните сирене, кашкавал и други продукти, подходящи за ВМ, просто поради естеството на режима.

Нямам идея какви са ти силовите възможности, за да ти направя тренировъчна програма, но ти посочих упражненията, които трябва да присъстват. Ето примерна, по която съм тренирал аз:
клек 1х20
набиране 5хмакс (евент. с доп.тежест)
кофички 5хмакс (евент. с доп. тежест)
Не съм голям фен на тренирането до отказ, затова гледам да развия усещане кога ще дойде отказа и да спра 1 повторение преди него.

Успех в тренировките.

Мнението беше редактирано от Voyager на 09.03.10 08:25.

09.03.10
09:05

Супер си го написал. Предлагам да се сложи като отделна тема за всички начинаещи !

09.03.10
15:00

Ем сорка не стоя постояно на компа и не съм видял въпросите.Лятото тренирам даже по 2 пъти на ден и е по-натоварено.Искам без химия да постигна нещо.И ходих миналата год за 3 седмици на фитнес.Ако ви трябва още информация пишете ще отговоря когато мога.

09.03.10
15:11

Ам Voyager искам да те питам още нещо относно храненето.Тия 3 основни хранения сутрин обед и вечер ли трябва да са?А междинните между 1вото и 2рото глвано и между 2-3рото и третото нали?И междинните ядения какво трябва да включват?Благодаря предварително ;)

09.03.10
15:38

Всичко е в зависимост от това как ти е разпределен деня по дейности. Кога е тренировката и тн.Междинните хранения по-скоро се различават количествено от основните, не толкова качествено.

09.03.10
15:52

Айде като разбереш как да качиш 10 кг натурално ми се обади да ми споделиш и на мене, защото аз за 3+ години тренировки още не знам как става тоя номер :)

09.03.10
16:01

Ми пфф става от 7 до 1 на даскало после имам време до 5,5 и 30 тръгвам за тренировки,който почват 6 и свършват 8-8и 30.9,9 и 30 съм в нас.А междините са пак месо и яйца със ориз или картофи,но във по-малки количества от главните?

09.03.10
16:05

Да. Изгради си навик да ядеш колкото се може по-често, така се свиква на по-големи количества храна за деня. Тъпченето от самото начало е лоша стратегия.
Калояне, тука не говорим в никакъв случай за 10 кг чиста маса. Момчето иска да наедрее и аз му казвам какъв е оптималният и разумен начин за това.

Мнението беше редактирано от Voyager на 09.03.10 16:06.

09.03.10
16:14

Voyager, проблемът в случая не е с оптималния и разумчен начин, а с нагласата на момчето, че нещата стават бързо. Не мисля, че има нещо бързо в това хоби. Бързо отваря форума/бързо пише въпрос/бързо някой му отговаря/бързо трупа 10 кг... само да ставаше този сценарии :) Затова и беше иронията в първия ми пост

П.п. Същност сценарият ще е следния - пичатата ще се пробва да приложи някой от съветите тук, ще види, че 10 кг не се качват както се отваря тема във бб-тийм за 5 минути и ще се откаже след известно време. Щом го мързи да прочете как се качва маса, какво може да ме убеди, че същият тоя човек няма да го мързи да тренира 2-3-4 пъти седмично и да се храни както трябва, за да ги качи тея килограми?

С риск да противореча на цялата идея на тоя форум и добронамереността, но според мене, xosinationed, няма да успееш да ги качиш тея килограми - грешна нагласа имаш.

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 09.03.10 16:20.

ЛР

09.03.10
16:54

казано от Калоян Янкулов на 09.03.10, 15:52:

Айде като разбереш как да качиш 10 кг натурално ми се обади да ми споделиш и на мене, защото аз за 3+ години тренировки още не знам как става тоя номер :)

Освен колко време си тренирал, е важно и КАК и КАКВО си правил :)

да качиш 10кг .. зависи от доста неща:
- от колко кг почваш
- колко си висок
- как тренираш
- как се храниш
- какво ти е ежедневието

“Как да качиш 10кг натурално?” е един доооста общ въпрос :)

поздрави

09.03.10
16:59

Ами всъщност за мен най-важното до сега е било колко време съм тренирал - с постоянството идва и все по-правилното трениране и хранене. Освен ако не си от блъскащите цял живот безсъзнателно фитнес фенове :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1