10.03.10
21:22
с кой мускул е подходящо да се комбинират упражненията за врат и по-колко пъти е удачно на седмица да се прави врат ?
п.с. обърках малко раздела,тряаше да е в упражнения
Темата беше редактирана от Yuurgen на 10.03.10 21:28.
11.03.10
10:52
Освен този мускул на врата, който искаш да тренираш, има и дълбоки мускули на гърба (обърни внимание “дълбоки”- не тия по-популярните), които също служат за навеждане и изправяне на главата назад или да я завъртат. Сега и сам се досещаш вече :)
С клековете също заяква вратлето. Даже и като плуваш доста се натоварва, ама теб като та знам как сега ще тръгнеш по басейните :lol:
Добавяй към деня в който правиш гръб и 3-4 серии за врат някое упражнение. Ако го правиш в друг ден няма лошо, просто сам се досещаш, че няма да е толкова напомпващо, както след тренировка за гръб.
п.с.
Ако не си записал борба или кик-бокс едва ли има много смисъл от допълнително трениране на врата: най-мноо ти се схване нещо после 1 месец те е страх да пресечеш улицата, понеже не можеш да се огледаш като хората, а си кат робот (с цялото тяло се завърташ като искаш да видиш нещо) :lol: На мен ми се схвана веднъж като правех някво упражнение и се гледах встрани - в огледалото. Като ми се схвана вратът, човееек- после 3 месеца ме боля. Мина ми с много масажи и щадене..
Сега още ли искаш да правиш врат :lol: ?
Мнението беше редактирано от introducer на 11.03.10 10:54.