13.03.10
19:26
днес докато бях в финтеса една от криентките попита кой от двата уреда е по добър и инструктора който беше там каза е кростренажора не върши никаква работа и само се “мяткаш” на него и нищо друго. и сега се чудя дали наистина е така? като се разрових из нета има добри отзиви и за колелото и за тренажора.
На Кростренажора тренираш много повече мускулни групи - бедра, ханш, гръб, рамо, ръце.
На велото - само бедра.
Категорично крос-а е по-добрия уред за кардио. Велото се предпочита пред него само при някакви травми по двигателния апарат, ако трябва да правиш натоварване с много малка тежест. Например при болки в ставите на краката. На крос-а натоварването е от тежестта на цялото тяло, а на велото - колкото сложиш - тажестта ти е на седалката. И втори вариант за предпочитане на велото пред кроса - при специализирани тренировки за велосипедисти :)
14.03.10
06:23
Две ръце за кростренажора.
Интересни мнения изказват инструкторите при вас.
14.03.10
09:15
Кростренажорът е много по-добра идея и според мен. Велоергометърът не ме натоварва така комплексно и ефективно както кростренажора, определено “хвърлям” по-малко пот на него. Ако имам възможност за избор - няма да докосна велоергометър.
благодаря ви за отговорите. по принцип и аз харесвам повече тренажора защото ме натоварва повече. просто се зачудих защо инструктора изказа подобно мнение при положение че в самата зала има 6 тренажора и само 2 колела.
14.03.10
09:55
казано от roberta на 14.03.10, 09:45:
...Просто се зачудих защо инструктора изказа подобно мнение...
Пишман-инструктори има на доста места, за съжаление. За да даваш съвети във фитнеса ти трябва много повече от основни познания за предназначението на уредите в залата. Лошото е, че много хора не оценяват това и тези, които наистина имат нужда от малко съдействие, могат да попаднат на неподходящ човек. Говоря съвсем принципно, разбира се.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.03.10 09:58.
14.03.10
12:50
да не попадаш на инструктор дето не знае и уредите как се използват ;-P
пък “най-готиното” при нас-до към обяд в залата е само чистачката и ако си нов/а...боже опази :ohh: