Да се оплача и аз.

09.03.10
15:45

Здравейте.
Преди седмица някъде писах във форума за хранителният си режим( раздел Хранене за понижаване на теглото или нещо такова), който беше доста оплют и с основание, но го промених и продължавам до колкото мога. Темата е изтрита както разбрах вчера....НО въпросът ми сега е друг. Понеже всеки ден карам велоегометър в нас (най-много по 60мин, най-малко по 30мин), пия л-карнитин няколко часа преди това, пия вода докато карам...мисля, че правя каквото мога (отделно правя други занимавки от сорта на напани, коремни, клекове, ходя на йога 2 пъти в седмицата), а велоергометърът отчита нещо, което направо ме кара да спра да карам и да се откажа :( Карам със скорост 25-31/2, пулс около 112, изминати километри 21 и изгорени Калории 49,4 ?!?!?! Възможно ли е? Кажете ми, че не е? Да не говорим, че откакто ям “правилно” (почнах да ям яйца, повече месо и извара, защото преди не съм обичала тези храни) съм качила :(((( бях 53, а сега и 55/6кг.

09.03.10
16:49

Когато бягаш започваш да гориш мазнини чак след около половин час, така че 30 минути бягане нямат голям ефект. Трябва да се яде час, час и половина преди тренировка, защото ако ядеш и веднага след това тренираш организмът ти е зает да смила храната и тренитовката ти отново не е много ефикасна. А масата която си качила може да е мускула, зависи от колко време тренираш и колко е тежка тренировката ти.

Това е моето мнение, но по-добре се допитай до по-опитните във форума.

09.03.10
17:30

няма защо да се притесняваш, защото при анаеробните тренировки не е важно колко си изгорил по време на самото натоварване, по-важното е, че те повишават скоростта на метаболизма и всъщност тялото ни продължава да гори калории доста след самата тренировка! А за килограмите, лично аз не вярвам на кантара, огледалото може да е доста по-удачно за да  прецениш напредъка си.

09.03.10
17:32

Грешно ти показва разбира се ... за 30 минути трябва да изгориш каде каде повече от 50 .. 100 процента не отчита правилно нещо

09.03.10
17:39

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/43290/ - това ли ти е темата?

Не се шашкай. Може да задържаш вода. Сложно е по принцип да качиш 3 кг. мас за седем дни. Добре би било, ако напишеш как се храниш в рамките на тази една седмица от първата ти тема, най - малкото, за да видим как ти е структурирано менюто и спрямо тренировката.

За велото и аз се присъединявам към мненията.

Здравейте пак и благодаря за отговорите! Още повече, че в момента са музика за ушите ми :) хаха
И аз се надявам скоро визуално нещата да се променят. Значи и кантарчето и велоергометърът не са във форма, а не аз :Д
Горе доло преценявам да не ям 2-3 часа преди каране, а след 1 час ям малко чиста извара без нищо, за вечеря-яйца. Тогава продължавам да се потя в името на тялото. :) само още нещо, от голям въпрос ли е какъв л-карнитин взимам? има ли няккава голяма разлика, защото моя е от аптеката и по колко време трябва да карам тогава след като ефект на изгаряне на мазнини идва чак след 30мин?

Така, сутрин в 9и30ч ям кисело мляко с някакви плодове (отделно, не плодово)(активия не ям, а каквото има в нас нискомаслено Елена,Герман и тн.) За обяд 12и30ч си варя яйце и си правя сандвич с извара, краставици и някаква шунка (това е една филия, която разрязвам на две и сандвича е малко малък, но си взимам още една филия и я мажа с фъстъчено масло т.е две пълнозърнести филии, които просто са нарязани на две и се получават две малки сандвичета + вареното яйце...дано inis9 ме разбра :) (от някакъв био магазин са филиите :Д не че има значение май). За следобедна закуска в 3и30ч ям обезсолена извара разбуркана с 2 лъжици кис. мляко и някакъв подсладител, мога да я ям и сурова всъщност вече (днес го разбрах :д) или си мажа пак филия с нещо, а за вечеря телешко, пилешко месо или яйца (бъркани, по панагюрски, варени - 2 яица ми стигат + нарязани краставици и малко сиренце). Лощото, е че не ти ги обяснявам в грамажи просто, защото ги преценявам на око. Определно има още да се желае сигурно и за това с удоволствие ще се радвам да чуя (прочета) малко критика :)

09.03.10
18:29

тоя филм за след 30мин. да почват да се горят мазнини го няма - до 10-15мин гликогена в мускулите свършва и енергията почва да се набавя и от изгарянето на мазнини. бих те посъветвал да правиш “HIIT” - по-ефективно е. не само марката на л-карнетина има значение, но и количеството.

Ще ми обясниш какво е HIIT, ако не е нахално? :) и какъв л-карнитин е добре да вземам?

10.03.10
11:31

Ами браво, ядеш добре. Закуската ти е слабичка, обаче,  вкарай още нещо, яйца, овес, сандвичи - там им е мястото. И за обяд изяж още нещо - още някое яйце, кисело мляко, повечко месо - ей такива неща. Можеш и сурови ядки да хрупаш. Идеята е вечерята да е най-лекото ядене, а закуската - най - стабилното. При теб е обратното, просто защото закуската ти е мъничка.

HIIT (high intensity interval training) е високоинтензивно интервално трениране (кардио). Има много изписано за него, напр. тук:
http://www.intervaltraining.net/hiit.html

И във форума и в Гугъл има много инфо.
Идеята е увеличиш ефекта от тренировките. По-трудничко е, но си струва да опиташ. А е и по-кратко като времетраене.

Мнението беше редактирано от Инис на 10.03.10 11:32.

10.03.10
13:49

за тренировките ти казаха, а за л-карнетина - гледай около 1,5 - 2гр/ден да приемаш - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/25936/ и тук има доста информация.
и още нещо много важно - не търси бързи резултати - и в този случай хубавите неща стават бавно ... и трудно
успех :)

Мнението беше редактирано от FRANKO на 10.03.10 13:56.

Мерси и на двамата за съветите :) Тази вечер ще умувам какво да е менюто ми за утре и да нанасям корекции в закуската и обяда. Днес ми е почивен ден и не съм въртяла велоергометър, но от утре пак. Аз да си кажа и да се изповядам :Д, че днес ядох торта (гузно ми е много и не беше само торта,но ме е срам :| ) Колкото до л-карнитина-изчетох страничките с доволни и недоволни потребители. Разбира се, аз от бързане преди да си пусна темата си бях закупила вече на адифарм. Има ефект, поне за сега усещам. Исках да попитам само за задържането на вода, на какво се дължи и може ли по някакъв начин да го предотвратя? Защото тези килограми си ме плашат и си мислех, че са в следствие от това, че увеличих храната като количество и като брой яденета на ден, и дано е от водата всъщност. След малко ще почета и за ХИИТ, защото нямах време до сега. ;)

ГН

10.03.10
20:52

казано от IInteractive96 на 09.03.10, 16:49:

Когато бягаш започваш да гориш мазнини чак след около половин час, така че 30 минути бягане нямат голям ефект. Трябва да се яде час, час и половина преди тренировка, защото ако ядеш и веднага след това тренираш организмът ти е зает да смила храната и тренитовката ти отново не е много ефикасна. А масата която си качила може да е мускула, зависи от колко време тренираш и колко е тежка тренировката ти.

Това е моето мнение, но по-добре се допитай до по-опитните във форума.

15, максимум 20 минути, не чак половин час. Относно първото изречение.

11.03.10
08:38

Значи лично моето мнение е че велоергометъра освен да стяга краката и да качваш мускул там друго не прави.Аз имам в нас,и съм му разбил лагерите от въртене но ефекта е нулев.Ако искаш да сваляш мазно най доброто е 30 мин. бягане с умерено темпо без Хийт глупости.Достатъчно е да поддържаш един пулс от около 130-140 по време на кроса,тоест не да се размотаваш.И наистина първите 15 минути се гори гликоген,но ако си на нвд и отидеш да тичаш сутрин на гладно ,ще почнеш да гориш мазно още на 5 тата минута понеже гликогена ще е изчерпан.

11.03.10
10:46

казано от biker_boy на 11.03.10, 08:38:

Значи лично моето мнение е че велоергометъра освен да стяга краката и да качваш мускул там друго не прави.Аз имам в нас,и съм му разбил лагерите от въртене но ефекта е нулев.

Думите ти потвърждават, че при всеки е индивидуално. Аз също съм стопявал лагерите на един китайски боклук преди 6 години и благодарение на него и съответния режим свалих 25 килограма за 4 месеца, без да кача обем в краката. Сега също си имам вело у дома и вече 4-та година краката не са ми нарастнали нито със сантиметър от него, напротив, чисти добре мазнините.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 11.03.10 10:48.

Аха...малко загубих надежда, въпреки че не ми се вярва само да се стягаш, ако пазиш някакъв режим, а аз се опитвам до колкото мога да не се храня с въглехидрати и да са до обяд. Проблемът, е че нямам възможност сутрин да бягам, а само да карам веоергометър след у-ще + някакви упражнения в нас, които не се броят мног много. А към Стоянчо имам въпрос. Въпреки че си мъж, ще споделиш ли какво си ял докато си карал и в резултат си свалил толкова много?, защото и аз сега се храня по-добре от преди, чувствам се нахранена, а не гладна както преди и се чудя дали е само до това(храната) пия и л-карнитин както писах по-горе :)

11.03.10
18:12

През споменатите 4 месеца съм карал всеки ден по 30-40 минути. Карал съм следобед. Вечер правих много дълги разходки из хълмистия квартал (живях в чужбина). Силови тренировки също имаше - или всеки ден или през ден. Това е по отношение на физическата активност. Но въпросът ти бе за храната - режимът бе ниско въглехидратен с високи дози белтъчини И МАЗНИНИ. Не бях поглеждал хляб, захар, сладка, тестени изделия. Макарони, кус-кус, овесени ядки само на закуска съм ял. Рядко на обяд съм ял по 1 лъжица ориз или печен картоф. Не съм се ограничавал от към месо, риба, извара, сметана, ядки.

11.03.10
20:36

Така като ви гледам как лесно ги пишете нещата , “трябва да направиш това , яж яйца , яж овес , карай 30мин ” трудно е особено ако е начинаеща. А за качването на толкова кг за толкова кратко време аз от опит знам че е възможно.Водя си дневник же4е повече от половин година и септември миналата година до февруари тази година имам качени 8кг и чак сега почнах да ги свалям. Евала на момичето обаче че успява да спазва такъв хранителен режим,но ми се струва че е прекалено малко като калории за деня .И само да се обърна към авторката на темата ... Недей да ядеш хляб с месо , домат и сирене смятам че и други които посещават форума и са наясно с разделното хранене ще ме подкрепят. Просто съвет :)

Мнението беше редактирано от Liliana89 на 11.03.10 20:41.

12.03.10
08:09

Лили, в 99% от случаите, пиша само за неща, които лично съм пробвал (както е и в този случай). преди години, за 4-5 месеца, свалих 23кг със стриктно НВД и много тренировки (силови и кардио). убеден съм и никой не може да ме разубеди, че ако храненето е перфектно, няма резултати - килограми могат да се свалят и само с диета. но не  това е темата. не съм привърженик на НВД ... даже бих казал, че съм против това, този вид диета да се прави от непрофесионалисти. последните 2-3 години следвам принципите на въглехидратната ротация и съм доволен от резултатите (може би МАЛКО по-бавно от нвд, но определено е по-лесно за спазване и по-малко стресиращо за организма). за разделното хранене - запознат съм с принципите му, но не го спазвам и не съм усетил някакъв проблем да се е появил от това. жена ми уж го спазва, но не съм забелязал някаква визуална разлика.
към авторката на темата (извинявам се за обръщението, но чуждите езици не са стихията ми) - в крайна сметка, сметна ли си ОКБ? и колко калории приемаш в момента? тези цифри трябва да ги имаш предвид, но не се задълбавай в сметки - няма смисъл да си смяташ всяка хапка - просто внимавай какво и кога ядеш.

Да, сметнах го - окб е 1390,1 ;) Гледам какво ям, но трябва да започна по-сериозно да смятам калориите май. Сега например закусвах кис.мляко Верея 0,1% с две пълнозърнести вафли с мед и карамел (подобни на тези, но не от този магазин http://www.bioslunceluna.com/shop/sladki-neshta/pulnozurnesti-vafli-s-med-molenartje-bio-1.html ) и кафе. За обяд ще си направя 1-2 яйца + нарязани краставички, малко извара и една филия пълнозърнест хляб (добре ли е или?) после за следобедна закуска не знам какво и за вечеря сигурно ще е салата с телешки салам на скара. Само да попитам за яйцата- вредно ли е да ям повече от 2 на ден, защото на много места пише, че е добре до 4 яйца на седмица, а аз ям по толкова за два дни? и за кис.мляко сега изядох една кофичка т.е до края на деня никакво кис. мляко повече?

14.03.10
08:19

И сега храната ти е малко, но е повече от преди. Заради това може да си качила. Щом като в миналото си гладувала, тялото ти си го връща. Продължавай да ядеш. Повече! дай му да разбере, че няма да му причиняваш вече такива неща и ще започнеш да смъкваш, както ти желаеш (въпреки че силно ме съмнява да има какво).

Има има. До кога ще качвам така (не съм се мерила от една седмица, защото ме е страх :х ...после как ще ги свалям :( аз искам да си направя така режима, че да премам въглехидрати до обяд, а след това белтъчини и мазнини (обаче не знам какви мазнини да ям освен фъстъченото масло, което даже не знам дали е добро на мазнини) а за яйцата-мога ли да ям по 2 на ден или е мн? Аз почнах сериозно да карам колело от миналата събота и от тогава не съм спряла (всеки ден по 30-45мин, а мин неделя един час карах и пия л-карнитин и само тази събота и неделя почивка-от утре пак ;) но ме е страх да не ми станат големи краката, защото имам чувството, че след каране са огромни...

14.03.10
08:57

Franko 1 искаш да ми кажеш че това , което правя в момента (разделното хранене) няма да има никакъв ефект? Недей че ако и това няма ефект така ще се разочаровам че до дебелариум ще стигна .....
КЪм авторката - Съжалявам за оффтопика :)

14.03.10
10:31

Момиче съм, 170 и 53кг.,

Това си го писала ти. Моля, погледни другите добре изглеждащи момичета в този форум на тази височина какви килограми имат. Имаш проблем, но не с килограмите, а с галвата. Време е да се осъзнаеш и да започнеш да ядеш без да правиш часове кардио.

14.03.10
11:05

казано от Liliana89 на 14.03.10, 08:57:

Franko 1 искаш да ми кажеш че това , което правя в момента (разделното хранене) няма да има никакъв ефект? Недей че ако и това няма ефект така ще се разочаровам че до дебелариум ще стигна .....
КЪм авторката - Съжалявам за оффтопика :)

не съм казал такова нещо - казах, че при жена ми не съм забелязал разлика. като се има предвид, че всеки организъм си е различен, не виждам защо при теб да няма ефект ... има няколко общовалидни правила, а останалото всеки сам го намества като за себе си - това, което аз правя, може да не свърши никаква работа на 2/3 от хората, но на мен ми действа.
une very stylish fille - никога, ама по никакъв повод, не яж колбаси!!! нямаш идея какво има вътре ... само месо няма. мазнините си ги набавяй от сурови ядки, зехтин, риба ... не пробва ли HIIT? нормално е след тренировка краката да се надуват - пълнят се с кръв, но до час-два спадат

АН

14.03.10
15:45

оплачи се, та да ти олекне

:D олекна ми!
Анелия - 170см съм, обаче вече не съм 53кг от както ям повече, а сега сигурно съм 56/7 :х Нали писах, че не съм се мерила от седмица, защото ме е страх. За това, че имам  проблем в главата-ясно е :р  А колбаси тогава няма да ям повече... за обяд се олях, бях писала че ще ям бъркано яйце и филия + извара и краставици (ок обаче освен това изядох още една филия с мусака) за следобедна закуска си купих сурови ядки (бадеми,лешници,шанфъстък) и изядох повечето....сега ядох  няколко лъжици кис.мляко с две бисквитки с карамел. FRANKO1 вчера и днес са ми почивни дни и не съм пробвала ХИИТ-а - утре ще пробвам и ще пиша ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1