07.03.10
17:28
Здравейте , имам няколко въпроса относно калорийния баланс и топенето на мазнини.
“За да се свалят килограми трябва да приемаме по-малко от колкото изразходваме” и тук идва въпроса колко по-малко ?
Според този калкулатор - http://www.zdravoslovno.com/Calculators/Content_CalcCalories.html на ден се нуждая от 1973 калории ,а примерно днес меню-то ми е 1416 калории (не ям хляб и сладко ) .Това прекалено малко ли е и ако да ме посъветвайте до колко трябва да ги вдигна , като се има в предвид ,че трябва да са по малко от 1973. Също така е добре да отбележа ,че се придържам към въглехидратна ротация и тези изчисления са от деня със най-значителното занижение на въглехидратите.Утре ми е зареждащ ден и пак ще пресметна и ще постна инфото (ако е нужно).
п.с В калкулатора съм въвел средно темпо на активност. което ще рече 5 пъти седмично кардио и 4 пъти силови тренировки.
Темата беше редактирана от shinoK на 07.03.10 17:39.
07.03.10
18:16
Как да ти каже някой дали са много или малко калроиите като не си дал никакво инфо за себе си???
П.П сестра ми приема повече калроии от теб :)
1400 калории са идеални, ако си мъж на 60 години с тегло 40 кг и ръст 190 см, или момиче с тегло 35 кг.
Тоя калкулатор там не го гледай, че е толкова далеч от истината.... Ако беше верен, с моята храна щях да качвам по кило на седмица, вместо да свалям.
Не повече от 400 по-малко, най-добре 300.
Мнението беше редактирано от Ensiferum на 07.03.10 18:51.
Прочетох още доста материали ,които съвпадат с мнението на Ensiferum. Тук изниква друг въпрос , знаете ли някои по-верен калкулатор за калории , защото според този калкулатор - http://www.zdravoslovno.com/Calculators.html менюто ми излиза към 1600 калории , което е малко , като се има в предвид ,че BMR ми е 2000 x 1.5 ,което приблизително го слагам 3000 - 500 = 2500
Прясно мляко 3,65 - 200 мл.
Овесени ядки - 150 грама - Закуска (между закуска и обяд най-често ям някакъв плод)
Пилешко (варено) - 300 грама
Ориз (варен) - 200 грама - Обяд
4 яйца (варени) - 200 грама - След тренировка (следобяд)
Зелен фасул - 200 грама - Вечеря
Извара - 200 грама - Късна вечеря
Това са средни норми за дневното ми хранене. Какво още трябва за да дигна калориите ?
Мнението беше редактирано от shinoK на 08.03.10 15:26.
Например 150-200 грама свинска мръвка към зеления фасул, 20-30 грама масло към изварата и още толкова към яйцата ще са идеални.
казано от vatman на 08.03.10, 16:47:
Това ми се вижда много малко.Ужас направо и аз триабва да свалям :shut:
И аз направо се учудвам как не съм в постоянен глад с това хранене , тъй като до преди 2 месеца се хранех много повече и то със всякакви боклуци ...Обаче хубавото е ,че дава резултат , единствения проблем е да не забавя метаболизма (на всяка седмица правя 1 зареждащ ).
казано от Ensiferum на 08.03.10, 17:18:
Например 150-200 грама свинска мръвка към зеления фасул, 20-30 грама масло към изварата и още толкова към яйцата ще са идеални.
Към фасула ще добавя най-вероятно някакво месо и съответно ще увелича размера на изварата + 1-2 яйца вместо маслото :)
п.с има и дни в които нещата стоят по-добре , но не винаги мога да се придържам към тях.