12.03.10
18:20
Здравейте,ще изложа примерно дневно меню за НВД.
Бих искал да споделите,дали има нещо за коригиране.Вече с такава храна карам 35 дни и за сега съм доста доволен, но сега започва най-трудното за чистене,а именно тънкия пласт мазнина който седи над пресата.
07:00 - 30гр. протеин,50гр. овес
10:30 - 120гр. пилешка пържола,30гр. шам фъстък
14:00 - 120гр. пилешка пържола,30гр. шам фъстък
15:30 - 200гр. извара,40гр. ориз(суров),чаша кафе
- Тренировка
18:15 - 30гр. мед,30гр. протеин
19:30 - 130гр. херинга
21:30 - 250гр. пилешко месо,зелева салата
24:00 - 200гр. извара,10 маслини
Протеин - 220гр.
Въглехидрати - 90гр.
Мазнини - 70гр
1900 калории
Висок съм 180 см,75 кг
Добре е... обаче аз бих хапнал 3-4 белтъка или цели яйца в 15:30 вместо извара. По добре е за преди тренировка.. той е бърз протеин и до тренировката ти ще бъде усвоен.. А казеин-а от изварата едва ли. Тя е за през ноща.
Да ти кажа умишлено ям тогава изварата,при това без мазнини,за да не забавят още повече усвояването и.
След като я изям,докато започна да тренирам минава 1 час,след което силовата тренировка и 30те минути велоергометър отнемат още час и половина.Общо се получават плюс-минус 3 часа до следващото хранене.Затова изварата преди тренировка я ям,един вид през това време тялото ми да се снабдява постоянно с протеин.
П.п. Освен това,кафето ускорява усвояването и,пък и съм на 16 години и метаболизмът ми е доста бърз в момента.
Мнението беше редактирано от vortex на 12.03.10 18:51.
мм Може би си прав, аз просто съм останал с впечатление че по добре да почнеш тренировка с вече усвоена храна 1:30-2:00 часа след. Че да може организма ти да си работи по чистенето и горенето на мазнини, а не да обработва хранителните в-ва. Това, става въпрос за период на чистене.
Незнам.. поправете ако греша. Но пък ти си както каза, млад и зелен и метаболизма ти си е забързан. Така че може би не е такъв проблем :)
казано от Draken на 12.03.10, 18:57:
мм Може би си прав, аз просто съм останал с впечатление че по добре да почнеш тренировка с вече усвоена храна 1:30-2:00 часа след. Че да може организма ти да си работи по чистенето и горенето на мазнини, а не да обработва хранителните в-ва. Това, става въпрос за период на чистене.
Незнам.. поправете ако греша. Но пък ти си както каза, млад и зелен и метаболизма ти си е забързан. Така че може би не е такъв проблем :)
Може ли да видя, какъв е протеина дето зимаш, че ми стана интересно?
13.03.10
08:07
на 16 години ндв-та спазва ;)0
казано от cecowe на 13.03.10, 08:07:
Какво значение имат годините ? След като човек иска да изглежда добре,няма граница ( особено възрастта).Стига с тъпи мнения
Взех си л-карнитин днес,на таблетки.Кога и по колко ще е най-добре да го приемам?
Засега смятам сутрин преди закуска,преди обяд,преди тренировка и вечер преди лягане.
Мнението беше редактирано от vortex на 13.03.10 11:27.
13.03.10
20:41
казано от Fantaa на 13.03.10, 08:27:
Какво значение имат годините ? След като човек иска да изглежда добре,няма граница ( особено възрастта).Стига с тъпи мнения
Tи да не си от неговия клас?
Боже господи,cecowe,какъв ти е проблема бе?Да беше казал нещо полезно вместо да спамиш.
казано от Fantaa на 13.03.10, 08:27:
Проблема е че не се е развил още за да експериментира.
Хранене с читава храна (пък била тя и НВД), в сравнение с това, с което се хранят повечето от хората на неговата възраст - имам предвид Макдоналдс, всичките кифли, вафли, кроасани, сникерси, пици, кола и т.н.
Ти кое би предпочел?
казано от Петко К на 13.03.10, 22:27:
Хранене с читава храна (пък била тя и НВД), в сравнение с това, с което се хранят повечето от хората на неговата възраст - имам предвид Макдоналдс, всичките кифли, вафли, кроасани, сникерси, пици, кола и т.н.
Ти кое би предпочел?
Точно така е .Предпочитам сина ми да е на НВД, макар и в пубертета, отколокото сега да се чудя как да го накарам да тренира за да свали кифлите и баниците които му прецакват хормоните. Да не говорим, че ме гледа странно като му обяснявам, че за да има мускули трябва да яде месо, а не вафли
Ами не знам. Все си мисля, че въглехидратите са жизнено важни за развитието. Лично аз затъпявам от НВД...
Това си е твой проблем :)) Верно с НВД не трябва да се прекалява. Правиш 2 месеца цикъл с него и почиваш(сменяш на друг режим). Особенно за младежи. Аз това бих препоръчал на всички решени да отслабват и да чистят. Правилното и спазване и прилагане върши чудеса. Но дори и аз усещам вече негативният и ефект след 3 месеца. Отслабнах силово, и резултатите ми (имам още да изчиствам) започват да се тътрят доста по бавно от колкото в началото. (2-рият месец е най - силен). Но пък не се чувствам по тъп, всеки случай.
Април ще обърна на въглехидратна ротация.
@famo0us - Scivation whey пия :)
Мнението беше редактирано от Draken на 14.03.10 08:50.
Винаги съм ял каквото поискам и ми се яде.Сега просто съм решил да изкарам пресата и не мисля,че храната ми е чак толкова ощетяваща организма.От следващата седмица ще карам за 10 дни РБД,в някои дни ВВД, и после за около още месец ще си карам пак НВД.Чувствам се доста добре,ако усетя негативни ефекти ще спра.
Мнението беше редактирано от vortex на 14.03.10 09:11.
казано от vortex на 12.03.10, 18:20:
Здравейте,ще изложа примерно дневно меню за НВД.
Бих искал да споделите,дали има нещо за коригиране.Вече с такава храна карам 35 дни и за сега съм доста доволен, но сега започва най-трудното за чистене,а именно тънкия пласт мазнина който седи над пресата.07:00 - 30гр. протеин,50гр. овес
10:30 - 120гр. пилешка пържола,30гр. шам фъстък
14:00 - 120гр. пилешка пържола,30гр. шам фъстък
15:30 - 200гр. извара,40гр. ориз(суров),чаша кафе
- Тренировка
18:15 - 30гр. мед,30гр. протеин
19:30 - 130гр. херинга
21:30 - 250гр. пилешко месо,зелева салата
24:00 - 200гр. извара,10 маслиниПротеин - 220гр.
Въглехидрати - 90гр.
Мазнини - 70гр
1900 калорииВисок съм 180 см,75 кг
Мазнините не трябва ли да са ти 110 гр
И за този ръст ОКБ-то ти трявба да е 2400, а не 1900.. .
Извинявам се че се бъркам в темата , но на НВД е била майка ми и свали 20 кг .... Но след това започна да има проблеми с бъбреците и черния дроб точно от тази диета . Мисля че НВД не е за всеки така че внимавайте да не си разбиете здравето.
казано от Liliana89 на 15.03.10, 07:00:
Извинявам се че се бъркам в темата , но на НВД е била майка ми и свали 20 кг .... Но след това започна да има проблеми с бъбреците и черния дроб точно от тази диета . Мисля че НВД не е за всеки така че внимавайте да не си разбиете здравето.
Това твьрдение може да е толкова вярно, колкото може да е вярно, че има извьнземни.По принцип може и да се случи, но не се знае дали майка ти е правила НВД-то както трябва, второ идва и генетичната предразположеност, защото според мен е абсурдно, ако си сьс здрави органи да ти стане нещо, особено на черния дроб.Ако е свалила 20 кг за месец, НВД ли е това?Ако е свалила прекалено рязко количеството мазнини, в което се сьмнявам, може да и пострадат бьбреците, защото те се намират изцяло в мазнини в тялото, но дьлбоко се сьмнявам, че е заради НВД
Виж сега аз няма да споря , но всяка диета е според организма на човек. Т.е. за да намериш правилната диета трябва да изпробваш всичко и да видиш как ще ти повлияе . Но такива твърдения че с НВД всички отслабват и остават здрави просто не мога да възприема. Естествено че се отслабва нали се ограничаваш от почти всичко ....По мое мнение тези диети са зза болни мозъци или за хора с много над нормата тегло. Извинявам се ако засягам привържениците на строгите диети
Лилияна :) ,права си донякъде,всичко е индивидуално.Директно с НВД да се почва,ако целиш да отслабнеш значително не е най-добрият избор.Пък и се съмнявам преди да започне НВД да е яла много белтъчини.С бъбреците проблема може да е точно заради белтъците,ако изведнъж е започнала да яде големи количества,пък и вода пила ли е достатъчно?
Другото което е,аз не свалям 20 кг за месец все пак :) ,ами чистя.За 40 дена съм -3 кг и почти съм изкарал пресата вече.
Лично на мен диетата ми понася доста добре.
Супер е хапването и резултатите - стрени се за около 1лб на седмица, а не както всички тръбят по 1-2кг на седмица с огромен дефицит на калории и така. Втория начин вече е нездравословен.
казано от Giovane на 15.03.10, 19:20:
Супер е хапването и резултатите - стрени се за около 1лб на седмица, а не както всички тръбят по 1-2кг на седмица с огромен дефицит на калории и така. Втория начин вече е нездравословен.
Мерси.Хранителните ми стойности през деня,а и режима като цяло е като твоя почти и мисля че мн. добре разбираш за какво става дума :) .
Ами долу- горе с изключение на това, че аз не съм фен на НВД и просто правя дни с 100гр карбс (кардио дни) и дни с 150гр карбс (тренировъчни) и си мисля, че това е перфектния начин. Използвам въглехидратите за енергия като държа глюкогена сравнително на ниски нива. Междудругото, наистина доста почнах да разбирам и чета, така че е само въпрос на време да се изчистя както искам или поне така се надявам ;р
казано от Liliana89 на 15.03.10, 15:25:
Виж сега аз няма да споря , но всяка диета е според организма на човек. Т.е. за да намериш правилната диета трябва да изпробваш всичко и да видиш как ще ти повлияе . Но такива твърдения че с НВД всички отслабват и остават здрави просто не мога да възприема. Естествено че се отслабва нали се ограничаваш от почти всичко ....По мое мнение тези диети са зза болни мозъци или за хора с много над нормата тегло. Извинявам се ако засягам привържениците на строгите диети
Да, всички ще отслабват и всички ще са здрави, но само ако разберат принципите и ги приложат правилно. Индивидуалност винаги има, но общите принципи са валидни за всички. Би ли написала едно примерно меню - как се е хранила майка ти?
Те майките си падат по Дюкан, сигурна ли си, че не говориш за него :)
казано от Flask на 15.03.10, 22:29:
Те майките си падат по Дюкан, сигурна ли си, че не говориш за него :)
Еми той Дюкан си е супер секси тип, няма начин да не си падат по него.:)
Лили, от кое се лишаваш в НВД?Не говори като не си запозната.Приемат се витамини, мазнини, протеини, достатьно вьглехидрати, течности, прави се кардио.Знаеш ли колко добре се причиства организма с този режим?Токсини и всякакви гадости изчезват.Пак ти казвам, че когато човек твьрди нещо излага и фактите и детайлите, а не просто да хвьрлиш едно обвинение без никаква друга информация.20 кг за месец, два, три е много за НВД.Майка ти ако е яла 1 кофичка мляко, 100 гр месо, 1 киви и си мисли, че прави НВД.....Много добре знам как разсьвдават повечето жените - колкото по-малко храна, толкова повече свалени килограми.Еми не става
Добре де , моето мнение не е професионално , просто е мое мнение. И да .... допитах се отново до майка и е ставало дума за Дюкан , не за НВД .... но аз незнам защо никога не съм правила разлика между двете ..... Извинявам се , пак се оплесках :( Сега е момента някой да ме светне за разликата ...
Мнението беше редактирано от Liliana89 на 16.03.10 19:58.