Glutamin???

Темата е заключена.

Iskam da mi kajete za kakvo tochno se izpolzva L-Glutamine??

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 14:40.

17.04.04
18:35

http://www.bb-team.org/stuff/glutamin.php - това ще отговори на въпросите ти.

19.04.04
18:52

Otkade moga da si namerq glutamin i v kakav vid se predlaga?

19.04.04
19:01

Той представлява киселина с неесенциален характер, но въпреки това при стрес трябва да се приема в по-големи количества, тъй като организмът се затрунява от необходимостта да интезира много глутамин. Близо 60% от общото количество аминокиселини в мускулите произтичат именно от него. Той се съдържа в богати на белтъчини хранителни продукти като бобовите растения, месото, рибата и млечните произведения. Присъства също и в протеиновите концентрати, но може да се намери и като отделен препарат.Изследванията сочат, че след тежка тренировка нивото на глутамин в тялото спада до 50%. Затова най-добре е да се приема след тренировка. Тогава той спомага и за възстановяването на мускулния гликоген (като се превръща лесно в глюкоза, без да се повишава нивото на кръвната захар и на инсулина), засилва синтезата на белтъчини и увеличава нивата на някои важни хормони, предизвикващи мускулния растеж. Доза от 2 грама, взета половин час след тренировка предизвиква чувствително увеличение на хормона на растежа и малко по-слабо - на инсулина и тестостерона (наблюдавано 2 часа след приема).

19.04.04
20:32

glutamin moje da si kupi6 ot po4ti vsi4ki magazini za hranitelni dobavki.Preporu4vam ti oba4e da e na optiom,musashi ili nqkoq po golqma firma za da oseti6 efekta.Pordava se i na kapsuli i na prah

23.04.04
16:25

Az ti prepora4vam na Musashi, pil sam i na Nutrim i Scitec, no mi se struva, 4e avstraliiskia e po-dobar.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1