19.02.10
13:57
По принцип имам добре развити мускули на краката,стегнати са,но най-проблемната ми зона е вътрешната част на бедрата-предполагам както и на повечето жени.Въпросът ми е как се стяга,при мен лично стои точно като отпуснато.На 19 години съм,ходила съм на фитнес преди година и половина за около 2-3 месеца,винаги в началото съм много ентусиазирана,но никога не съм била със силна воля и постоянство,затова и не съм успяла да постигна това,което искам.Сега обаче от 4 дни съм започнала с редуциран хранителен режим,правя упражнения вкъщи и след 5-6 дни някъде започвам с фитнеса.Искам да тренирам главно крака,дупе и корем.Наблюдавам се,когато качвам или свалям килограми и съм забелязала,че трупам главно на любовни дръжки и корем.Теглото ми винаги е варирало между 52-55 кг,висока съм 165 см.Правилно ли е да се насоча към интензивни кардио упражнения + силовите в комбинация с диета-за да не се получи рязко отслабване като за начало съм започнала с ограничаването до минимум на сладко,хляб и тестени изделия.
19.02.10
14:49
“Правилно ли е да се насоча към интензивни кардио упражнения + силовите в комбинация с диета-за да не се получи рязко отслабване като за начало съм започнала с ограничаването до минимум на сладко,хляб и тестени изделия. ” - Това е засега най-правилното, което са измислили специалистите.
А за бедрата:
Мазнините по бедрата (само за жените важи) и долната част на корема ( и за двата пола - предполагам заради дете-създателни функции) се махат последни (за съжаление).
21.02.10
11:52
жени,момичета,моля ви-тялото не е само крака и задник
ТРЕНИРАЙТЕ ГОРНАТА чАСТ също толкова интензивно зада има някакъв баланс
ако имаш пари и време за фитнес е направо богохулство да не намериш и воля
за вътрешната част вкъщи-балетен клек 4-5 по 20+(напади до причерняване)+обикновен клек 4,5 по20 с тежестта на тялото+качване на стъпала или каквото там намериш за удобно
вътрешната част се стяга на специална машина-аз вече правя с всичките плочки и ми е леко
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.02.10 11:58.
14.03.10
19:02
ще започвам 3 седмица редовно във фитнеса,цялостен ефект виждам,но имам чувството,че никога няма да изчистя корема ! Спряла съм сладкото,хляба,бързите закуски,газирано само ако пия алкохол.Ям общо взето кисело мляко с овесени ядки,кашкавал,салам и примерно зелева салата с моркови,също така за това време съм яла и 2-3 пъти ориз,което смятам,че също ми е грешка.Тренирам 4-5 пъти седмично,на всяка тренировка поне 30-40 мин ходене на пътеката,после силовите упражнения и накрая пак кардио около 15 мин,защото съм се изморила.Прекалено рано ли е за резултати или нещо куца в храненето и тренировките?
На 165 и 50 килца надали е толкова мазно, колкото го изкарваш, не е много хубаво някой женски крак адски релефен и с вени и т.н.
Иначе за упражнения - може да пробваш сумо тяга и индуктор машина.
14.03.10
19:47
ами всъщност са 54 преди 4-5 дена като се теглих....и наистина не е толкова мазно,но коремните мускули са стегнати и не могат да се покажат точно заради подкожните мазнини.
казано от Миsh0 на 14.03.10, 19:41:
На 165 и 50 килца надали е толкова мазно, колкото го изкарваш, не е много хубаво някой женски крак адски релефен и с вени и т.н.
Иначе за упражнения - може да пробваш сумо тяга и индуктор машина.
Също така, и пълен клек (клек до пълно сгъване на краката), с по-широк разкрач от раменете, малко по-широк долу-горе с по 5-10 сантиметра от към двете рамене настрани, също така разтваряш и пръстите леко навън, така работиш върху адукторите.
15.03.10
12:12
първо адски ти е рано за резултати
не се мери с момчетата дето се трансформират за 1месец
6мес са период в който да видиш забележима разлика
моят съвет е да разделиш кардиото от силовата тренировка
примерно да го правиш в почивните дни
или ако не може-задължително след тренировката
все пак кардиото много изпива силата за тренировка с тежести и намалява резултата
и като имам предвид кардио става въпрос за сериозно каране/тичане и т.н. без говорене по телефона, дъвчене на дъвка и четене на списание
и не вярвай ако ти кажат че може да се изчисти само корема без цялостна загуба на тегло
и вкарай в менюто малко по-солидна храна-месо яйца мляко мед
тревите и салатките не дават много сила и не градят мускули :P
За жените най добре да се тренира цялото тяло в една тренировка - 3-4 пъти седмично, всяка тренировка да се редуват различни упражнения. Също така овесените ядки да се смесват с вряла вода, а не с мляко.
казано от Vladimir Stoyanov на 15.03.10, 21:13:
За жените най - добре да се тренира цялото тяло в една тренировка - 3-4 пъти седмично, всяка тренировка да се редуват различни упражнения. Също така овесените ядки да се смесват с вряла вода, а не с мляко.
А може ли да се обосновеш? И по двата въпроса, но първият (за тренировките) е по - важен.
Когато се тренира цялото тяло в една тренировка, могат да бъдат вкарани най различни методи. Всеки път да се започва с различна мускулна група, да се прави кръгова трнеировка, веднъж по малко друг път повече повторения, тренировка само с тежеста на тялото, може да се проведе само кардио тренировка, ако в този ден тялото няма нужда от силова тренировка. Вариантите за трнеиране на пръв поглед са мако, но ако помислим това не е така. Ето един пример, нищо че се изпълнява от мъж.
http://vladimirtraining.blogspot.com/2009/07/blog-post_1298.html
Едно добро начало за силова тенировка 3 пъти седмично е клек , флайс от полулег, пул даун с тесен подхват, пул оувър, обръщане на щанга, бицепс и трицепс в супер серии и повдигане на краката от вис за корема, а не коремни преси защото много се натоварва гръбначния стълб при жените.
Овесените ядки в комбинация с кисело мляко се усвояват по бавни и корема се подува, най добре е в микровълновата фурна с 200 мл вода да се залеят за 2 минути, след което се прибавя малко мед и канела за овкусяване, преди тренировка всеки път удрям по една купа и нищо друго, защото тренирам сутрин от 7. След това вече малко добавки, според това кой с колко пари разполага.
По темата мног може да се пише, това е само нещо като увод.
16.03.10
08:48
Закусих 2 варени яйца и купичка овесени ядки по този начин с гореща вода и много малко мед-беше ми много по-вкусно и вече така ще ги ям.Добър ли е този вариант за закуска?Също искам да попитам проблем ли е,ако 2 дена по ред не отида на фитнес,защото просто нямам възможност тази седмица.Както бях споменала спряла съм да ям всякакъв тип готвено от рода на мусака,ориз,спагети,тестени изделия,но след 2 седмици ми предстои да си отида в родния град и предполагам,че в менюто на майка ми няма да отсъстват :D много ли ще си разваля хранителния режим,ако хапна по малко 2-3 пъти....хубавото е поне,че покрай Великден има много яйца и марули :D
Варианта за закуска е идеален. Това, че няколко дена няма да ходиш на фитнес не е страшно. Ако много ти се тренира - тренирай с тежеста на тялото - лицеви опори (ако можеш да прави, ако ли не започвай по 1-2 повторения в 4-5 серии), Клекове с подскоци, клек и напад едновременно, столче за 3 серии по 3 минути - клякаш и си опираш гърба в стената, все едно стоиш на стол, друго яко упражнение е американски подскоци - от лицева опоара се изправяш и скачаш нагоре с изпъбати ръце и после отново в положение на лицева опора, тук се тренира за брой повторения за 1 минута, но в началото карай по полека. Скачане на въже и изкачване по стълби е суер кардио,което е много по ефективно от модерните варианти на бягаща пътека и велоергометър и не се налага да харчиш пари за зала.
16.03.10
09:08
ами да,ще си спра асансиора
16.03.10
10:55
владо,признавам ти че имаш много по-голям опит в тренировките от мен и изглеждаш супер
но все пак съм жена и тренирам редовно и не мога да се съглася с тренировката която описваш
моля да не ми “теглиш една” че те критикувам ;-P
“Едно добро начало за силова тенировка 3 пъти седмично е клек , флайс от полулег, пул даун с тесен подхват, пул оувър, обръщане на щанга, бицепс и трицепс в супер серии и повдигане на краката от вис за корема, а не коремни преси защото много се натоварва гръбначния стълб при жените. “
клек-ок
но преди да почне флайс момичето трябва да има някакви мускули на гърдите а това е съвсем неразвита група при нетрениращи жени-затова според мен да започне с изтласкване с дъмбели
пул даун-с тесен подхват ще прави само на бицепси пак поради горната причина-липса на мускули и ще се изгърбва како не трябва-затова да е с широк хват и зад врат
пул оувър изобщо не бих препоръчала на някой начинаещ
обръщане-не го правя-не го коментирам
бицепс и трицепс=ок но защо не отделно по 1 упражнение?
а за коремните преси-вярно че някои мацки така сядат че сгъват само кръста,вместо да държат мускулите в постоянно напрежение
но не мога да се съглася че е така при всички жени.никога не съм имала проблем да ги правя както трябва
може да добави класически движения-разтваряне с дъмбели встрани или преси
сгъване за задно бедро
и малко хиперекстензии
а изброените:” Клекове с подскоци, клек и напад едновременно, столче за 3 серии по 3 минути - клякаш и си опираш гърба в стената, все едно стоиш на стол, друго яко упражнение е американски подскоци - от лицева опоара се изправяш и скачаш нагоре с изпъбати ръце и после отново в положение на лицева опора, тук се тренира за брой повторения за 1 минута, но в началото карай по полека”-са супер ама съм убедена че жена която НИКОГА не е тренирала функционално и ИЗОБщО не е тренирала горна част няма начин да ги изпълни
разбира се ,всеки си има методики
а аз споделям лично виждане породено от няколко години наблюдения над не/ефикасно трениращи мацки
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 16.03.10 11:00.
16.03.10
11:08
може ли да дадеш мнението си относно начина на хранене...искам да знам за наистина ефективни неща от редовно трениращи жени...и подчертавам жени ! Моите главни цели са да се изчистя и да стегна крака,корем и задник.Май с краката се получава най-лесно :)
Мнението беше редактирано от Nadencetoo на 16.03.10 11:09.
В никакъв случай не бих теглил майни. Но повечето жени не тренират както трябва и постоянно мрънкат, че нямат резултати и дори някои обвиняват, че продуктите , които си купуват не действат. А масово жените си купуват хранителни добавки за отслабване. Но трябва да се разбере, че без тренировка не става. И особено за краката. Трябва да се правят различни видове клеккове, спринтове, изкачване на стълби, напади. Дори много популярен метод е трниране на краката в един ден, а в следващия трениране на цялото тяло. Сега е модерно да се използват улсугите на фитнес треньори, но дори и тогава жените не влагат достатъчно старание за качествени тренировки. Познавам и жени,които тренират много по сериозно от мъжете, но това са единици. Масовата практика е да се тренира по уредите във фитнеса, но най здравите упражнения са със собствено тегло, една щанга и два дъмбела. Дори начинаещите трябва да тренират така, постепенно да увеличават натоварването, а обръщането на щанга е може би най здравото упражнение, което може да бъде измислено. За мен то е на първо място с клека и тягата.
казано от Queen Kobra на 16.03.10, 10:55:
пул даун-с тесен подхват ще прави само на бицепси пак поради горната причина-липса на мускули и ще се изгърбва како не трябва-затова да е с широк хват и зад врат
Тц, подхвата е в ПЪТИ по-добре от дърпането зад врат.
За пресите вместо флайса съм съгласен.
казано от Vladimir Stoyanov на 16.03.10, 11:42:
Дори начинаещите трябва да тренират така, постепенно да увеличават натоварването, а обръщането на щанга е може би най здравото упражнение, което може да бъде измислено. За мен то е на първо място с клека и тягата.
Аз пък не мисля, че обръщането е упражнение за начинаещи - нито за жени, нито за мъже...
И въобще тези обобщения - жени/мъже - айде, няма нужда :)
17.03.10
09:09
“Аз пък не мисля, че обръщането е упражнение за начинаещи - нито за жени, нито за мъже...
И въобще тези обобщения - жени/мъже - айде, няма нужда :)”
разбира се че няма женски мъжки и pr упражнения
но съм с 2 ръце и 2 кара за че натоварването трябва да се увеличава прогресивно
нагледала съм се на мацки които мислят че тялото се състои от крака и задник-99%от посещаващите залата в която тренирам
в резултат се получава грозната(подчератавам за мен)гледка на костеливи рамене,хлътнала навътре гръдна клетка, слаби и безформени като солети ръце и слаб прегърбен гръб
гиричките от 1.5 кг не са тежест
предполагам че дамската ти чанта тези поне 4кг
лично аз тренирам по убеждението че когато започнеш да правиш 10-12 спокойни повторения с 1 тежест ,значи вече ти е лека и не особено ефикасна и можеш да я увеличиш
колегите тук дават чудесни съвети но не винаги са съобразени с женската физиология
начинаещо трениращо момиче не може да направи 20 последователни коремни преси или да уивисне на лоста а вие искате да прави лицеви или онова интересното лицева+скок+набиране
при огромната част от жените-с изключение на някои късметлиики на които завиждам от сърце-нещата се получават много бавно
затова винаги когато “давам съвети”те са съобразени само с личния ми опит и наблюдения
не мога да препоръчвам диети защото не съм дипломиран диетолог и не спазвам никоя определена
но пък винаги ще подчертавам принципите на пълноценното и здравословното хранене с натурална храна без изкуствени добавки доколкото може да се намери такава
много протеин, пълнозурнести въглехидрати,мед,черен шоколад и по-малко мазнини
личното ми мнение според опит ми от последните 2год е че при достатъчно тежки тренировки и необходимото движение пеша мога да си поволя да ям всичко без угризения и последствия
някои може да ме анатемоса но спрях да правя кардио преди 2 god и това само ми даде енергията да вдигна личните си постижения 2-3 пъти, но и да натрупам малко от така желаната мускулна маса
НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ шАНС 1 ЖЕНА ДА ЗАПРИЛИчА НА КУЛТУРИСТКА с нормални тренировки без да изкриви достатъчно спринцовки със стероиди в дупето си
както каза колегата-крака се тренират с напади,клекове,и 1 много ефикасно упражнение според мен-плие С ТЕЖЕСТИ
ттежестите подбрани според възможностите стимулират и оформят мускула, стимулират метаболизма и всички други готини неща които сме чели
само още 1 съвет към авторката-колкото и да отслбваш в краката и дупето,няма да постигнеш кой знае колко хармонична фигура,ако не тренираш горната част на тялото
много ти е рано zа реzултати
трябват месеци
преди 3год правех бицепс с 2,5кг дъмбел и ми тежеше сега правя с 10кг и ми е леко та ще минавам скоро на 12
както и краката=с месеци карах колело и правех раzгъвания и др глупости
но реzултатите идват 4ак сега=когато на лег пресата мога да сложа 140кг а и се надявам по някое време да клекна с 60
както мога да перефраzирам 1 приятел силов трибоец=с машини сила и маса не се прави
както каzа колегата по=гореъ1 щанги4ка и няколко дъмбела
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.03.10 09:18.
Я да се съглася и аз с Кобра. С уточнение - малко мазнини в диетата означава поне 1 гр/кг телесно тегло, нали? Като си говорим за храненето при жените.
Надя, тренирай цялото тяло. Вътрешната част на бедрата стои отпусната вероятно поради наличието на мазнинки. Като се храниш правилно и тренираш добре, ще изчезнат.