Дискусия - здравето преди всичко !

02.03.10
00:49

Замислих се над темата за здравето, тъй като много хора се впускат в дебрите на фитнеса и се подпомагат с различни  видове добавки, но замисляме ли се , всъщност колко си навреждаме ? Сигурен съм че един ден ще даде отражение върху нашето здраве и трябва сериозно да се запитаме на каква цена ? На цената на младоста ? Не бива да отбягваме с лека ръка ! Ще поговоря кактово знам с факти.Един много прост пример - панкреаса . Как е функционира той - да се храним от 3 до 5 пъти на ден, той приема информация за храната ни, но какво става ако го натоварим с различните видове диети, като постоянно е под стрес , ако свършат работните му дни преждевременно ? Мен лично ме е страх от диабетът! Други опасни зони - зад стомашната жлеза , да не говорим за черния дроб и още куп органи . Като цяло човек един вид си изфорсирва тялото, да го приемем като факт! А това определено не ми звучи добре. Дайте да изкоментираме тези по масовите добавки , да видим всъщност какво можем да очакваме при употребата им.

02.03.10
08:49

всяко нещо си има цена и всеки сам си решава дали да я плати. винаги съм твърдял, че бодибилдинга не е спорт за здраве, дори и на любителско ниво. проблема не е само в храненето - минаващите през ръцете стотици (че и хиляди) тонове железа не се отразяват много добре на тялото в дългосрочен план. има и по-безопасни спортове, но лично аз предпочитам да си вдигам щангите пред това да играя спортен бридж например.
ако ще коментираме най-масовите добавки, дай да направим списък
1. протеин
2. креатин (всичките му форми вкл матрици)
3. витамини
4. азотни бустъри (напоследък стават все по-масови)
5. тестостеронови бустъри
6. ....... давайте нататък
няма нещо от гореизброените, което да не е дъвкано поне стотина пъти. информация за продуктите и деиствието им - колкото искаш (стига да ти се чете) вкл изследвания от какви ли не институти и лаборатории (на кои може да се вярва е друг въпрос) ..... “какво можем да очакваме при употребата им” - някой очакват магия (пиеш хапче или прахче и си готов за олимпията), други имат идея какво искат и как да го постигнат ....

02.03.10
09:12

Ти виждал ли си храните които употребяват диабетиците,ако се замислиш 90% съвпадат с тез в диетите на културистите.
Така че диабета и най малкото,от което може да се страхуваш.
Първо прочети малко и тогава се страхувай,иначе си чисто и просто параноя

02.03.10
09:37

Темата е лишена от смисъл, освен, ако не е просто да си дрънкаме общоизвестни истини. Ако фактите бъдат подкрепени с изследвания или въобще материали, които доказват вредата на съответните добавки, тогава ще стане интересно. Дотогава само можем да гадаем кое как се отразява на кои органи. Хора, та вие не сте напълно сигурни какво точно съдържа продукта X! На етикета пише това, което всички искаме да прочетем.
Не съм напълно съгласен, че тоновете железа, които минавали през ръцете ни се отразяват негативно в дългосрочен вариант. Всичко зависи от това как се тренира! Може да се тренира по начин, по който няма да имаш проблеми със стави, сухожилия и т.н. стига да го правиш с правилната техника и разумно подбрани тежести! Е, да може да е за сметка на по-големия обем на мускулатурата. Който обаче не иска да прави този компромис, нищо чудно след време да се оплаче от дискомфорт и болежки.
Колкото и да се оплюват лекарите, къде резонно, къде не дотам, всички, които съм попитал са ми отговаряли, че хранителните добавки (аз съм питал за протеинови пудри, аминокиселини и витамини и креатин) не се отразяват положително на организма, макар и на спортуващ индивид. Говорил съм с 3-ма лекари кардиолози, 2 уролога, подпитвал съм и други лекари, при които съм минавал в течение на времето, включително личната лекарка. Това нещо като се сподели в интернет пространството, веднага започват критиките, че лекарите са некадърници. Ами, да възможно е да са такива...
Ще се повторя, но нищо не може да се твърди 100%-ово, докато не се докаже по някакъв начин...а това някак си не го виждам как би могло да стане.

02.03.10
12:53

Добре де аз имам следният въпрос... и аз от разни лекари съм чувал как протеина е супер опасен, как ще ти скапе здравето...

но до момента не съм чул смислено обяснение от лекар - как точно протеина ще ти увреди здравето? Ясно и точно обяснено... когато някой лекар трябва да го обясни в детайли обикновено казват нещо от рода на...

“Амиии много са опасни просто.. не ги пийте.”

Съгласен съм със Стоян, че ако не се вкарат някакви факти и изследвания в тази тема то ние само си чешем езиците :)

02.03.10
13:00

Според мен е хубаво да има такава тема, все някой ще се замисли.

КК

02.03.10
13:33

Мен лекарката ми казва, че витамините дето ги пия са прекалено силни, ако дойде в нас и види това (заедно с още десетина празни шишенца отдолу) ^^

Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 02.03.10 13:33.

ЕД

02.03.10
14:14

Като види това ще ти каже:
- Бива го стакчето ама можеше и по-добре да е :)

02.03.10
16:46

Не ми се коментира лошата здравна култура на лекарите, тя е пословична.
Хранителните добавки могат да се употребяват и да се злоупотребява с тях - въпрос на личен избор. Ако се ползват препоръчителните дози и се спортува разумно - ще се получи изцяло положителен ефект.
Големия въпрос е друг, не в добавките, или поне не само.
Според мен въпросът е : Визия ИЛИ Здраве?
А отговора (пак според мен) е: Визия И Здраве!
И като тръгнеш от там (И-то) - то си следват нещата: да не прекаляваш с тежестите и тренировките въобще, да ме прекаляваш с добавките, да не ти липсва възстановяване (!), да се чувстваш и да си Здрав.
А като гледам на какво заприличаха основните ни храни в последно време - протеина е най-малкия проблем. За съжаление.

КК

02.03.10
18:38

казано от mitaka101 на 02.03.10, 16:46:

Не ми се коментира лошата здравна култура на лекарите, тя е пословична.
Хранителните добавки могат да се употребяват и да се злоупотребява с тях - въпрос на личен избор. Ако се ползват препоръчителните дози и се спортува разумно - ще се получи изцяло положителен ефект.
Големия въпрос е друг, не в добавките, или поне не само.
Според мен въпросът е : Визия ИЛИ Здраве?
А отговора (пак според мен) е: Визия И Здраве!
И като тръгнеш от там (И-то) - то си следват нещата: да не прекаляваш с тежестите и тренировките въобще, да ме прекаляваш с добавките, да не ти липсва възстановяване (!), да се чувстваш и да си Здрав.
А като гледам на какво заприличаха основните ни храни в последно време - протеина е най-малкия проблем. За съжаление.

Абсолютно съм съгласен, убеден съм, че повечето добавки съдържат много по-чисти суровини от 99% от лайната, които ядем (не само като фаст фоод, ами и в супермаркетите).

03.03.10
00:06

Идеята за протеините беше, че след много много дългъг прием може да се натрупат вредни метаболити, за които никой не е наясно, просто щото хората от 10-15 години пият такива нечовешки грамажи суроватки дневно. С една мисъл за липсата на ензими, които да свършат полезна работа. Има една болест - амилоидоза. Различни органи може да засегне. При бъбрека например се касае до клетки, които произвеждат колаген (амилоидобласти) и се продуцират олигомери за протеини, обработващи се до фибрин и фибрилин. Излишъка от протеин се разгражда от ензими наречени протеази. Неотстраняването на абнормно натрупан протеин води до т.нар. амилоидоза- целият орган се засяга. Причините за възникване не са ясни, но няма да ме очуди, ЧЕ ТЪПЧЕНЕТО С РАЗНИ ПУДРИ ДА Е СИЛНО ПРЕДРАЗПОЛАГАЩ ФАКТОР.

Някак си колкото и да се мъчат да го докарат, протеинът в кутия никога няма да е като едно сварено яйце. Не че и на яйцата, млякото и месото може да се вярва на състава, но има столетници в чужди държави, въвели много по-отдавна колата, макдонълдса и мутиралите домати и краставици. Тогава излиза, че нашите пенсии доживяли дълбока старост с еко сирене и масло не са единствените. Майка ми е медицинска сестра и е била в отделение със 102 годишна англичанка, която пушела от 19 годишна и всеки ден е пиела кока-кола, откакто са я измислили и въвели в Англия. Това и била най-любимата напитка и не е спирала да пие всеки ден. А обяснете ми сега...

Тренировките по мое мнение имат повече ползи, отколкото вреди. Разбира се хора, които имат фикс да правят тяга и клек с 200кг не мисля, че могат да влязат в графа “спортуващи за здраве”. Можеш да направиш приличен гръб и без насилствени чукчета и тяга. Оборете ме ако греша.

п.с.
wwcrew, доста е наивно да си мислиш, че панкреаса страда от разнообразието ни при храненето 3-5 ден. Хората с остри панкреатити имат проблеми най-често заради прекарани инфекции, травми, камъни в жлъчните пътища, алкохолизъм, затлъстяване, един милион други инфекции и пр.  Изфорсирване на тялото е както един мой приятел се боде с омнадрени, болденони, деки, стромбата като бонбони я гълта и после ми разправя как нищо не можело да му стане, понеже пиел протектори и хапа му бил качествен/ ветеринарно доказан/ от чужбина купен...

Мнението беше редактирано от introducer на 03.03.10 00:10.

03.03.10
01:12

не не, не си ме разбрал правилно или аз не съм се изказал правилно. Организма е устроен от 3 до 5 пъти да се храни, ами ако ядем повече и точно определени храни без разнообразие , ми беше идеята.А , всъщност за изфорсирването си прав, но ако го степенуваме и един редбул влиза в графата, щом ни кара организма и по точно сърцето да работи на по-бързи обороти, а това в никакъв случай не е полезно.

Мнението беше редактирано от wwcrew на 03.03.10 01:17.

03.03.10
09:00

На панкреаса специално да ти кажа, му пречат не 10 яденета по 100гр, а едно от 1кг- ако ме разбираш какво искам да ти внуша. Относно разнообразието- има се предвиди консумацията на пресни плодове и зеленчуци (а не сокове или консерви). Билдърите ядат може би най-здравословно от всички спортисти- просто се боцкат (и те) доста. На гимнастичките например недохранването- ето това е форс! Сигурно всички са с остепороза като минат 50.

Ред Бул веднъж в дискотеката- 1път -2пъти месечно е абсолютно нищо.

03.03.10
11:10

казано от wwcrew на 03.03.10, 01:12:

не не, не си ме разбрал правилно или аз не съм се изказал правилно. Организма е устроен от 3 до 5 пъти да се храни, ами ако ядем повече и точно определени храни без разнообразие , ми беше идеята.А , всъщност за изфорсирването си прав, но ако го степенуваме и един редбул влиза в графата, щом ни кара организма и по точно сърцето да работи на по-бързи обороти, а това в никакъв случай не е полезно.

защо да няма разнообразие? с повечко фантазия и готварски книги можеш да си приготвяш доста разнообразни храни, които да отговарят на нуждите ти от всички необходими хранителни вещества.

04.03.10
11:36

казано от wwcrew на 03.03.10, 01:12:

Не е полезно,ако цял ден караш на стимуланти.Преди тренировка,като действието му се ограничава до 3-4ч няма да ти стане нищо,даже ще е бонус малко енергия в повче, “на кредит”.

05.03.10
17:37

Вярвам, че генетиката и уникалността на всеки организъм играят голяма роля във спорта,  а и във всеки друг аспект на живота. Хората са различни, едни са дебели и ниски, други – високи и слаби, трети – слаби и ниски и грозни и още 10 000 вида комбинации. Едни са болнави постоянно, въпреки, че се хранят здравословно, каквото и да означава това и т.н,  други пък изглежда каквото и да прваят си остават здрави (като примера за 102 годишната баба от Англия дето пие кола и пуши)....тааа мисълта ми е, че няма точна рецепта и никой неможе да каже – да ако пиеш протеинова пудра – ще получиш гастрит или интоксикация, породена от недостиг на ензими или рядко щастие и разни други радостни болести.
Всеки един организъм се справя по различен начин с храната, натоварването в залата, възстановяването и т.н., затова мисля, че всеки трябва да се постарае да откие баланса на тренировки, почивка и суплементите с които се чувства най-добре. Според мен това е от значение за поддържането на добро здраве.

А,да искам само да кажа за витамините на хапчета – абе хора – яжте плодове и зеленчуци 

05.03.10
20:35

Абсолютно подкрепям!

п.с.
Много добър подпис !

06.03.10
00:09

Аз пък скоро четох една статия за проблеми, породени от прекаленото приемане на протеин. Не знам до каква степен, нещата изложени във въпросната статия са така, но най-общо там се казва че от приема на прекалено много протеини се натоварват бъбреците, което от своя страна поражда две основни реакции в тялото: кръвта става киселинна, възможно е да се развият камъни в бъбреците.
По първата реакция, пишеше, че тялото само оправя нещата, като отпуска калций от костите, който се съединява с киселинните вторични продукти от протеина, като така кръвта се връща в неутрално ниво, но тогава пък, костите Ви (ни) стават не толкова здрави, като вече започваха едни писания за остеопороза...

Втората реакция пък беше породена от първата, тъй като тялото трябвало по някакъв начин да премахне всичкия калций, които е в кръвта, а това става чрез бъбреците, където калция се натрупва като камъни, които чакат да бъдат изхвърлени...

Вие какво мислите по въпроса?

06.03.10
09:03

Аз лично познавам няколко човека, които не спазваха високо протеинен прием, хранеха се нормално и на които им откриха камъни в бъбрецте. Едното момче даже е на 27 години. Просто някои са предразположени към това заболяване.
Иначе като цяло ПРЕКАЛЕНОТО никога не е полезно :) Истината е някъде по средата.
Ако си спомняте един минал Сървайвър - Герито - фитнес модела, имаше доста проблеми със зъбите. Падаха наляво, надясно, затова мисля, че в тази статия дето си чел има доза истина :)

06.03.10
09:19

Хората, които имат проблеми с бъбреците пият само и единствено минерална вода.
Хисарска или Горна баня.
По лекарско предписание и то за цял живот.
Имате ли си идея какво пиете от чешмата всеки ден и то с литри?
И какво е отражението на боклуците във водата върху вашия организъм, конкретно върху бъбреците?
Подаграта, като заболяване, се получава в резултат от системно прекаляване с месо и алкохол. Години наред. Че то ако беше толкова трудно да се изхвърля излишния белтък от организма - тази болест нямаше да я има - всички потенциално болни от нея щяха да са измрели много преди  да се разболеят от нея.

06.03.10
10:15

А на мене ми е интересно, като постоянно се спекулира относно вредите от протеина и диети и т.н. Изказванията на простите лични лекари и други лекари с абсолютно нулева хранителна култура, как се умира от яйца и тем подобни и 1 лекар като ми изтърси, че трябва да се яде “нормално”,”като хората” - надали е имал впредвид пилешко, яйца, месо, овес - става дума, че за масата нормалното хранене е всичките му видове боклуци и т.н. и всичко друго изглежда ненормално, както според моите съученици е просто крайно фрапиращ факта, че чак страшен, как няма да изядеш половин заводски хляб на ядене. Аман от такива теми за вредите от добавки и протеина в частност. Ами то протеинова пудра на някоя доказана марка, със сигурност е в пъти по-добра суровина от някое долнопробно “месо”.

06.03.10
12:19

И все още (през целия ми живот) не съм чул/видял обоснована аргументация ,доказваща вредата от протеина на пудра.Говорим за препоръчителните дози ,разбира се.В ежедневието ни приемаме какви ли не боклуци ,но повечето хора не си дават сметка и не се лишават от нищо.Ще тръгна от “най-полезното” - да си изберем киселото мляко (купешкото).До каква степен човек може да има доверие на този продукт ,закупен от магазина?И ако някой смята ,че това е чисто ,подквасено мляко , то ще му кажа ,че жестоко се заблуждава.Харесайте си който и да е продукт от магазина и ако малко се позамислите за състава му ,ще стигнете до интересни изводи.Взех си една кутия протеин на прах ,но вече силно се съмнявам дали да я допия.И все пак какво ни остава да ядем?Освен да ходим всички на село и да си берем плодовете от дърветата ,да си доим козите и кравите собственоръчно ,друго не ни остава.

Темата е доста интересна.Лично и аз съм също привърженик на мотото “Визия и здраве”

06.03.10
17:10

Kennel, защо не искаш да си пиеш протеина? Нещо марката ли или?
То е всеизвестно, че качеството на масовите храни никакво го няма напоследък, производителите целят само визия и дълготрайност. Полезността на храната и другите важни за здравето фактори са на заден план.
Ей най ме ядосват рекламите на “здравословните зърнени закуски” с “фибри” на продуктите на Нестле, Активията на “Данон” и другите подобни, дето ако ги ядеш 3 седмици ставаш безсмъртен..или ти връщат парите :)
Ами като искаш истински продукти - качи се на колата до някое село и си зареди хладилника с истинска храна (но не всичко го има в селата) :)

06.03.10
21:18

mitaka101, мисля че чешмяната вода е най-биваща в случая, защото е най-слабо минерализирана и често хиперхлорирана (елиминира се проблемът с инфекциозните болести, макар и за сметка на вкуса). Бил съм в стари блокове в София (жк.Света Троица) и водата от потока “за пиене”- дето идваше към кухните, беше перманентно жълта и отвратителна на вкус, заради локални проблеми с корозия или не знам си кво точно в блока. А тази към кенефите пък нямаше нужда от коментар- пускаш си сифона и ако е била по-светла урина, на нейно място идва двойно по-жълта вода. Проблемът се реши с някакви генерални промени във водопроводите -от 1ви до 8 етаж. Мисълта ми беше, че ако в даден блок нещата са като гореописания случай, може би тогава ще говорим за вреда от пиене на чешмяна вода.
И бабите знаят относно “смяната на водите” - редуване месец чешмяна, месец минерална (минералните също се сменят). Едно време хората са умирали от пневмонии, а не от бъбречни кризи, а водата им е била яко зле по всички показатели.

06.03.10
22:22

казано от deiman на 06.03.10, 17:10:

Kennel, защо не искаш да си пиеш протеина? Нещо марката ли или?
То е всеизвестно, че качеството на масовите храни никакво го няма напоследък, производителите целят само визия и дълготрайност. Полезността на храната и другите важни за здравето фактори са на заден план.
Ей най ме ядосват рекламите на “здравословните зърнени закуски” с “фибри” на продуктите на Нестле, Активията на “Данон” и другите подобни, дето ако ги ядеш 3 седмици ставаш безсмъртен..или ти връщат парите :)
Ами като искаш истински продукти - качи се на колата до някое село и си зареди хладилника с истинска храна (но не всичко го има в селата) :)

Марката си е добра (America whey на ASN) ,но просто ,четейки теми като тази ,силно се разубеждавам и се раждат съмнения из главата ми.И все пак ,ако трябва конкретно да коментирам темата - то е ясно ,че правилният избор е здравето ,но има доста манияци ,които не споделят мнението ми.Неприятното е ,че е почти невъзможно да отстраним всичко вредно от менюто си.

06.03.10
23:12

чешмяната вода е най-биваща в случая, защото е най-слабо минерализирана и често хиперхлорирана (елиминира се проблемът с инфекциозните болести, макар и за сметка на вкуса).

Сложи си едно вълмо памук на крана, увит с марля или бинт и след няколко дни го свали и виж какво е събрал. И всичкото това го пиеш ден след ден. И това е само от НЕпречистена механично вода. За химично не коментирам. ЕТО МАЛКО ЗА ХЛОРТА:

ПИЕНЕТО на хлорирана вода, къпането и дори разходката край басейни, пълни с нея, увеличава риска от появата на рак и води до свръхпроизводство на свободни радикали, които ускоряват стареенето.
Такава вода стимулира артериосклерозата на коронарните артерии и гениите мутации, предизвиква спонтанни аборти при жените, повишава нивото на лошия холестерол и втвърдява артериите.
Вдишване на водни пари, инхалацията, контактът на кожата с вода и директното поглъщане провокират меланомите и рака на пикочния мехур. Откритията са на група американски учени и 12 испански болници, онкологични центрове и университетски департаменти по клетъчна и молекулярна биология.

Хлорорганичните вещества, попадащи в нашия организъм с питейната вода, са мастноразтворими. Това означава, че се натрупват с течение на годините в мастната тъкан. А през пролетта, когато се стопят снеговете, от реките и езерата потичат още много отровни химикали, с които се обработва земята. Тези вещества постъпват във водопроводната вода. Хлорирането с нищо не им пречи, защото филтрите не ги задържат. Цялата тази химическа мръсотия се натрупва в голяма доза и се изхвърля навън чрез различни кожни проявления.
Дори алергията по отношение на яйца и шоколад се провокира от постоянното постъпване на хлорни организми от водопроводната мрежа. И чак след това може да се засили от някаква храна.
ПИТЕЙНАТА ВОДОПРОВОДНА ВОДА НАМАЛЯВА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ЖИВОТА
Водопроводните станции още повече замърсяват водата. Водопроводните тръби са от желязо. Освен това водата се хлорира и се обработва с алуминиев сулфат. Така тя се оказва 20 пъти по-мръсна от чистата кладенчова и изворна вода.
Но на всички ни е ясно, че водата трябва да се чисти, за да се избегнат холерата и дизентерията. Получава се затворен кръг - холера и дизентерия няма да се появят, затова пък след 20 години ще нарасне смъртността от рак. Звучи отчайващо, но учените са направили и други открития, което им дава основание да твърдят, че питейната водопроводна вода е един от основните фактори, влияещи на продължителността на човешкия живот.

Ако пиеш по 2 литра вода (дори под формата на други течности) на ден за 60 години ще изпиеш 43800 литра.
И ако тази вода съдържа отпадъци и мръсни съставки - ти ги вкарваш в своя организъм.
И естествено, това не остава без следа.
Столичната РИОКОЗ има постоянен мониторинг на чешмяната вода и дори публикува отчети от него. Има интересни неща в отчета за миналата година, например колониите бактерии в обществените водоизточници - по едно и също време (месец) бум на едни и същи колонии бактерии в различни краища на Сф. Естествено това не се дължи на централното водоснабдяване, нали!
Ето тук е отчета, всеки може да го прочете: http://www.sriokoz.com/?wetid=21
От Софийска вода твърдят, че качествата на питейнат вода се влошавали заради остаелите сградни инсталации. Били стари. И са грижа на гражданите.Добре, има 20-30 метра тръби в сградата и те са проблем. А останалите 10-15 КИЛОметра тръби до сградата не са. Въпреки, че повечето са по-стари. И са грижа (и задължение) на Софийска вода, което автоматично ги прави невинни в обогатяването на минералния състав на чешмяната вода...
А по отношение на смяната на водата - и аз я сменям. 3 вида минерална и 2 вида изворна, но НИКОГА чешмяна в последните 10 години. А може би не трябва да я сменям - както и преди писах, докторите препоръчват за бъбречно болните да пият само и единствено Хисарска минерална вода (или Горнобанска, като най-близка по състав) до живот. Именно защото имат проблеми с бъбреците.
Не налагам мнението си, не съветвам кой какво да пие, просто споделям информация.

08.03.10
14:03

Сега имам един много важен въпрос, защото снощи щях да умра, закараха ме чак в спешното. Абе направо ми се еба майката с две думи. Пия креатин монохидрат - вчера през деня ми беше единствения ден в който не се храних добре, защото нямах много време, вечерта докато си бях вкъщи , изпих един креатин с супена лъжица мед и супена лъжица сироп за кашлица в които имаше ефедрин, през деня изпих и чаша кафе, изпуших и един джойнт за лека нощ и както си стоях на пс-то като ми се разхлопа сърцето щеше да гръмне,ей хора имах чувството че умирам, всичките ми мусколи в цялото тяло получиха някакви спазми .Обадих се на приятелката ми и ме закара в спешното, казах им всичко това , взеха ми изследвания кръвното ми е беше 150/80 , захарта е добре, хормоните също. От какво ще се е получило това, днес лицето ми е леко изприщено и сърчицето ми го чувствам едно такова измъчено, възможно ли е да съм получил някой инфаркт ли какво. Лекарите не казаха такова нещо , ама като си знам родната медицина как да им вярва човек ?!

08.03.10
14:10

Забравих да кажа ,лекарите ми казаха , че целите ми мусколи треперят защото им е било нужно да изразходят натрупана енергия. АМа каква ти енергия бе, при положение че аз не можех да говоря направо, стоях 30 мин под студения душ . Почти ми е ясно че е от тоя креатин, ама грешката дали е била в това че съм го изпил и сам си останал седнал без да извършвам никакви движения? И понеже задържа вода, по този начин да е задържал и кафето и ефедрина и да съм луднал. Аз така си обяснявам нещата. Сори че пиша малко разхвърляно, но не мога да си събера главата.

08.03.10
14:21

Кафе, плюс сироп с ефедрин, плюс джойнт :lol: И ти реши, че креатина ти е проблема? :lol:
П.П. Аз като изпия повечко кафе и почва да не ме свърта на едно място.

Мнението беше редактирано от Петко К на 08.03.10 14:22.

08.03.10
15:57

О_о

08.03.10
16:59

яжте пийте тренирайте забавлявайте се и не му мислете толкова.
Това е моя съвет рано или късно всички ще умрем  :-P

08.03.10
22:03

Кафе, плюс сироп с ефедрин, плюс джойнт LOL И ти реши, че креатина ти е проблема? LOL

Ако беше теглил и една линия креатина съвсем щеше да те увреди...

HE

09.03.10
08:33

Супена лъжица креатин - от колко време го вземаш така и по колко такива лъжици дневно? Зареждаща фаза правил ли си с такива дози от по една супена лъжица?
Предполагам е монохидрат?

09.03.10
08:43

Даже не мога да разбера как ти е дошло на ум докато пиеш монохидрат да пушиш коз. Монохидрата задържа вода, а коза те дехидратира, а какво да говорим, и за останалите неща, които си пил.

09.03.10
11:09

@head_hunter - той каза креатин със супена лъжица мед, а не че е изпил една супена лъжица креатин :)
От време на време и на мен ми се разтуптява сърцето, но основно като прекаля с кафето - пия по 3-4 на ден + чайове. Наркомания, какво да се прави.

@princo - ето виж - смесват се монохидрат и коз, така се поддържа хомеостазата :)

HE

09.03.10
11:17

казано от deiman на 09.03.10, 11:09:

@head_hunter - той каза креатин със супена лъжица мед, а не че е изпил една супена лъжица креатин :)
От време на време и на мен ми се разтуптява сърцето, но основно като прекаля с кафето - пия по 3-4 на ден + чайове. Наркомания, какво да се прави.

@princo - ето виж - смесват се монохидрат и коз, така се поддържа хомеостазата :)

При начина му на писане май си е в реда на нещата да си помисля, че е пил супена лъжица креатин  :lol:
Имам един истински случай за креатин със супената лъжица ама май е за бисерите  :lol:

09.03.10
11:19

Хаххаахах и какво стана с тоя със супената лъжица? 100% болки в корема и разстройство :)

HE

09.03.10
16:50

казано от deiman на 09.03.10, 11:19:

Хаххаахах и какво стана с тоя със супената лъжица? 100% болки в корема и разстройство :)

Заедно с високо кръвно. На един приятел, който се запали по фитнеса покрай мен и вече има приличен стаж, му подарявам около 950 гр. микронизиран монохидрат. Пича обаче не разбрал, че имам в предвид чаена лъжичка и хванал супената. Два дни издържал на стомашното разстройство стоически, но на третия ден феноменално вдигнал кръвно в ненормални граници.  :lol:
За това си помислих, че е често срещан бъг.  :lol:

12.03.10
15:13

Ххахахахха, ето затова трябва да се чете етикета, да няма такива бъгове :)
Какво стана с темата - много е интересна, а не пишете.
Като стана въпрос за вреда за здравето се сещам за първия креатин който пих. Няма да кажа марката, за да не засегна нечии интереси, но от него ми излезнаха ужасни пъпки по гърба - ето това според мен си е вреда - това показва, че тялото има проблеми с тази добавка. Затова я спрях - подарих я на приятел, той си я изпи без проблеми кутията. Явно на всеки му се отразява различно - има различен толеранс.
Друго - от гейнър на българска фирма - е няма такива газове братче. Неможех спокойно да излезна на кафе, защото не можех да се стискам 30-40мин без да обгазя положението, бях се подул като плондер. Също от овесени ядки - не се търпи, а познавам хора дето яко набиват такива храни и добавки и нямат такива проблеми. От тогава - само протеин и креатин на определени марки.

Вие имали ли сте някакви “странични ефекти” от дадени добавки или храни?

Мнението беше редактирано от deiman на 12.03.10 15:15.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1